Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

P52e93t14r 34P28á28n46e28k

7. 7. 2018 9:22

Já a Lohonka Vás z toho vysekáme.

0 0
možnosti
Foto

no jen aby;-) ale dík za tu jistotu-spoléhám na vás;-D

0 0
možnosti
Foto

Blog je plný nepřesností, které nám tloukli do hlavy na ZŠ. Kdo se trochu zajímá o historii, ví, že vše bylo trochu jinak;-)

2 0
možnosti
Foto

Dneska jsem zavařovala rybíz a angrešt. Tím jsem oslavila přínos Jana Husa české gramatice, neboť tento prý zrušil psaní zpřežek a zavedl diakritiku. Za to jsem mu vděčná zejména v případě angreŠtu, kterému bych asi jinak raději říkala srstka, abych se do těch spřežek nezamotala.

5 0
možnosti
Foto

ano diabetická kritika byl dobrý nápad;-D všeobecně je autorství spisu De orthographia bohemika Husovi připisováno ač někteří odborníci to zpochybňují

meruzalku nebo Ribes uva-crispa milujuR^

0 0
možnosti
Foto

Státní svátek přece neslouží k oslavě ve smyslu veselí. Je to důvod připomenout si symboly, události, stavy, bez kterých bychom dnes byli jiní. Upálení Mistra Jana Husa že neslavíme obědem, ale zamyšlením.

3 0
možnosti
Foto

však jsem se zamyslela, oběd jsem vynechala protože hubnu, takže to pro mě byla spíš tryzna-dík za komentář a hezký víkend:-)

0 0
možnosti
Foto

Pálíme, že nám uslavili Husa :-)

1 0
možnosti
Foto

R^tak to je bezkonkurenčně nejlepší komentář-dík;-D

0 0
možnosti
JT

J95i19r97i 83T48i58c57h34y

6. 7. 2018 16:50

Jeste jste zapomnela na snad nejvetsi nebezpeci v soucasnosti, zlocinny islamismus.

0 0
možnosti
Foto

o tom tady dostatečně často píší jiní, ráda jim to téma přenechám, dík a pěkný večer

0 0
možnosti
MK

Napsané bez znalostí historie, historických reálií jen se snahou kopnou si do Církve. Hus nehlásal pravdu, nebyl obětí Církve a to proto, že Církev neměla zájem na jeho odsouzení. Hus byl obětí sebe sama. A Vám ho neupálili, stejně jako tomuto národu. A zrovna vy, byste nechtěla žít v tom, co podle Husa bylo ideální. Nejdále to dotáhl Želivský, kdy podle učení Husa měly ženy nosit závoje jako v Byzanci a kdo nesouhlasil s Husovým učením a Želivským byl zavražděn. Ostatně i Hus požadoval pro své odpůrce smrt, jak se můžete dočíst v dějinách Palackého.

A na závěr. Husa většina národa neznala, i přes "husitské" války. To je symbol až národního osvobození, lépe řečeno, panslovanského hnutí. Lží a mystifikací

5 4
možnosti
Foto

nemrhejte silami na kritiku mých blogů a radši je vrhněte na boj proti zákazu vepřového-chápu že máte zlost, že jsem si dovolila poukázat na další z nesmyslů vaší oblíbenkyně ale napsat že Sessa Aurunca je jméno imigranta to už bylo trochu moc al jen to potvrzuje jakou inteligencí a vzděláním disponují lidé zastávající určité názory, vám tak blízké

jinak nevím proč tady potvrzujete že církevní hodnostáři jako třeba Hus požadovali běžně smrt pro své odpůrce-já nejednou poukázala na to, že nejen muslimové jsou krutí a krvelační, ale i takzvaní dobří křesťané-takže proč mou kritiku kléru nazýváte kopáním do církve když to sám potvrdíte8-o

0 0
možnosti
PP

P86e60t57r 37P74á72n20e42k

6. 7. 2018 15:50

Příchod zvěrozvěstů nebylo poselství lásky, vzdělanosti a míru nýbrž mocenský boj s římskou kurii ovládanou v našich končinách v té době Franky, to jest Germány. Takto se chtěl Rostislav bránit proti západnímu vlivu, který chtěl dál expandovat na východ a sametovka nebyla revoluce,ale mocenský převrat a dopadl tak jak by naplánován.

1 2
možnosti
Foto

pane Petře ne že bych nesouhlasila, ale napsat tohle já tak už mě zas bude někdo žalovat za znevažování křesťanství;-) vlastně žasnu, že vám dali jen jeden mínus mě za podobné výroky nahlašovali adminům a hrozili soudem;-D

díky za komentář a pěkný víkend

1 0
možnosti
PH

Tak hlavně že je volno (pro někoho). Takhle na to většina Čechů kouká. Co, jak, proč, to je jim fuk. Za několik desítek let třeba můžeme slavit Den upálení červených trenýrek. A taky to bude lidem jedno. Hlavně že je volno - pro někoho.

4 0
možnosti
Foto

vidím to stejně Pavle, lidé často ano nevědí proč, hlavně že mohou být doma-dík za komentář a pěkný víkend:-)R^

0 0
možnosti
MM

Kdo slaví upálení Husa? Snad jako připomínka justiční vraždy Milady Horákové a dalších významných událostí českého národa.

1 0
možnosti
Foto

máte pravdu Pane Miroslave.však jsem tam psala že je to trochu cynické-stejně jako když slavíme Svatého Václava, kterého zabil vlastní bratr-dík za komentář a hezký víkend:-)

1 1
možnosti