- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Samozřejmě nemám o Itálii přehled jako vy, nicméně je otázka, co je vlastně "italská kuchyně".
Kdysi jsme spolupracovali s jednou firmou z Milána a všichni italové se kterými jsme spolupracovali byli i původem ze severu.
Jeden nám na toto téma říkal, že tzv. italská kuchyně jak je dnes známá ve světě (všechny ty těstoviny atd.) byla vždy kuchyně toho chudého jihu. U nich v Lombardii to byly vždy pořádné sýry, různé šunčičky, smažená jídla, třeba smažené telecí kotletky, taková spíš středoevropská kuchyně. Že ještě jeho děda by všechny ty jižní blafy nevzal do huby . Ale třeba z něho mluvil jen lombardský patriotismus.
je to tak severní Itálie byla, nejen kuchyní vždy blíže Středoevropskému prostoru a nad chudým italským Jihem ohrnovali nos
ale třeba u těch těstovin se říká, že Marco Polo se inspirovat čínskými nudlemi a v Itáli to pak propracovali k dokonalosti
anebo šneky také sbírali chudáci protože neměli na maso a dnes je to delikatesa stejně tomu bylo ve Francii se žabími stehýnky-z nouze cnost
na severu ti chudší jedli polentu-kukuřičnou kaši
dík za přečtení
Libu, tak tohle mi nedělejte, prosím. Jsem po obědě, který nebyl ani špatný, ani malý, ale po přečtení Vašeho článku jsem už zas dostal chuť něco sníst
a proč ne
Dezert anebo nášup
A za chvilku bude čas k odpolední svačince- tak kolem čtvrté
a pak po anglicku čaj o páté
no a pak už bude večeře
a po večeři něco malého k zakousnutí u televize
a před spaním ještě pár sušenek a mléko
nebo panáček na pěkné sny
a zas jeden krásý den máme za sebou
Z vlastní zkušenosti vím, že když s Italy mluvím o tom, co tady jíme, nechápou, jak je možné, že se tohle vůbec dá jíst.
Potom přišli k nám domů, nebožka máma jim to udělala a ono jim to chutnalo.
Dokud se o tom pouze hovořilo, považovali za nemožné, že těstoviny, které se u nich jedí se slanými omáčkami, my můžeme jíst s cukrem a rozemletým mákem, ale potom jim naše nudle s mákem chutnaly. Nechápou, jak můžeme smíchávat vařené brambory s hrubou moukou, ale pak jim naše škubánky také chutnají, ať již s cukrem a mákem, nebo osmažené.
máte pravdu že mnohdy naše jídla ocení
ale chleba se sádlem a škvarky-to věšina fakt nedá
dík za přečtení a komentář