Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Nový zákon Bible poskytuje jednu pozoruhodnou radu, kterou může bez obav používat kterýkoli člověk na světě - včetně ateistů. Je to návod jak poznat pravou víru: "Poznáte je podle ovoce". Podle Krista má každý z nás zkoumat kvalitu činů jiných lidí a podle toho se rozhodovat, jestli jde o správnou víru a jestli má smysl následovat její principy. Je to velice jednoduché a zároveň velice praktické. Kristus také jasně řekl, že ne každý, kdo mu říká Pane, ke Kristu opravdu patří.

Nemusíte věřit žádnému zjevení, ale můžete prozkoumat kvalitu toho, co se odehrálo po tom zjevení. Ten muž, který unesl letadlo, tvrdil, že ho k tomu nabádal Bůh. Myslíte si, že pokud Bůh existuje, že někoho nabádá k unášení letadel?

Když se podíváte na proměnu Saula, co vidíte? Vidíte úplně jiného člověka - bývalý voják, který pronásledoval křesťany, se mění v člověka, který tvrdě pracuje a veškerý svůj volný čas věnuje pomoci potřebným. Je pro něj důležité, aby se o něm vědělo, že je bývalým zabijákem, který pracoval pro státní moc. Zříká se své minulosti, ale nezříká se odpovědnosti za ni. Uvažuje zcela racionálně, ale zároveň v duchu zkušenosti své proměny. Nemá důvod nevěřit tomu, co prožil, když změnu pozoruje přímo na svém chování a na svém novém přístupu k životu.

Nemusíte věřit dětem, kterým se údajně zjevila Panna Marie ve Fátimě, ale už nelze jen tak šmahem odmítnout příběhy naděje a radosti, které prožívají lidé, kterým jejich víra nejen pomohla překonat vlastní bolest a starosti, ale také je přiměla změnit svůj život ku prospěchu druhých. To je to dobré ovoce.

Tomáš, o kterém hovoříte v závěru svého článku, Ježíše přímo znal, byl jeho přítelem a znal jeho učení, přesto odmítal uvěřit tomu, že Ježíš vstal z mrtvých. Musel se přesvědčit vlastním zrakem a dokonce vložením prstů do Ježíšových ran. Proto Ježíš řekl: "Ty jsi uvěřil, protože jsi viděl, blahoslaveni budiž ti, kteří neviděli a uvěřili". To není výzva k nadřazenosti, to je laskavé pozvání.

2 0
možnosti
Foto

nejednou jsem řekla, že řadových věřících, kteří pro svou víru konají dobro si vážím, ale bohužel je spousta těch, kteří náboženství využívají jen jako zástěrku pro dosažení svých cílů, nemyslím si že Bůh nabádá k unášení letadel protože neexistuje-kdyby existoval nemohl by dopustit aby na světě trpělo tolik nevinných-dobro konám proto, abych lidem pomáhala a ne proto, že mi to přikazuje víra-le vám vaši víru neberu, vy mě zas neberte právo vyjádřit své pochybnosti

1 0
možnosti
  • Počet článků 784
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1797x
Překladatelka, autorka vlastní tvorby, zvídavá cestovatelka, bloggerka, milovnice všeho dobrého co život nabízí. Hlavou jsem realista, tvářím se občas jako pesimista, ale srdcem jsem nenapravitelný optimista. Vypadám možná jako bojovnice, ale to jsou jen mimikry kterými chci ochránit tu příliš citlivou a zranitelnou holku uvnitř. Po přeložení asi deseti knih z angličtiny mě napadlo, co kdybych zkusila napsat něco sama- zatím mi vyšly mi tři knížky: Za chlapem a tramvají neběhej, za pět minut je tu další, Italská invaze v Praze a Recept na šťastný den. Rozhodně se nepovažuji za spisovatelku-jsem jen zapisovatelka příběhů, které píše život, a které vidím kolem sebe. Baví mě rozplétat sítě vzájemných vztahů, kterými jsme všichni neviditelně propojeni, a objevovat souvislosti v předivu života. Mým krédem je žij a nech žít, a  pokud nejde o život, nejde o nic. Přála bych si, aby k sobě lidé byli více tolerantní a vstřícní. Myslím že když člověk s něčím nesouhlasí, nemusí to proto hned odsuzovat.

Seznam rubrik