Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Kde jste vzala informaci, že ho chtěl okrást? Všude píší, že do bistra vhodil petardu. Nikde není zminka ani o tom, že by do bistra byť i vstoupil.

0 0
možnosti
Foto

jedna z prvních informací kterou jsem zaregistrovala byla, že Polák nechtěl za kebab zaplatit a Tunisan proto na něj vytáhl nůž - jak to často v těchto případech bývá očití svědci mohou své líčení přehnat-anebo následně novináři naopak něco zamlčet a vypustit aby veřejné mínění nasměrovali podle oficiálních trendů.nikdo z nás u toho nebyl a tak můžeme spekulovat jeno tom, co nám bylo zprostředkováno- stejně jako vy ve svém komentáři jen citujete co píší děkuji za přečtení a komentář a přeji pěkný den

0 0
možnosti
JS

Jenže problém islámského terorismu nespočívá v tom, že se někdo "trochu připije a ojíněn špatně vyhodnotí situaci".

V minulé diskusi jsem se Vám snažil vysvětlit, že násilí je principiální součástí islámu. Jestliže Prorok Mohamed řešil spory invazemi, kořistěním a popravami, těžko lze očekávat, že jeho pravověrní stoupenci to budou dělat jinak.

Většina muslimských teroristů nejsou žádní vyšinutí jedinci. Vzpomeňte na islámský útok na španělské vlaky v roce 2004, při kterém bylo zabito přes sto devadesát lidí a přes dva tisíce lidí bylo zraněno. To nebyl čin žádných frustrovaných šílenců, byl to s děsivou precizností připravený útok organizované bandy pravověrných muslimů. Podobný charakter měl islámem motivovaný útok na londýnské metro o rok později, kdy zahynulo přes padesát lidí a více než sedm set bylo zraněno. Oproti tomu, co se prakticky každý den děje v muslimských zemích, jsou to však jen epizody. V muslimských zemích každý den hynou kvůli teroru stovky až tisíce lidí. Sunnité vyhazují do povětří šíitské mešity, tržiště a školy a naopak.

Ve francouzském uprchlickém táboře v Calais, kde žilo pouhých sedm tisíc lidí, se během necelých šesti měsíců odehrálo osmdesát vražd. Německá spolková země Sasko eviduje jen ve svých uprchlických táborech dvacet vražd každý měsíc. Němci se sice snaží tábory organizovat tak, aby se tam mezi sebou nepotkávaly znepřátelené strany, ale německý policejní prezident nedávno poněkud neprozřetelně do médií přiznal, že němečtí policisté jsou vyčerpaní a bezradní. V Británii je každý rok v muslimských rodinách obřezáno (fakticky zmrzačeno) kolem pěti tisíc dívek. Ačkoli je to pořád trestné, nikdo už to v Británii nestíhá ani netrestá. Islámské vraždy ze cti jsou jedním z nejobtížněji řešitelných problémů, kterými se musejí zabývat kriminalisté v zemích západní Evropy. To není problém nějaké statistické "vyšinutosti". To je problém násilné koncepce islámu.

2 0
možnosti
Foto

děkuji za obšírné vysvětlení, ale tento článek se spíš než na islámský terorismus soustředí nato, že daná situace mnohým slouží jako záminka pro volání po domobraně- a tak si představuji, jaké možnosti to pro nás normální lidi představuje-nestraním křesťanům ani muslimům, jen bych ráda chodila po ulicích beze strachu, že mě nějaký náboženský fanatik zastřelí

ještě jednou ík za přečtení a komentář

0 1
možnosti
  • Počet článků 784
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1797x
Překladatelka, autorka vlastní tvorby, zvídavá cestovatelka, bloggerka, milovnice všeho dobrého co život nabízí. Hlavou jsem realista, tvářím se občas jako pesimista, ale srdcem jsem nenapravitelný optimista. Vypadám možná jako bojovnice, ale to jsou jen mimikry kterými chci ochránit tu příliš citlivou a zranitelnou holku uvnitř. Po přeložení asi deseti knih z angličtiny mě napadlo, co kdybych zkusila napsat něco sama- zatím mi vyšly mi tři knížky: Za chlapem a tramvají neběhej, za pět minut je tu další, Italská invaze v Praze a Recept na šťastný den. Rozhodně se nepovažuji za spisovatelku-jsem jen zapisovatelka příběhů, které píše život, a které vidím kolem sebe. Baví mě rozplétat sítě vzájemných vztahů, kterými jsme všichni neviditelně propojeni, a objevovat souvislosti v předivu života. Mým krédem je žij a nech žít, a  pokud nejde o život, nejde o nic. Přála bych si, aby k sobě lidé byli více tolerantní a vstřícní. Myslím že když člověk s něčím nesouhlasí, nemusí to proto hned odsuzovat.

Seznam rubrik