Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

teď teprve jsem si přečetl článek a dal karmu. Samozřejmě.

0 0
možnosti
Foto

děkuji za přečtení a komentář pane Jurníčku a přeji hezký zbytek neděle:-)

0 0
možnosti
JJ

Zákon č. 372/2011 Sb., § 28 odst. 3, písm. e) bod 3.:

Pacient má při poskytování zdravotních služeb dále právo na přítomnost osoby blízké nebo osoby určené pacientem.

O tom diskutujte. Je třeba na tom něco měnit? Nebo o čem je řeč?

0 0
možnosti
MS

To jako, že mohu asistovat u složitého chirurgického zákroku? 8-o

0 0
možnosti
VN

Možná je to taky trochu o tom, že dříve byly porod a smrt naprosto přirozenou součástí života. Dnes je to však trochu jinak.

1 0
možnosti
Foto

máte pravdu-oboje jako bychom vytěsnili z našich životů a nevím jesytli je to dobře-dík za komentář a hezký víkend:-)

1 0
možnosti
PB

P50e65t71r 53B80u70r21i18a32n

21. 9. 2018 14:23

Karma. Souhlas, hlavně s tím závěrem. To, že je dnes možnost aby byl otec...tedy pardon, budoucí živitel u porodu, je věc pokroku, ale vždy musí jít o dobrovolnou vůli. Taktéž žena může odmítnout přítomnost partnera. Ovšem zdá se mi, že toto téma se dnes stalo také rukojmím všech těch násilných gender aktivistů typu: muži povinně na část mateřské, muži povinně přebrat část domácích prací...už jen chybí aby si partneři spravedlivě rozdělili menstruační cykly na sudé a liché měsíce.

0 0
možnosti
Foto

nechápu proč otce nazýváte živitelem-je spousta otců kteří neživí rodinu-a to že by se měl muž podílet domácích pracích není výmysl gender aktivistů ale tak to snad funguje ve většině normálních rodin.ale dík za komentář a hezký víkend

0 0
možnosti
MP

Jo.Dobrý.Ale ...Kipling ."žena to je jenom žena, ale takový doutník pane, to je pokouřeníčko"! Nicméně- máte to v životě horší...porodem počínaje, přes řadu jiných věcí.Pánbuh je nespravedlivý.Bohužel často.

0 0
možnosti
Foto

děkuju za komentář ikdyž srovnání žena a doutník v neprospěch žen není lichotivé a taky nevím jestli pan Kipling tím že zamotal ženy a pokouřeníčko do jedné věty to nemyslel nějak dvojsmyslně;-)ale asi ne, když to u něj vyhrál doutník-hezký víkend:-)

0 0
možnosti
RJ

Mělo by se začít už v těhotenství. Muži jsou odsunováni jako již zbyteční trubci do pozadí, od samotného zjištění že je žena těhotná.

Každý přijde za žěnou a řekne gratuluji a tak. Ale nikdo nepřijde za mužem a neřekne: dobrá práce.

2 0
možnosti
Foto

znáte ten fórek o tom, že matka je vždycky jistá, ale otec ne;-D;-D;-D dík za vtipný komentář

0 0
možnosti
DP

Taky by mi přišla rozumnější nějaká zkušená sarkastická kamarádka, ale každý to má jinak.

0 0
možnosti
RP

Jestli jsem si někoho přala mít u sebe během porodu tak svou maminku. Dívám se občas na Malé lásky a závidím jim při porodu ten klid a něhu tam..na nás se dříve při hlasitém projevu houklo někdy i nevybíravě. Je to zvláštní pořad.. nejdřív jsem si nebyla jista zda se na něj chci vůbec dívat a zda je správné ukazovat toto v televizi.... teď u něj pomalu tlačím s rodičkama i pěkně si v závěru popláču dojetím.

0 0
možnosti
Foto

To asi záleží na každém jednom, můj muž dával jasně najevo, že si mě váží za to, že jsem porodila naše děti a to u porodu nebyl. Dokonce byl stižen jakousi rodičovskou slepotou, protože naše dcera byla po porodu ošklivá jak noc a on nad ní dojatě stál s tím, že je to nejkrásnější dítě na světě. Skoro slzel nad tím, jak je krásná a přitom vypadala opravdu strašně, naštěstí se z toho otřepala a dnes je z ní hezká holka. :-)

2 0
možnosti
Foto

Souhlasím s Tebou, Libuško, že tohle je fakt hodně individuální záležitost. Ale další fakt je, že mi už několik žen nezávisle na sobě řeklo, že rozdíl v chování zdravotnického personálu je výrazný, pokud je budoucí otec přítomný. Nebo-li, při prvním porodu tyto ženy u sebe manžela neměly a při druhém ano. Zkrátka, když žena měla po boku manžela, nikdo na ni nepokřikoval, nikdo ji neodbyl, všichni byli ochotní, vstřícní, pozorní a na dotazy odpovídající. Prostě ani sestra, které se včera nepovedly šunkofleky, si před svědkem nedovolí se na rodičku utrhnout.

Tak snad už jen pro tu roli ochránce a záštity, bych za mužovu přítomnost byla neskonale vděčná a jeho podpory bych si moc vážila.

3 0
možnosti
Foto

máš pravdu Zdeni-já mám na chování porodnického personálu nepříjemné vzpomínky ale byla tam jedna sestřička, která byla naopak milá a držela mě za ruku-takže jak kdo-dík za komentář a pěkný víkend ti přeju

0 0
možnosti