Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Libuško, s chutí jsem všechny fotografie prohlídla. Tím domem kráčela historie a věřím, že část té energie v sobě ještě má. Nikdy jsem tam nebyla, ale tato místa se člověka dotknou. R^

0 0
možnosti
Foto

vystihla jsi to přesně Zdeničko-úplně jsem cítila tu prvorepublikovou noblesu tehdejšího bydlení a tvořivého ducha obou geniálních bratrů genius loci promlouvá ke každému kdo je minimálně citlivý-navíc celá ta čtvrť s vilkama a krásným zahradama působí tak uklidňujícím dojmem-byl to krásný zážitek dík za koemntář

0 0
možnosti
LB

Kdysi jsem četla, že soužití obou rodin bratrů v tom krásném domě nebylo nijak zvlášť idylické. Myslím, že o tom psala manželka Josefa Čapka.

0 0
možnosti
Foto

něco naznačil i náš průvodce po vile-dokonce prý jejich tatínek bydlel dole v suterénu a byl to pokojík horší než pro služku umístěný mezi kotelnou a prádelnou-takže idylka to asi fakt nebyla:-/

0 0
možnosti
VV

Od te doby kdy z Prahy 12 Vinohrad se stala Praha 2 Vinhrady a z Prahy 13 Vrsovice se stala Praha 10 Vrsovice mam problem poznat co je kde.

Ale i tak, diky za zajimave obrazky.

0 0
možnosti
Foto

já děkuju za komentář:-)

0 0
možnosti
Foto

Asi je to ostuda, ale já tam ještě nikdy nebyla. Ale tu zahradu s bazénkem si vybavuju z knížky o Dášeňce.

Tak snad tam někdy (za dva roky) zajdu.R^:-)

0 0
možnosti
Foto

jaká ostuda Pavli v Praze je tolik objektů k vidění že to by člověk nedělal nic jiného než coural po památkách-mě to vyšlo náhodou že jsem šla na Olšany rodičům ozdobit hrob, tak když už jsem byla poblíž, tak jsem toho využila-dík za přečtení a hezké dny ti přeju:-)

0 0
možnosti
Foto

J57a91n 73P90r19a49ž61á79k

21. 10. 2018 21:02

R^Díky za reportáž, Libu. Když jsem byl malý, bydleli jsme kousek odtamtud, ale dovnitř jsem se nikdy nedostal:-)

0 0
možnosti
Foto

já měla poblíž babičku-bydlela v Ruský, no a Olšanské hřbitovy tak jsou kousek tak jsem to sfoukla při jedné návštěvě-opucovat hroby rodičům a stavit se u těch Čapků

1 0
možnosti
MB

Díky za zprostředkování - paráda! Již tedy víme, jak bydlí Čáp a vypadá jeho hnízdo - Pelech Dášenky je mi sympatičtější! Ta solidodobovost mne fasinuje neustále. Např. telefon - číslo na mého dědu bylo - 467. Po revoluci jsem hodně adaptoval. Taky narazil na parkety, (foto). Lehce jsem podlehl době s nápadem plovoucích .Solidní firma, "Mne vyhlásila za blázna" - tak se šlo cestou broušení a renovací. Zájemce o odběr byl IHNED! Začal jsem bádat - ceny, vlastnosti. Závěr - Masivní dřevěná podlaha totiž patří k tomu nejluxusnějšímu, co si lze v bytových interiérech vůbec pořídit. (O - ani zámcích nemluvě) ... Bratři byli asi otužilí, nad bazenem nemají polykarbonový kryt s tepelným čerpadlem ! TGM se mohl nachladit ! ... :-)

0 0
možnosti
Foto

jo není nad pravý parkety-ale jak vržou-a to věčný drátkování a leštění;-O děkuju pane Miroslave za komentář a hezký začátek nového týdne přeji:-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 784
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1797x
Překladatelka, autorka vlastní tvorby, zvídavá cestovatelka, bloggerka, milovnice všeho dobrého co život nabízí. Hlavou jsem realista, tvářím se občas jako pesimista, ale srdcem jsem nenapravitelný optimista. Vypadám možná jako bojovnice, ale to jsou jen mimikry kterými chci ochránit tu příliš citlivou a zranitelnou holku uvnitř. Po přeložení asi deseti knih z angličtiny mě napadlo, co kdybych zkusila napsat něco sama- zatím mi vyšly mi tři knížky: Za chlapem a tramvají neběhej, za pět minut je tu další, Italská invaze v Praze a Recept na šťastný den. Rozhodně se nepovažuji za spisovatelku-jsem jen zapisovatelka příběhů, které píše život, a které vidím kolem sebe. Baví mě rozplétat sítě vzájemných vztahů, kterými jsme všichni neviditelně propojeni, a objevovat souvislosti v předivu života. Mým krédem je žij a nech žít, a  pokud nejde o život, nejde o nic. Přála bych si, aby k sobě lidé byli více tolerantní a vstřícní. Myslím že když člověk s něčím nesouhlasí, nemusí to proto hned odsuzovat.

Seznam rubrik