- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Hezký jsem si pocetla, ostatně jako většinou, u vás :-)
děkuji Naďo za nakouknutí a přeju hezký den
To mi připomíná, jak jsem coby průvodce pracoval ve Španělsku a většina českých turistů co si objednali typickou místní paellu, vypreparovávala mořské plody a nadávaje na hnusnou španělskou stravu se cpala jen rýží :-D
tak to je také dost šokující
já bych naopak mohla ty mořské plody bez rýže
dík za přečtení
Svickova bez svickove. Takova svickova light, to si vubec nedovedu predstavit. Ale chapu, ze pro cizince mohou byt nase chute hodne podivne.
svíčková s hranolkama je taky zajímavá
dík za nakouknutí
doma jsem slýchala "Doma jez co máš, u cizejch co ti daji." A oceňuji nadčasovost a nadnárodní charakter toho výroku
přesně tak Jani-navíc cizí země a národy člověk pozná i tím že ochutnává jejich speciality-snad jen brouky a smažené červy bych nemohla
Dvacet minut i s přípravou? Několikahodinové vysedávání v restauracích mě nebaví, i když uznávám, že já jsem se pro jídlo fakt nenarodila... Z té svíčkové bych měla leda prázdný talíř. Btw. zrovna v Itálii jsem si všimla, že podávají na naše poměry skoro dětské porce. Asi že se počítá, že si dáte primo i secondo.
je to tak Klárko mají víc chodů předkrmy a pak ovoce a sladkosti-jako u nás na vánoce
pěkný večer a dík za přečtení
To jsou takova ta drobna nedorozumeni. U nas ve stredni Evrope nejak to jidlo neprozivame. Barbarsky ho shltneme a uz abychom to meli za sebou. Zazil jsem starsifrancouzsky manzelsky par ve francouzske restauraci v nejmenovanem mestecku v krateru Ries. prisel jsem tam a oni uz meli zrejme prvni pochoutky za sebou. A obsluha postupne nosila dalsi a dalsi ruzna sousta za sebou. Nemohl jsem jen tak zaplatit a po veceri odejit. Ta atmosfera mne fascinovala. Kdyz se asi po trech hodinach rozhodli zaplatit, pozadali obsluhu aby jim privedla kuchare.
dlouze mu pak dekovali, ze to bylo vyborne a oni se citili jako doma. Nevim, zda by jim chutnaly mistni Käsespätzle, a nechteli je taky jinak upravene.
takhle o dělají Italové takétolik předkrmů že když dojde na hlavní chod jsem plná
dík za přečtení
děkuju za přečtení a komentář, jsem ráda že vás to zaujalo
pěkný večer
Kdybych byl znalý průvodce , myslím, že bych ustál všechny ,,požadavky" turistů, bo jsem zvyklý. Co bych nezkousl jsou ironické poznámky číšníka. Celý život jsem se choval, pokud jsem byl v pohostinství velmi shrbeně , ale dnes bych si už jídlo zkazit nenechal.
někteří číšníci jsou opravdu nepříjemní ale pomalu se to zlepšuje
dík za nakouknutí a komentář