- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
proč je nevezmete do poctivé české restaurace,aby ochutnali něco jiného než těstoviny a pizzu?
Na oplátku - pizzy nejen z "Bibione" ale i z Říma, Gardy, Bologni nebyly fakt nic moc. Možná jsem měl smůlu. Nejlepší jsem měl v Německu (Bádensku) - restauraci měla pronajatou rodina z Cagliari (Sardinie).
tvrdí se že nejlepší pizzu dělají v Neapoli
hlavně musí být tenká křupavá a pečená v peci roztopení dřevem
trouba na plyn nebo elektřinu tomu nedá tu vůni
My máme ještě jeden problém, a to že nám chybí to čemu se říká gastronomie. Pak na mnoho jídel není spolehnutí. V tomhle jsou italové podobní francouzům. Tam jsem pochopil co to znamená gastronomie, když jsem byl jednou pozván kolegou s tím, že maminka dělá vyhlášenou Bouillabaissu. Na bouillabaissu samozřejmě existuje víc receptů, každá rodina má vlastní recept. Jeho maminka je hrdá na to, že má vymazlený rodinný recept, který otrocky dodržuje. Není to žádná variace ve stylu jednou tahle ryba, jindy tamta, tohle zrovna nemám, tak to tam nedám. Ne, pořád stejné, před 10 lety, stejně jako dnes.
Totéž je třeba kohout na víně. V principu existuje pouze jeden recept, s drobnými odchylkami. Pak jsem zde u jednoho internetového receptu četl v diskusi, že paní to dělala z kuřete, nedala tam žampiony a cibulku a bylo to výborné. Fajn, vařte co chcete, ale neříkejte tomu kohout na víně.
ježíš vy mi děláte chutě pane Bedřichu
kohout na víně
dík za komentář a pěkný večer
Jednou jsem zažil partičku Italů, kteří si jídlo u nás v pizzerii vyloženě pochvalovali. Byla to Pavone Na Ohradě v Praze, ale nevím, jestli tam ten podnik ještě je. A taky netuším, ze které oblasti Itálie ti turisté pocházeli
pravda Jene některé podniky jsou už opravdu na velmi dobré úrovni
ale tu co jmenujete neznám-a taky by to asi z centra bylo trochu z ruky
dík a hezký večer
Vaši Italové mi tak nějak připomínají Čechy z filmových komedií, kteří si všude vozí své řízky a knedlíky, a něco tak odporného, jako je italské jídlo nedej Bože s mořskými potvorami, by nikdy v životě nejedli. Naštěstí mí italští přátelé rádi ochutnali moravská jídla i moravské víno... Na pečené vepřové koleno s oblohou a česnekovými brambory vzpomínají dodnes. Pokud chce nějaký Ital opravdu poznat Českou republiku, musí vypadnout z Prahy a zajet třeba do Jihlavy, Uherského Hradiště nebo do Nového Jičína. To jsou města pro vlastní obyvatele a ne pro turisty a jejich okradače.
ne všichni Pražáci jsou okradači pane Vobecký ale tak já je tam někam někdy odvezu-problém je,že jsou tu většinou na pár dní a chtěl za tu krátkou dobu vidět celou Prahu takže na výlety většinou čas není
dík za přečtení a komentář
Ani se jim nedivim. Ono dat restauraci italske jmeno a jidlum italske nazvy neznamena varit italsky.
přesně tak pane Vladimire ale ne každý český majitel restaurace to už pochopil
dík za nakouknutí a hezký večer
No jo tak jediná exotika je buřt ve stánku na Václaváku s obsluhou ukrajinských dívek.....
to jo to je exotika
ale některým se to líbí a nepohrdnou ani tím buřtem-jak kdo a jak kdy
není Ital jako Ital-naštěstí dík za komentář
To jsou ti Italové fakt takoví burani, že prostě nechápou, že v cizích zemích, obzvláště v těch, které nejsou nijak speciálně proslulé svou kuchyní, se vaří vždycky trochu jinak, než u nich doma? Mi to jejich chování připadá jako chování lidí, kteří poprvé v životě opustili vlastní zemi a náhle zjišťují, že v jiných státech se jí trochu jinak. Tak přece pokud já třena jedu do Turecka, na Ukrajinu nebo do Norska, tak automaticky počítám s tím, že tamější stravovací zvyky asi pravděpodobně nebudou totožné s těmi mými (našimi)...
máte pravdu ale bohužel se najdou i tací
ale musím zas připustit, že všichni stejní nejsou
dík za komentář