Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R^ Karma a dala jsem při té příležitosti i nominaci (možná podruhé - při své děravé hlavě spoléhám na systém který to stejně vezme jenom jednou;-))

Italové, Španělé a Francouzi skutečně umí slavit jídlo.

Dělají to i jiné národy, nicméně tihle si to skutečně užívají...

Miluju ty jídla třeba o deseti chodech - stačí mi tři sousta, ale chci si užít všeho...

Dělám si to tak i doma...

Jinak tady v okolí máme Slavnosti (nikoli Food festivaly) chřestu (Ivančice na jaře), Slavnosti moře (pozdě na jaře a brzo na podzim Ocean 48 - firma která dodává refresh ryby a plody moře na Moravě) kam pravidelně chodíme a skutečně je to srovnatelné s kuchyní v přímořských státech - a právě v těch třísoustových porcích...

Jsou i další akce, ale tyhle vytloukáme s kamarády pravidelně.

0 0
možnosti
Foto

děkuji vám Hani moc - poslední dobou se ty slavnosti a food festivaly skutečně rozjely-když jsem navštívila Itálii poprvé, a to je už hodně dávno, tak se to u nás ještě tak moc neslavilo- nejvíc mě baví ty kde jsou cizokrajná jídla třeba v Dejvicích festival ambasád---ten váš s tím mořem,to by bylo něco pro mě já plody moře miluju -tak ještě jednou dík a pěkné středeční odpoledné

0 0
možnosti
Foto

Tady abys na oslavy brambor a cibule založila nějaký speciální spolek.;-D;-)

0 0
možnosti
Foto

co já vím tak kdysi existoval třeba Spolek pěstitelů malínského křenu někde u Kutné Hory, tak třeba takové spolky u nás jsou dnes obnovovány

0 0
možnosti
Foto

;-DR^přesně tak paní Martino-tohle mám někde v těch svých zápiscích o Itálii také-to by vám zmrzlinář jednu ubalil a hned byste byste měla pod okempravý italský azzurro;-D

1 0
možnosti
Foto

Libuško, Tvoje italská osvěta se mi moc zamlouvá. Jen tak dál! A teď už mě omluv, musím pipí.:-)

0 0
možnosti
JK

Jen se zeptám, kdybych to náhodou potřeboval... když "pipí" znamená, že chci čůrat, tak "pipipí" znamená, že se asi brzy po...?

0 0
možnosti
Foto

Tohle mne na těchto národech baví. Že si dokáží najít jakoukoliv záminku proč slavit.:-) A navíc spojené s jídlem, je to vždycky úžasné. Všechno z místních zdrojů a ve výborné kvalitě. KarmaR^

1 0
možnosti
Foto

umějí si užívat života a jsou to gurmáni, podobně jako Francouzi, ale je fakt neuvěřitelné na kolik způsobů umí připravit třeba právě tu obyčejnou cibuli dík za nákuk pane Petře a pokud jste ještě neobědval tak dobrou chuť;-)

0 0
možnosti
RE

A neřiká se tomu u nás spíš "zabíjačka?":)

Je neuvěřitelný,kolik potřebujou k tomu divočákovi a vepřové pečeni příloh! :))

0 0
možnosti
Foto

máš pravdu Romane. my hodujeme při zabíječkách, posvíceních, svatbách a pohřbech-oni hoduji pořád;-Da s těma přílohama je to fakt neuvěřitelný...jsou to zkrátka gurmániR^

0 0
možnosti
  • Počet článků 784
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1798x
Překladatelka, autorka vlastní tvorby, zvídavá cestovatelka, bloggerka, milovnice všeho dobrého co život nabízí. Hlavou jsem realista, tvářím se občas jako pesimista, ale srdcem jsem nenapravitelný optimista. Vypadám možná jako bojovnice, ale to jsou jen mimikry kterými chci ochránit tu příliš citlivou a zranitelnou holku uvnitř. Po přeložení asi deseti knih z angličtiny mě napadlo, co kdybych zkusila napsat něco sama- zatím mi vyšly mi tři knížky: Za chlapem a tramvají neběhej, za pět minut je tu další, Italská invaze v Praze a Recept na šťastný den. Rozhodně se nepovažuji za spisovatelku-jsem jen zapisovatelka příběhů, které píše život, a které vidím kolem sebe. Baví mě rozplétat sítě vzájemných vztahů, kterými jsme všichni neviditelně propojeni, a objevovat souvislosti v předivu života. Mým krédem je žij a nech žít, a  pokud nejde o život, nejde o nic. Přála bych si, aby k sobě lidé byli více tolerantní a vstřícní. Myslím že když člověk s něčím nesouhlasí, nemusí to proto hned odsuzovat.

Seznam rubrik