Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

ani já nemám problém se jim přizpůsobit a přiznám se, že ta jejich mentalita je mi dost blízká:-)

1 0
možnosti
Foto

dělám i v angličtině takže s Asiaty mám zkušenosti také-jsou opravdu svižnější ale není s nima taková legrace a nemají příliš smysl pro historické památky-ocení co je pěkné ale Italové mají vybroušenější vkus:-)

1 0
možnosti
Foto

já ale pane Jiří nemluvila o pracovitosti- v tom nás skutečně překonávají jak prodavači tak v hotelícha ve službách všeobecně jsou mnohem ochotnější usmějí se a zákazník je tam opravdu pán a ne jako u nás -tenhle blog se týkal jen jejich nechuti chodit

1 0
možnosti
Foto

POCHOPIL JSEMR^ Ale, tak trochu, i ty Italy;-)

0 0
možnosti
Foto

je to opravdu hlavně kvalitní směsí už když otevřete balíček Iilly Lavazzu nebo Kimbo tak vás ta vůně div neporazí a pak je to příprava-nešetří ale upěchují to do kávovaru aby se tam vešlo co nejvíce a zádné překapávání ale proženou to horkou parou pod tlakem:-)

1 0
možnosti
Foto

nevím jestli jste nepřečetla jen nadpis ale já vůbec nepsala nic o nekmitání ve smyslu práce, jen popisuji jak se chovají jako turisté a dokonce ani tu jejich ležérnost nekomentuji jako zápor-nespěchat a nehonit se jako to máme ve zvyku my je naopak klad-zrovna dneska jsem měla celodenku s téměř padesáti Italy a z celé skupiny šlapali svižně tak tři-zbytek se coural a loudal a trasu, kterou bych ušla během deseti minut jsem s nimi šla půl hodiny-což jsem jen ráda, proč bych se honila když je to za stejné peníze?;-D

1 0
možnosti
Foto

já jim nekřivdím jen popisuji co s nimi zažívám jako průvodkyně dnes a denně-nespěchat je moudré-už Komenský říkal veškeré kvaltováni toliko pro hovada dobré jest:-)

2 0
možnosti
Foto

Ano. Byla to ode mne nadsázka. Ovšem nevim, co tak třeba čínští turisté, či japonští, nebÝvá to s nimi spíše v poklusu, či ,,jen" jako když ,,do vrabců střelí";-)sice asi italsky neumějí, ale třeba ,,engliš", či tak:-)

0 0
možnosti
Foto

Nekřivděte Italům:-/ A vzpomeńte třeba film ,,Nebožtíci přejí lásce". Italové- exelentR^

0 0
možnosti

...a nebo spíš obráceně. V létě nedělají kvůli vedru, a v zimě nemají čas, když tančí:-D

1 0
možnosti
Foto

;-) I leckterý ,,neital" vyznává heslo ,,v zimě nepracuji a v létě tančím";-)

0 0
možnosti

se reakce posadila jako příspěvek:-))

Nad Vás...

1 0
možnosti
RE

Jo, to sedí. V Římě jsme zaparkovali asi sto metrů od Capitolu:)

0 0
možnosti
  • Počet článků 784
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1823x
Překladatelka, autorka vlastní tvorby, zvídavá cestovatelka, bloggerka, milovnice všeho dobrého co život nabízí. Hlavou jsem realista, tvářím se občas jako pesimista, ale srdcem jsem nenapravitelný optimista. Vypadám možná jako bojovnice, ale to jsou jen mimikry kterými chci ochránit tu příliš citlivou a zranitelnou holku uvnitř. Po přeložení asi deseti knih z angličtiny mě napadlo, co kdybych zkusila napsat něco sama- zatím mi vyšly mi tři knížky: Za chlapem a tramvají neběhej, za pět minut je tu další, Italská invaze v Praze a Recept na šťastný den. Rozhodně se nepovažuji za spisovatelku-jsem jen zapisovatelka příběhů, které píše život, a které vidím kolem sebe. Baví mě rozplétat sítě vzájemných vztahů, kterými jsme všichni neviditelně propojeni, a objevovat souvislosti v předivu života. Mým krédem je žij a nech žít, a  pokud nejde o život, nejde o nic. Přála bych si, aby k sobě lidé byli více tolerantní a vstřícní. Myslím že když člověk s něčím nesouhlasí, nemusí to proto hned odsuzovat.

Seznam rubrik