Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Knize Černá kniha církve od Michaela Hebeise, může věřit opravdu jednoduchý člověk.RvRv

2 0
možnosti
Foto

děkuji pane Kindle za přesné a věcné protiargumenty kterými jste vyvrátit co je v článku řečeno-jestliže nedokážete oponovat ani tak jednoduchému člověku jako je M.Hebeise což teprve až přijde na debatu s nějakými kapacitami???8-o8-o8-o

to budete vedle jak ta jedle;-Dhezký den;-)

0 0
možnosti

Jak já nesnášela toho člověka co řekl, že náboženství je opiem lidstva.

Ale měl pravdu.

Zdroj: https://libusepalkova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=676522 R^

1 0
možnosti
JS

Pana Karla Marxe, který je autorem onoho výroku, že náboženství je opiem lidstva, kvalitativní rozdíly mezi náboženstvími nezajímaly. Místo toho se rozhodl všechna náboženství nahradit jedinou správnou filozofií, která je postavena na klíčové tezi, podle níž "je pozitivní změna směrem k dokonalejší komunistické společnosti možná jen s nezbytnou dávkou revolučního násilí". Historie nám názorně ukázala, jaké rozměry může mít "nezbytná dávka revolučního násilí". Uctívání idolů nového Marxova náboženství překonalo i pohanské obětní slavnosti v římském Coloseu.

6 0
možnosti
JS

Netušil jsem, že někdo dokáže v jediném článku dohromady smíchat tak nesourodé věci. Dobře si vzpomínám, že v několika článcích jste se do Židů navážela takovým způsobem, že filozofický antisemitismus 19. století je proti Vám "úplnej hadr".

Vy se vlastně snažíte naznačit, že antisemitismus a odmítání imigrace z muslimských zemí stojí na stejných základech. Což je naprostý nesmysl. Židé vždy patřili k vysoce pracovité a tvořivé části společnosti, což s sebou neslo úspěch, a to jak na poli ekonomickém, tak i uměleckém a vědeckém. Tradiční židovská výchova lenost a nevzdělanost prostě nepřipouští. Když se ve středověku ukázalo, že Židé jsou zdatní řemeslníci, byla jim z konkurečních důvodů panovníky skoro celé Evropy zakázána řemesla a povoleny jen "nečisté obory" – například finančnictví. Jenže Židé dokázali vyniknout ve všem, vynikli tedy i ve finančnictví. Většina králů toho často využívala – přesněji řečeno, když král potřeboval peníze, okrást Židy bylo nejsnazší. Zrodila se pověst Židů-lichvářů, která je založena pouze na závisti.

Averze vůči islámským migrantům je založena na oprávněných obavách z kultury, kterou si s sebou tito migranti nesou – z kultury, která stojí na právní i společenské nerovnosti pohlaví, nerovnosti muslimů a nemuslimů a na bojovnosti. Tyto vlastnosti islámu názorně ilustruje Korán komentovaný činy a výroky Proroka Muhammada.

Skutečně nechápu, jak někdo může o nějakém antisemitském škváru z konce 19. století prohlásit, cituji: "dílko staré zhruba 140 let zní velmi aktuálně". Ve svém článku také píšete, cituji: "Možná odvolání Ratzingera z papežského stolce mělo být vstřícným krokem katolické církve vůči judaismu". Takovou ptákovinu čtu poprvé v životě. Joseph Ratzinger, neboli papež Benedikt XVI., nebyl z postu papeže odvolán, ale sám rezignoval ze zdravotních důvodů, což každý, kdo ho viděl chodit a mluvit, dobře chápal. A dostalo se mu naopak uznání, že měl odvahu to udělat.

Článek je prostě opravdu nepovedený.

17 0
možnosti
Foto

já zas netušila že jste tak naivní a předpokládáte, že pokud je třeba vyměnit hlavu církve že se to vysvětlí jinak než zdravotními důvody-ostatně to si myslí více lidí-tohle například zaznělo v nedávné zdejší diskuzi:

Standa Novák 89364

Facebook

Silně se pracuje na tom rozvrátit morálku celé společnosti všeobecně. Začalo to výměnou papeže Benedikta,(Ratzingera), za povolného Františka. v minulosti,(středověk vylučuji), každý papež, byť byl nemocný, dosloužil svůj pontifikát až do smrti. Nebyl tedy žádný důvod papeže měnit. František líbá muslimům nohy, vítá je a nazývá bratry. Po sedmdesáti letech se vytahuje, podobně jako mee too, historie snad tisíců pedofilních kněží. Pro mně je to silně nedůvěryhodné, pokud pamatuji kněze za mého mládí byli to důstojní pánové a nedovedu si představit, že by si něco takového dovolili, protože to by se ani v té době utajit nedalo. V Irsku papež prohlásí jednání "tisíců" těchto příslušníků katolické církve za "odporné" aniž by byl jeden důkaz, kromě sedmdesátiletých vzpomínek.

https://libusepalkova.blog.idnes.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A180826_676459_blogidnes

+3/−1

doporučit 27.8.2018 4:44

0 0
možnosti
LT

L14u60d27ě91k 61T97o46n72d85r

29. 8. 2018 16:40

"...dva jevy: Vykořisťování práce jiných bez produktivní činnosti a dosažení bohatství hraním a spekulací s rozdíly hodnot."

Promiňte, ale příčinou bylo něco jiného: Bůh ve Starém zákonu opravdu zakázal židům i křesťanům lichvu, spekulaci a půjčovaní peněz za účelem obohacení - ale mezi příslušníky stejného náboženství! Tedy židům mezi židy a křesťanům mezi křesťany.

Ale co dělat ve vztahu k příslušníkům jiného náboženství, to Bůh v bibli neřeší. Z čehož lidé "chytře" usoudili, že vůči lidem jiné víry tento zákon neplatí:-)

(Dodnes je to stejné i v islámu, muslim se nesmí obohatit lichvou nebo spekulací na jiném muslimovi. Proto také muslimské banky nesmí půjčovat na "úrok", protože ten je Alláhem zakázán, ale bankéři to "chytře" obcházejí, že vám nepůjčí, "ale koupí to pro vás" a vy jim to pak zplácíte. Vlk (Alláh) se nažral, koza zůstala celá ;-D)

Ve středověku bylo peněz málo. Chyběly dokonce i šlechtě a králům. A kde je tedy vzít, když vlastní nemám a půjčit mi je žádný křesťan nesmí, pod hrozbou smrtelného hřích? V celé Evropě si křesťané na úrok půjčovat nesměli. Takže jediný, kdo vám mohl půjčit, byli židé. A židé vám mohli půjčit proto, že peníze vydělané na obchodu nemohli půjčovat židům (taky to měli zakázané), ale křesťanům ano.

A židé získali bohatsví jako obchodníci proto, že "řádné druhy obživy" měli zakázané od křesťanů! Židé nesměli provozovat řemesla! Ty byly vyhrazeny křesťanům. Nesměli vlastnit zemědělská pole. Ty mohli vlastnit jen křesťané, atd.

3 0
možnosti
LT

L83u30d94ě11k 70T33o39n50d60r

29. 8. 2018 16:41

Takže židé byli dotlačeni do toho, aby kapitál získaný z obchodu investovali do jediného volného prostoru - do půjčování na úrok křesťanům. Činnost, kterou měli křesťané zakázánu a hluboce jí pohrdali. Jenže prachy potřebovali... půjčili si u židů, kteří tím ještě víc zbohatli... a křesťané je o to víc začali nenávidět, o co víc si u nich půjčovali, a tak stále dokola... a vznikl "antisemitismus", tedy ve skutečnosti jen závist a nenávist z chamtivosti, maskovaná za náboženství.

S příchodem osvícenství a věku racionality, bylo náboženství se svými božími zákazy odsunuto a Evropa začala půjčovat peníze na úrok sama, a vznikli bankéři, bankovnictví, lichva, spekulace a "dosažení bohatství hraním a spekulací s rozdíly hodnot" jako zcela legální a činnost. Dnes je to dokonce ten nejjednodušší způsob, jak v západní civilizaci zbohatnout a stát se vlivným člověkem vládnoucí vrstvy. Ti nejbohatší nezbohatli prací - vytvářením užitečných hodnot pro společnost - ale spekulací, lichvou bez vzniku jakékoli hodnoty pro společnost. To je západní civilizace. Proto už také primitivní středověký "antisemitismus" nehraje žádnou velkou roli. Není co židům závidět.

No a co k těm (muslimský) emigrantům zmiňovaným v bogu? Nic. Vůbec nic, protože ti s tím tématem nemají žádnou spojitost, i když ji tam autorka vidí. Není tam.

Z migrantů nás ohrožují pouze ti, co by nechtěli pracovat, jen brát dávky. To ostatní už děláme sami, takže s tím migrace nijak nesouvisí.

2 0
možnosti
Foto

Citovala jste z jedné knihy

"Židovský způsob obživy charakterizují dva jevy: Vykořisťování práce jiných bez produktivní činnosti a dosažení bohatství hraním a spekulací s rozdíly hodnot."

Zdroj: https://libusepalkova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=676522

Jsem tak trochu také Žid, alespoň dle tohoto výroku. ;-) Jako důchodce matematik a informatik se již 5 let bavím a v malém si přivydělávám investováním a spekulacemi do bitcoinu a jiných kryptoměn. Pracoval jsem několik let v informatizaci důchodů a životních pojištění a tak jsem dobře prokoukl, jak nás banky a pojišťovny ve velkém okrádají. Objevil jsem také, že platí, tak jako voda teče z míst vyšších na místa nižší, tak peníze tečou od lidí hloupých k lidem chytrým. Stačí akcie, suroviny, kryptoměny atd. nízko nakoupit a vysoko prodávat. Hloupí lidé to dělají zcela obráceně. :-) Když byla cena bitcoinu nízká, tak bitcoin považovali za nesmysl a podvod. Někteří z nich však začali nakupovat až koncem minulého roku, když cena bitcoinu byla vysoká zhruba 20 000 US dolarů. A pak bitcoiny nebo jejich díly v panice prodali, když cena klesla.

Banky a pojišťovny jsou v principu prospěšné instituce. V posledních letech se to však zvrtlo, federální banky tisknou ničím nekryté peníze, půjčují je státům a komerčním bankám. Bitcoin, který je mimochodem matematicky a technicky výborně podložen, má matematickým algoritmem omezenou emisi a tudíž není znehodnocován a měla to být deflační měna. Bohužel v posledních letech vzniklo již více než 1 500 kryptoměn a tak omezená emise bitcoinu přišla vniveč. Prý je také více než 1 500 církví. ;-)

Ve finančním sektoru nepracovali a nepracují zdaleka jen Židé, takže i proto ten Váš citát je nepravdivý.

5 0
možnosti
Foto

Oprava

federální banky -> centrální banky

0 0
možnosti
Foto

Haha, už jsem se málem lekl, že to bude o bratrovi Josefa Ratzingera! ;-D

Osobně vůbec nemám problém s tím, pokud se referuje pravdivě o názorech různých osobností z minulosti.

4 0
možnosti
Foto

J29a15k19u31b 55R88o13t53h

29. 8. 2018 14:38

Vy jste to asi, pane kolego, nepochopil. Autorka se tímto snaží dokázat, že Ratzingerové jsou antisemity všichni a zejména bývalá hlava ŘKC, takže celá "církev" je antisemitská. A používá k tomu knihu, která je sumou pravdivých skutečností srovnatelná s výtvorem KGB o jaru 68. :-/;-D

8 0
možnosti
JB

J82i86r67i 13B26o93r

29. 8. 2018 13:42

Spousta Židů prchala před komunisty do Izraele.

2 0
možnosti
Foto

ale tady už většina ví, že nesnášíte církve

18 0
možnosti
Foto

J56a63k66u41b 83R50o16t34h

29. 8. 2018 14:42

Nesnáší církve, aniž by je znala. Vůbec netuší, jaký rozdíl je mezi ŘKC, církvemi protestantskými, evangelikálními denominacemi atd. Nesnáší věřící, faráře, kazatele, Boha. :-/

9 0
možnosti
  • Počet článků 784
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1823x
Překladatelka, autorka vlastní tvorby, zvídavá cestovatelka, bloggerka, milovnice všeho dobrého co život nabízí. Hlavou jsem realista, tvářím se občas jako pesimista, ale srdcem jsem nenapravitelný optimista. Vypadám možná jako bojovnice, ale to jsou jen mimikry kterými chci ochránit tu příliš citlivou a zranitelnou holku uvnitř. Po přeložení asi deseti knih z angličtiny mě napadlo, co kdybych zkusila napsat něco sama- zatím mi vyšly mi tři knížky: Za chlapem a tramvají neběhej, za pět minut je tu další, Italská invaze v Praze a Recept na šťastný den. Rozhodně se nepovažuji za spisovatelku-jsem jen zapisovatelka příběhů, které píše život, a které vidím kolem sebe. Baví mě rozplétat sítě vzájemných vztahů, kterými jsme všichni neviditelně propojeni, a objevovat souvislosti v předivu života. Mým krédem je žij a nech žít, a  pokud nejde o život, nejde o nic. Přála bych si, aby k sobě lidé byli více tolerantní a vstřícní. Myslím že když člověk s něčím nesouhlasí, nemusí to proto hned odsuzovat.

Seznam rubrik