Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Podle mého skromného názoru by neviditelná ruka trhu měla řádit ve zdravotnictví co nejméně, vymezil bych jí prostor jen v oblasti nadstandardní péče.

0 0
možnosti
Foto

Což se samozřejmě musí odrazit na tom, že lékaři jsou přetíženi a ve stresu, takže navíc při nedostatku ostatního personálu musí některé situace řešit razantnějším způsobem. Zejména, jde-li o zdraví.

Co se týče paní Šichtařové, tak pouze jednou jsem jí dal za pravdu, dávno tomu.

0 0
možnosti
Foto

Máte pravdu, paní Libo. Někdy se ta svoboda a právo občana (ky) chápe nějak podivně. Zdá se mi, že paní Šichtařová žije poslední dobou v nějaké subjektivní mikro - bublině odtržené od reality. :-/Rv

1 0
možnosti
Foto

děkuji paní Mirko, je milé vědět že nejsem v tomto názoru sama-pěkný víkend vám přeju:-)

0 0
možnosti
Foto

R^:-)Souhlas, myslím, že situaci dobře vysvětlil, byť pochopitelně ne zcela nezaujatě, kolega bloger Vodvářka.

1 0
možnosti
Foto

ano, četla jsem jeho vynikající blog-jen ta zpráva o stávce mělnických lékařů plus ta nešťastná příhoda irácké rodiny mi to vše připomnělo a dala jsem to proto do trochu jiných souvislostí-dík za návštěvu a pěkný víkend:-)

0 0
možnosti
Foto

dík Marceli-pěkný víkend a pozdrav paní:-)

0 0
možnosti
OF

Nový ministr zdravotnictví hodlá importovat 500 lékařů z Ukrajiny, údajně dostanou povolení na 1 rok a nebudou muset skládat odborné ani jazykové zkoušky.

Zatím to snad bylo možné jen u "kapacit" z ciziny, které přijely aby naše lékaře učili nějakou novou léčebnou metodu, nový postup.

Další zajímavostí je , že v poradním sboru nového ministra je třeba šéf stomatologů

MUDr.Šmucler, šéf praktiků, gynekologů, několik úředníků ale chybí tam zástupce lékařské komory.

A Babiš údajně by se rád zbavil ředitele VZP,Kabátka. VZP se chová k lékařům slušně, neuplatňuje regulační srážky v takové míře jako jiné pojišťovny..

Když k tomu přidáme články,jako ten ten o ústecké jipce, pak ten o lékaři

který údajně falšoval výkazy pro pojišťovnu, a nahrabal si tolik, že v důchodovém věku má na kontě celé 3 milióny,tak já osobně mám pocit, že opět začíná hon na lékaře.

Souhlasím s tím, co zde napsal v komentáři pán Šimek,akorát bych to napsal po svém : mladí za kopečky,staří do důchodu.Vyléčí vás Babiš ,jeho ministr zdravotnictví, ten vám i zazpívá, a 500 ukrajinských profesorů.

:-P

1 0
možnosti

Tak nějak nevím. Hoax, nevědomá či vědomá nepravda? 500 lékařů? Kde byste je mohl najít?

A navíc: VZP se chová k lékařům slušně? A co ty regulační srážky nazývané eufemisticky regulačními mechanismy? Pokud vím, tak oborové pseudopojišťovny jsou stále mírumilovnější!

2 0
možnosti

Tak jsem zvědavý, zatím můj příspěvek jen čtete, jsem zvědavý, zda ho zveřejníte. Pravda bývá nepříjemná, zdá se i pro správce blogů...

:-)

0 0
možnosti
Foto

někdy to skutečně vypadá, že ta proklamovaná svoboda slova začíná být okrajována:-/

0 0
možnosti

Exploatace českých lékařů a zdravotních sester je přímo šílená a neustále se stupňuje a je opepřovávaná naprosto šílenou a zbytečnou byrokracií. Jedinou záchranou před sebezničením je utéct z českého zdravotnictví. Bohužel, nevidím jinou cestu!

:-)

1 0
možnosti
Foto

V roce 1947 Osvobozený našinec zveřejnil tento článek:

V několika letech bude nadbytek lékářů Tamtéž, s. 6

Dnes je v českých zemích 4500 lékařů, z nichž je pak jen 570 starších 55 let. Během čtyř let stoupne jejich počet na 12 293. Jeden lékař bude připadat na 696 obyvatel, ale podle odborníků zcela dostačuje 1 lékař na 1000 obyvatel.

Nezdá se mi za prvé 1) že jsme dnes o tolik nemocnějších, když připadá na 1000 obyvatel 3,7 lékařů; 2) Pokud jsou čeští lékaři tak vykořisťovaní, tak jak to, že jich tolik přibylo?

0 1
možnosti
Foto

R^Libu, to je zbytecne, na clanky populistu nema smysl reagovat. I kdybys mela stokrat pravdu, tak tyhle lidi nepredelas;-)

3 0
možnosti
Foto

máš pravdu Jane ale radši budu trpět pro to co jsem napsala než proto, že jsem to nenapsala-to jsem nevymyslela já osobně, Klárka mi jednou poslala odkaz na místo kde stálo něco podobného a mě to oslovilo-ikdyž po rozkliknutí tam byl pavouk což je něco čeho se štítím nejvíc na světě ale přišlo mi to symbolické-být pořád zticha jen abych někoho nenaštvala, to bych se musela sama sobě hnusit-jako mě jsou hnusní ti pavouci;-Dale tak zítra něco z jiného soudku-slibuju

1 0
možnosti
PP

P80e61t39r 95P89á47n94e24k

5. 4. 2018 21:35

Taky mi připadá, že posuzovat celou situaci bez relevantní znalosti situace je povrchní exhibice. Nevím sice jak to bylo reálně a obávám se že ani ti novináři né a dovedu si představit, že z toho potřebuji za každou cenu vytlouct senzaci, ale vím,

že i nemocnice má svůj řád a hodiny návštěv a neomalené nastěhování karimatky do pokoje a bezohledné chování vůči ostatním pacientkám má své meze.

2 0
možnosti
Foto

přesně tak Petře-jsem ráda že se v pohledu na tuhle věc shodnemeR^;-)

1 0
možnosti
OP

Takové vyděračství, totiž předat nezletilé děti převaděčům a pak spoléhat na soucit, je hodné orientálců, na to našinec nemá

3 0
možnosti
Foto

tak zaprvé, ty rodiče tam jeli také, kdyby je naše horlivá z našich daní placená policie nezadržela-zajímavé že třeba Krejčíř jim mezi prsty naopak proklouzl snadno-ti lidé tu nechtěli zůstat-m je tu nechceme-Německo kam chtěli to vše spískalo-takže našinec policista kdyby nebyl jak poslušný cínový vojáček tak je nechá proudit na Západ a nebude je zadržovat násilím tady

a za druhé když už máte potřebu se vyjadřovat o mentalitě našinců-ta hysterická matka to v nemocnici zinscenovala aby vytřískala peníze ze zdravotního systému do kterého přispíváme my všichni-tak teď mluvte o skvělé české mentalitě

2 2
možnosti