Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

Karma. A úsměv.

Milý a neironický. :-)

Komouši se mi hnusí jako princip a někteří konkrétní jejich představitelé.

Osobně jsem k tomuto článku paní Konečné nepsal žádný komentář, ale s čistým svědomím jsem odplusoval názor, že by komouši aspoň v prvním kroku nemuseli podporovat našeho politicky nejaktivnějšího oligarchu.

Všiml jsem si, že docela často vyjadřujete názor, že není úplně chytré názory kohokoli soudit jen dle jeho "politického" ukotvení.

V tomto jsem na Vaší straně a souhlasím.

Ale ta vítězná fotka stejně vyhrála jen kvůli myšlenkovému naladění poroty. Ostatně jako vždy. :-)

A my ostatní, ne dost kulturně kvalifikovaní, v té fotce stejně vidíme jen malého adorovaného zmanipulovaného příznivce něčeho co nám není sympatické.

0 0
možnosti
Foto

děkuju za komentář-myslím že žádnému normálnímu člověku nemůže byt sympatická oslava teroristických činů-podle mě ta fotka měla ukázat právě na tu nesmyslnou absurditu lidských konfliktů-odmalička se jedné i druhé straně vštěpuje myšlenka nepřítele kterého je nutno zahubit-a přitom jsme všichni dětí boží- stejné bytosti jednoho živočišného druhu:-/

1 0
možnosti
MP

Nebylo by lepší polemizovat s podstatou výroku pana PB než něco fabulovat a podsouvat?

Kdy už konečně odpůrci restitucí pochopí, že nechávat v rukou státu ukradený majetek církví, znamená vystavit ho nebezpečí zcizení? Kolik dřívějšího státního majetku zůstalo v rukou státu a KOMU dnes patří? O to se taky občas zajímejte a myslete na budoucí generace.

0 0
možnosti
Foto

nevím jak budoucím generacím prospěje že církev vrácený majetek přebuduje třeba v luxusní hotely pro turisty z cizince-viz Augustiniáni- hospoda u svatého Tomáše na Malé Straně byla oblíbeným místem Pražanů-dnes je tam exkluzivní ubytovací rezort pro zahraniční boháče :-/

0 0
možnosti
Foto

J62i32ř73í 33K50i62n66d49l

24. 11. 2017 11:00

Zákon o zmírnění některých majetkových křivd obětem holocaustu schválený Poslaneckou sněmovnou Parlamentu ČR dne 24.května 2000 a Senátem dne 23.června 2000, zák. 212/2000 Sb. umožnil vrátit majetek církvi i židovkým obcím a jednotlivcům získat zpět umělecká díla, která dnes vlastní státní instituce, jednak požádat o restituci zemědělského majetku včetně půdy. Takže pokud bude církev platit daň z navráceného majetku, budou jej muset platit i žídovské obce a jednotlivé židovské osoby, který byl majetek odcizen v době holocaustu.Takže ublíží takový zákon Židům anebo ne ??RvRvRv

1 0
možnosti
Foto

tak nevím proč to ten Bělobrádek tvrdí:-/

že by titul mého blogu měl pravdu?

0 0
možnosti
Foto

J56i45ř82í 54K88i69n58d12l

24. 11. 2017 10:49

Bělohrádek nemluvil o církevních restitucí. Co se týká navracení majetku cirkví, tak se jedná o majetek, který byl církvi ukraden a ne o restituce. Až církev majetek získá zpět, tak z výnosu majetku bude platit daně, tak jako každý.Od roku 1990 byl na tento majetek vydán blokační paragraf, takže od tohoto roku neměl stát a z tohoto majetku žádný užitek. Teprve po vydání zákona o navrácení majetku církvi bude z tohoto majetku stát užitek.

0 0
možnosti
Foto

Užitek stát měl - výnosy, které byly výrazně větší než, částka na financování církví.

0 0
možnosti
Foto

Četl jsem ten článek a musím říci, že je těžké řadu úvah v něm uvedených nějak zpochybnit. Na druhou stranu trochu chápu to, že osoba autorky pro někoho jistým způsobem devalvuje obsah článku, protože může působit nedůvěryhodně v tom smyslu: " co to ti komouši zase vymýšlí". Jinými slovy základní principy komunismu působí sami o sobě bohulibě a obráceně mnohé principy v reálné praxi kapitalismu odpudivě. A teď někdo s touto ideologií v zádech (a toho se komunisté nemohou zbavit, protože by přestali být komunisty) chce reformovat kapitalismus.

1 0
možnosti
Foto

autorky ani její ideologie se nezastávám-právě naopak, zničili mi podstatnou část života takže mám všechny důvody k nenávisti, ale přesto, v tomto bodě nelze nesouhlasit:-/

dík za přečtení a pěkný den

1 0
možnosti
LV

Vůči které skupině obyvatel? Vůči Židům? On jen upozornil na to, že židovské obce na zdanění restitucí doplatí nejvíc. Co je na tom špatně?

0 0
možnosti
Foto

právě že vůbec nic:-)ale jak je v blogu poukázáno, jak jde o peníze, někteří neznají bráchu

dík za komentář a hezký blížící se víkend

0 0
možnosti