Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

P29a27v80e34l 90H94e91k

7. 2. 2018 23:28

Hádám, že v důchodu budete jedna z těch, která bude volit sebevětší populisty kvůlivá pár korunám do důchodu.

1 0
možnosti
NP

Co budete dělat, když se dožijete ?

Průměrná délka života se prodlužuje (79 let) Každý by měl myslet na svoje stáří.

Vůbec se nedivím, že se stále mluví o zneužívání sociálních dávek.

Každý, kdo si podle věku ještě může založit důchodové připojištění s příspěvkem od státu by toho měl využít. Vaši rodiče a spousta dalších spoluobčanů tu možnost neměla. Vy jí máte a nezajímáte se o svůj další život, který v 65 letech nekončí..Je jepší si vybrat z konta, než z kontejneru.

Zatím co si jiní spoří, tak Vy si budete užívat a až dojde na na důchod, tak si půjdete

pro příspěvek na sociálku. To je výsměch.

0 2
možnosti
JR

J90a87n 19R22á24ž

7. 2. 2018 19:20

Vaše názory vyvolávají u "normálně" myslících buď smích, nebo u empatických obavu o Vaše duševní zdraví.

Dřív nebo později se bude zvyšovat spoluúčast na zdravotní péči. Prvně se to projeví u zubařů a pak u poúrazové léčby, pak u lázeňské péči a půjde to dál, neb stát stovky miliard cpát do zdravotnictví věčně cpát nebude moci . Mně Vás rozhodně líto nebude, když bez úspor padnete na ústa, protože každý si je strůjcem svého osudu, ale i tak Vám přeji pohodové prožití podzimu života se životním minimem.

4 0
možnosti
PS

I "normálně" myslící lidé by měli vědět, že v roce 1919 založený důchodový úřad sídlil po Praze všudemožně. Úředníci měli okna na chodník, jako tomu bylo ve filmu "Katakomby". Za dva roky činnosti tento úřad si nechal postavit palác, který stojí dodnes. Tak ziskový byl důchodový fond!! Na důchody vždy byly peníze. Až do roku 1993, kdy jistý "ekonom" převedl fond do státem kontrolovaných příjmů a výdajů.

Takže proč by si měl přispěvatel na svůj důchod ještě hledat další cesty a tam posílat příspěvek? Co jsme to za "moderní" společnost, která se ani nepostará o poctivé zaměstnance, kteří 42 roků dřou a za jejich přispění se vlastně máme tak dobře? Pokud někdo chce odpovídat na uvedené otázky, tak jen určitě a vážně. Legrace od politiků jsme si za 27 let užili dost...

0 0
možnosti
MB

Model, který popisujete, jsem osobně neviděl. Rodičové dělali 365 dnů v roce - chata, zahrada, sklep na kutění. Já je po r. 1989 trumfnul - 2 - 3 zaměstnání, mé okolí pak podobně, 416 přesčasových hodin á rok jako běžné. (Více ZP neumožňuje). Každá doba nese to své - pak i v socialismu, svým způsobem více klidu. Člověk se stresuje tak - jako sám chce. Nakonec jsem skončil jako OSVČ. Když jsem s okolím mluvil - Každý sdělil - Nelituji, pouze toho, že jsem u kmenového zaměstnavatele setrval tak dlouho ! Jinak máte pravdu - Na důchod nemá smysl šetřit. Je třeba se na něj připravit - Je to o slůvku investovat. Času je na to dost - celý život ! Spoléhat na stát se dá, asi tak, že čumím ven a tážu se, kdy přestane sněžit ! ... Není nic horšího, než-li se jednoho rána probudit a na nočním stolíku máte nějaké lejstro - Důchodový výměr. Co to je, za obsílku ? - S tím jsem přece nepočítal ... Co spolu budeme dělat ? ... :-)

6 0
možnosti
VH

Nevím, kdo Vám vykládá pohádky. I v době socialismu se pracovalo. Pravda - trochu volněji - následky jsou zřejmé dodnes (a pohádkami krmení se pořád diví, že důchod není stejný, jako německý).

Moc by mně zajímalo, kde matky dětiček pohodlně denně seděli na lavičkách, aby na sedmou naklusaly k televizi. Pokud tedy pracovaly. Počítám-li práci 6 ÷ 14, příchod domů teoreticky před třetí. Pokud ovšem, jako většina matek nakupovaly, přišly tak po čtvrté. Zřejmě večeře nevařily (nebo až u té televize?), uklízely jen jednou týdně a o praní a žehlení se jim ani nesnilo.

Ježíš, to si u Vašich pohádek neumíte udělat alespoň takovouto rozvahu?

3 0
možnosti
Foto

A vedle důchodu je potřeba si ještě začít ale fest odkládat na zuby. Komu se nepodaří si zachovat zuby do sedmdesáti a výše ty svoje vlastní, tak na ty "zuby třetí" s několika implantáty bude potřebovat (na zhruba 20 kusů nahoře i dole) při ceně jednoho zubu cca 25 tisíc - něco přes půl melounu. :-P

2 1
možnosti
VH

Mám přilepovací, plně na "pokladnu" a vyhovují. Pravda, lepidlo přijde bratru na stovku měsíčně.

1 0
možnosti
PK

Neřekl bych, že se za socíku všeobecně málo dělalo. Jak kde. Kde to šlo znormovat tak se makalo fest. I ženy, třeba na konfekcích. Myslím si, že i dnes je to podobné. Už tenkrát se říkalo - jó na Západě tam se musí makat. Ale když jste se tam setkávala se staršími, starými lidmi, tak jsem tam vysloveně sedřené od práce neviděl. Jde spíš o to, jak je práce plánována, řízena, o využití techniky než o rychlost házení lopatou.

1 0
možnosti
MB

Za socíku bylo tvrdé vykořisťování, jistě záleželo na profesi. Konkrétně ty ženy v textilu, robily za úchvatných 1.250 Kč a v úkole. Opravdu dřely - Norma, pokud byla překonána za období 3 měsíců na 120% - Přišel Normovač ! Já dělal mistra ve fabrice, hlídali jsme jim to - pomáhali a šidili. Pak i doba úlevy a jejich úkolové lístky se tam doházely k přilepšení. Jinak by makaly na 120%, se stálou, původní mzdou ... Doba, kdy havíř velel ... :-)

3 0
možnosti