Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SW

Pes je zakopany v tom, ze nove pismo je tiskaci, at si jeho navharka rika, co chce. Neni psaci a neumoznuje to, co psaci, cili rozvijet jemnou motoriku u deti. Nove pismo stoji hodne penez, je to experiment na detech, ale kdyz se podivate do jinych zemi, kde psaci pismo byva ruseno na ukor tiskaciho, vysledky nejsou dobre. Jemna motorika deti neni rozvinuta, obe hemisfery mozku nepracuji stejne, deti si vic pletou b a d a pro deti s poruchami uceni je tiskaci pismo tezsi. Argument Cechu, ze svet pise tiskacim a nase psaci pismo je zastarale, je spatny. Svet nepise tiskacim vsude a deti v dnesni dobe maji mene a mene moznosti procvicit jemnou motoriku, ale v zajmu predstirani svetovosti chteji Cesi rusit neco, co fungovalo.  Drive se deti bezne ucily cist a psat psacim rovnou a zvladly oboji, dneska maji vic problemu s psanim i ctenim.

1 0
možnosti
DS

Podle toho, jak svou práci s dětmi popisujete, bych si přála, aby bylo za katedrami více takových, jako Vy. A nejen za katedrami - přála bych si (nám, jim), aby podobné smýšlení konečně doputovalo i k těm, kteří tvoří pravidla pro výuku.

Díky, ať se i nadále daří a ať Vás práce stále baví!

2 0
možnosti
PH

Já, už na střední škole jsem psal takovým hybridem a problémy jsem s tím neměl ani co se týká profesorů. U mne to vzniklo tak nějak přirozeně a vůbec jsem se s tím nezabýval zda je to dobře nebo ne.

0 0
možnosti
PK

P31a95v96e51l 96K66u69r58a43l

29. 11. 2012 10:03

Pointa nového písma je podobnost tiskacímu (poněkud nechápu proč se neučí přímo to tiskací) protože tzv "psací" písmo používané v téhle zemi je prakticky šifra kterou nikdo mimo určitou oblast číst neumí. (a skupina těch co ano je na rozdíl od číňanů malá)

Písmo "návazné" taky existovalo hlavně z důvodu inkoustových per aby se minimalizovalo zvedání a přikládání psacího náčiní z papíru což dělalo kaňky...

V době propisek je tato relikvie skutečně k ničemu.

0 3
možnosti
JM

Ono to vázané písmo je hlavně rychlejší o to odstranění toho zvedání a spouštění tužky, pera či olůvka. Asi rychlost psaní už není důležitá.

2 0
možnosti
  • Počet článků 37
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 674x
Miluji slunce, vodu a stromy, knihy, zvířata a povídání s přáteli. Psaní mě baví a nechci psát jenom pro šuplík.

Jsem spoluautorkou knihy Ve stínech za zrcadlem aneb O životě s psychózou, která vyšla v nakladatelství Triton.

Ráda bych pozvala čtenáře k dalšímu čtení na svoje stránky www.libusehorka.cz.

Seznam rubrik