- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
A tak to ma Jirka rad!
Babovka majonezova nebo olejova neni moje gusto, tady je recept na super jednoduchou a navic hrnkovou babovku, kterou podle meho skromneho nazoru musi zvladnout i kuchar jako je Mistr VK
2 hrnky cukru (krystal nebo moucka, je to jedno), 1 hrnek kvalitniho masla (zhruba 225 g pro neznaleho hrnkoveho mereni), 5 vajec, 1/4 hrnku zakysane smetany, 1/4 hrnku mleka, 1 balicek vanilky nebo vanilka z lusku ci 1lzicka vanilkoveho extraktu, 2 1/4 hrnku mouky hladke, 1/2 lzicky soli. Zamichat postupne cukr, sul, maslo a vejce a vanilku, pak mleko, smetanu, nakonec pridavat mouku. Rozmichat a nalit do formy. Doba peceni zavisi na troube, nutno zkusit paratkem, babovka je hustci, neni nadychana jako se snehem, ale je vyborna. Pect pri 180 C zhruba 50 minut, ale musi se to vyzkouset. NE pro slabe natury a lidi drzici dietu
Není zrovna levná, ale jednoduchá-vyzkouším, Díky L.Č.