Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kaktusak

14. 5. 2010 0:11
Už dlouho před rokem 89 se koncepce změnila

a prosazovalo se, aby matky zůstávaly s dětmi doma déle. Kromě toho má každý svůj vlastní rozum a nemusel se řídit tím, co zrovna doporučovali "odborníci".

0 0
možnosti
M

martin5.1-2

14. 5. 2010 8:41
Re: Už dlouho před rokem 89 se koncepce změnila

Je zajímavé, že já i manželka sme narozeni dlouho před rokem 86 a v jeslích sme byli od asi dvou let, možná i dříve...

Kde udělali ti soudruzi co propagujete chybu?

0 0
možnosti
KPOM

Krutá pravda od medvědice

13. 5. 2010 22:20
dva roky jsou na zařazení do kolektivu dost

bratr šel ve dvou letech do jeslí a chodil tam rád. ze svého pozorování se mi spíš zdá, že hůře jsou na tom děti, které jdou do školky až třeba ve 4 letech a do té doby neviděli pořádně nikoho jiného, než mámu a tátu.

0 0
možnosti
RL

limbursky.blog.idnes.cz

13. 5. 2010 23:18
Re: dva roky jsou na zařazení do kolektivu dost

dovolte mi poznamenat, že ještě také existuje něco, čemu se říká "zlatá střední cesta". Vámi popisované extrémy jsou opravdu podivné. ;-)

0 0
možnosti
RL

limbursky.blog.idnes.cz

13. 5. 2010 19:50
Se závěrem článku souhlas, ale...

proč tohle tak řešíte? Přece úpravou zákona je pouze dáno, že ve 2 letech tam to dítě MŮŽE jít, nikoli MUSÍ. Nutí někdo někoho k něčemu?

PS. Mám doma děti, dvou a tříleté ;-) 

0 0
možnosti

anžto

14. 5. 2010 9:29
Re: Se závěrem článku souhlas, ale...

R^ přesně tak, je to zbytečná hysterie. Navíc každý rodič své dítě předpokládám miluje, a každé dítě je jiné. Je jasné, že pokud má někdo dítě, které je plaché a bojí se cizích lidí, tak se bude snažit této možnosti vyhnout. Ale jsou děti, které na cizí lidi nijak zvlášť nereagujou třeba i v jednom roce, a tam bych teda vůbec problém neviděla. Sama jsem chodila do jeslí a žádné trauma si nenesu, dokonce mě to tam bavilo.

0 0
možnosti
PO

POToole

13. 5. 2010 19:50
Libusko,

ja urcite souhlasim s tim, ze mama ma v prvni rade pecovat o deti. Podobne je to se starymi lidmi, i kdyz tam je to trosku slozitejsi. Ale tu zodpovednost by nemel nest stat a danovi poplatnici, v tom vidim velky problem. Odpovednost je na kazdem rodici a cele rodine. Je tisice zpusobu, jak ruzne situace uspesne resit i bez pomoci statu, ono staci jenom opravdu chtit a uvedomit si, co je v nasem zivote dulezitejsi! :-) Zdravim, Pavlina

0 0
možnosti

3lipy

13. 5. 2010 20:29
Re: Libusko,

R^V

0 0
možnosti
BS

banned star

13. 5. 2010 19:37
Domovy důchodců jsou pomsta za jesle

0 0
možnosti
DK

dakram1

13. 5. 2010 18:58
Záviděla...

Jsem dříve narozena a záviděla jsem Němcům (v NSR jsem měla tety), že obvykle jsou ženy doma do 7 let věku....mé musely do jeslí a školky....a když se dívám na dnešní situaci mladých rodin, tak je situace navlas stejná...čili..mazej do práce...jsi rovnoprávná...a vydělávej, aby rodina vyžila....a k těm dětem ve dvou letech..něco o tom vím...v jeslích byly dětské sestry a nároky na hygienu, že se každý klepal...a dnes učitelky MŠ mají tohle suplovat...jděte do háje pánové politici....jen si cpete těřichy a žvaníte...jen ten skutek utek....!!!!!!

0 0
možnosti
BG

Brambora Horká

13. 5. 2010 19:33
Re: Záviděla...

Jsem rovněž dříve narozená ale měla jsem to štěstí, že jsem i za totality mohla manželovi s výdělkem pomáhat  (výtvarná činnost) a zároveň se starat o své děti a být jim doma k dispozici. Moje děti (4) Do školky chodily pouze, aby se naučily kontaktům v kolektivu a většinou jsem je stejně vyzvedala poo. A když pak byly školou povinné, nikdy neběhaly besprizorní po ulici s klíčem na krku. Dnes mají mé děti své rodiny a je pro mne vyznamenáním, když mi má dcera nedávno řekla, že si nedovede představit, že by dělala karieru na úkor dětí...Bohužel v dnešní době se ale často nejedná pouze o karieru, ale o holé přežití mladých rodin...Takže vlastně ani nevím, jaký bych na to měla mít názor. Každopádně je mi velmi líto, jak maminek, tak dětí:-/.

0 0
možnosti
M

milanalois

13. 5. 2010 18:27
Matka má být s dítětem doma do 7 let.

Kdyby ženy zůstávaly s dětmi doma, byly by děti lépe vychované, šťastnější a v dospělosti pak vyrovnanější a tím i profesně úspěšnější.

A muži by své rodiny snáze uživili, kdyby jim na pracovním trhu tolik nekonkurovaly ženy, ochotné přijmout za stejnou práci mnohem menší mzdu.

0 0
možnosti