Tak taková Hanka Zagorová, hodná holka.....jen v opačném gardu.

Památná věta Milouše Jakeše mě připomíná článek Karla Ábelovského o konfidentovi p. Hermánkovi. Ten nebožák tepe do mrtvého kamene. Tak marnou práci nedělali ani otroci v kamenolomech. Svedeme všechno na jedno jméno?

Tolik let po rádoby revoluci, tolik let k rozjímání o tom, k čemu ta revoluce vlastně byla a stále tak tolik let k tomu, aby člověk došel k poznání, že komunisti sedí v parlamentu doposud. Poslechneme-li si jakýkoli rozhovor s Cibulkou, máme dvě možnosti. Označit jej za totálního pitomce, anebo konstatovat, že má pravdu. Jeho rozhovory o Klausovi placeného KGB, o Zemanovi placeného KGB a o Havlovi, který ho tak zklamal, že ho už nikdy nechce ani vidět, zavdávají rozměr minimálně k přemýšlení.

Potom se zde objevují antikomunisté na život a na smrt. Nevím, jak dlouho těmto anti bude trvat, než se vyfláknou na to, co udělal Venda Horký, coby pomocná stráž VB v roce 1979. My s kámoši u piva se tomu po těch letech smějeme. (No jo mně to stálo tenkrát 500,- , ale seru na to, je to přece 36 let)Zajímá mne spíš to, kdo okrádá naší společnost teď a kdo nejvíc? Demokrati? Pravičáci? Levičáci? Kdo? Zloděj volá, chyťte zloděje. Je mi z toho zle.

Marek Benda vystuduje práva za měsíc, nikoho to nevytáčí? Mně jo. A už dávno mnohem víc, než to, že Hermánek pracoval u zahraniční firmy a sem tam donesl nějakou informaci. Zatím nikdo, nikdy nenapsal koho, kdy a proč tento Hermánek zlikvidoval. Estébákům neodpouštím, ale nemá cenu na ně svalovat po 26 letech vše, tak jako na Himmlera, Hitlera, Mussoliniho, nebo Gottwalda po letech 50-72.

Dobrý, politiky naprosto neznalý 55 let starý kamarád, lodník plavby Labsko-Oderské mně totiž sám řekl, že evidovat každého lodníka, bylo zcela normální. Plavba do Hamburku totiž "hrozila" všem. Hodně jsem po rozhovoru s tímto naprosto rovným a bezprostředním chlapíkem přehodnotil. Dal bych za něho ruku do ohně a přesto je evidován ve svazcích StB.

Pak si najdu článek http://zahranicni.eurozpravy.cz/amerika/40614-cech-pasoval-zvirata-z-argentiny-hrozi-mu-10-let/ a tenhle člověk, je-li to on, má někoho moralizovat? Koho všeho musel uplatit, ukecat a obalamutit, aby mu vyšel výhodný obchod?  Dámy a pánové, jak hluboko klesáme, až na samé dno?

Shoda jmen je možná, ale ......

Je to asi tak stejné, jako bez jediného konkrétního důkazu obvinit někoho ze zničení života, za minulého režimu.

To všechno mi dal jeden rozhovor s lodníkem z plavby Labsko-Oderské a zamyšlením se nad článkem s napadáním konkrétního jména, od konkrétního autora.

Ps. Ten lodník byla a je to doposud mánička, která mě propašovala a přivezla za komančů tolik desek, že se o tom nikomu ani nezdá, a setkání s ním po 30 letech, byl pro mne přínos. S pozdravem necharakterním charakterům...L.S.

Autor: Libor Synek | úterý 29.12.2015 21:31 | karma článku: 35,61 | přečteno: 2458x