Nekorektní korektnosti Čro plus a Zeman na závěr.

Jak rád jsem byl, když začala vysílat tato stanice. Hudba v rádiu, pouštěná ze smyčky a tudíž každý den stejná, mne nebere. Tu si pustím až doma a hlavně takovou, jakou chci já.

Mluvené slovo prostě na trhu chybělo a proto jsem byl opravdu rád, když začal Čro Plus vysílat.

Škoda, že se toho nedožil táta.

Poslouchám ho denně a tak jsem se dnes v 8:30 dozvěděl, že v pořadu Pro a proti, nikdo vlastně proti není. Pan redaktor si pozval dva notující si politiky, kteří po půlhodině řečnění zjistili, že vlastně nic neví. Velice povzbudivé zjištění. První host Bohuslav Chalupa z Ano a Zdeněk Bezecný z Top 09. Jméno Bezcenný by mu v tomto případě slušelo mnohem víc. Téma hovoru byly demonstrace v Praze a názor pozvaných hostů, coby bezpečnostních expertů svých partají.

Maskovaní lidé v teniskách vycházející z budovy patřící ministerstvu vnitra hrubě napadali levicový mírumilovný průvod. Zásah zvládlo 7 policistů. Redaktor se ptá zdali tomuto brutálnímu střetu nešlo předejít? Odpověď je opravdu pikantní. Zakuklence nešlo "odkuklit", protože by se to jistě zvrhlo v brutálnější útok. Chalupa je spíš vyděšen z reakcí nás občanů, že nevěříme policii, že naskakujeme na udičku dezinformací, šířících se internetem.

Pan "Bezcenný" zase na dotaz, proč policie nezadržela některé z radikálů odpověděl, že neví.

Na dotaz, proč si policie nevytypovala objekt Klinika, jako rizikový a proč policie dorazila na místo tak pozdě, odpoví pan Chalupa, že neví.

Napadení vozu rozhlasu je pro oba alarmující signál o stavu policie. Policie má chránit občany a nesmí se na nic ohlížet a vymlouvat se, řekl Chalupa. To je příjemné zjištění, ovšem realita trochu jiná, protože stejné povinnosti měla i komunistická VB a mlátila nás hlava nehlava. Podobnost čistě náhodná?

Zajímavé je, že se pan redaktor ani jednou nezeptá na dnes asi nejslavnějšího Čecha. Na tajemného muže, 6.2.2016 a 7. 2. 2016 nepolicistu, 8. 2. 2016 policistu a 9. 2. 2016 pochváleného velícího důstojníka, na muže v hnědé bundě. Asi věděl proč a mně už se o tom nechce psát.

Na závěr si neodpustili oba hosté společně s redaktorem odsoudit slovo, "kalašnikov" a připomenout, že ho vymyslel náš současný prezident Miloš Zeman.

V závěru oba hosté přijali redaktorovo poděkování a my můžeme konstatovat, že pravda zase jednou dostala pořádnou přes držku.

Ještě, že se toho všeho nedožil táta.

 

 

Autor: Libor Synek | čtvrtek 11.2.2016 17:28 | karma článku: 33,89 | přečteno: 943x