Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
V

vonPeterswald

17. 3. 2012 6:30
Vážený pane Roučku,

nejprve děkuji za přednášku o jednotném trhu.  Ale realita asi bude jinde. Sotva mluvit o jednotném trhu, pokud je to trh dotovaný, na víc v každém státě jinak.  Díky unijním nařízením byla nejprve zlikvidována domácí soběstačnost v mnoha komoditách (jak již bylo řečeno, přišli jsme o soběstačnost např. v produkci cukru, i když pěstování cukrové řepy zde mělo dlouholetou historickou tradici a byli jsme v tomto směru zcela soběstační), následně unie začala takto domrvené zemědělství dál mršit dalšími nařízeními dělanými evidentně od stolu bez žádné osobní odpovědnosti. Místo obilí tak pěstujeme řepku, která ničí nejen motory našich aut, ale i půdu a lidé v Čechách se v 21. století perou v drubežárnách o ty vyhoněné slepice, které vy tak litujete (obávám se, že nic moc dobrého je na konci jejich života nečeká).  Gratuluji! Ještě že ty žárovky a rtuťový teploměr si mohu nechat dovézt z Ruska.

0 0
možnosti
JT

tichoslapek

15. 3. 2012 9:39
Dobrý den pane Roučku

hájíte zájmy ČR v EU nebo zájmy EU v ČR?Nějak v tom nemám jasno.Domníváte se že za naši nesoběstačnost v rámci určitých zemědělských komodit si můžeme sami?A co zmiňované obchodní řetězce, myslíte si že jde o firmy ,které patří českým vlastníkům, nebo jde o fimy ,které k nám vstoupily v rámci volného trhu EU. Myslíte si ,že nadměrné zisky z nekvalitních a předražených potravin jdou na zvýšení platů zaměstnanců a není to kvůli tomu že na vysoké výnosy tlačí mateřské společnosti v zahraníčí?

1 0
možnosti
JLM

Pravicový Liberál

15. 3. 2012 9:16
Řecko předhoníme, za každou cenu.)

Vnitřní oranžový nepřítel poplatníka je jasný, ten nikdy nezklame.)

0 0
možnosti
ST

Swiss Toni

15. 3. 2012 8:34
Jak je to teda v Nemecku?

Tam uz maji vsude vybehy a vejce presto porad za stejnou cenu?

0 0
možnosti
BPE

bojovník proti egoistům

15. 3. 2012 9:11
Re: Jak je to teda v Nemecku?

Upravené klece už byly i u nás a k žádnému velkému zdražování nedošlo, Rouček má pravdu, že podstata tohoto extrémního zdražení je uplně někde jinde, než se z ní snaží euroskeptici zase vydolovat ...

1 0
možnosti
JA

pefben2

15. 3. 2012 7:52
Ten nadpis se Vám nepovedl.

EU je zatraceně vnitřní nepřítel. :-/

0 0
možnosti
JC

chudacek.blog.idnes.cz

15. 3. 2012 7:48
pěkný článek

R^ Dle karmy a v diskusi vidím, že mnozí s Vámi souhlasí. Doufejme, že i těm ostatním to časem také dojde.

0 0
možnosti
ZS

strnadz1

15. 3. 2012 7:24
A přece za to může,

Problém vidím někde jinde. V EU jsou si sice všićhni rovni, ale někteří jsou si přece jen rovnější. Díky nesmyslné zemědělské dotační politice Bruselu došlo k likvidaci načeho zemědělství. Netýká se to jen chovu drůbeže, ale téměř čehokoli, kromě pěstování toho žlutého sajrajtu, co si povinně musíme lít do nádrží. Poláci si vyjednali výhodnější podmínky a obsadili náš trh. Potom vstoupí v platnost nějaké nařízení, vejce se z trhu stáhnou a tím logicky vznikne nedostatek, který přeje zdražování. Takže ano, za zdražení vajec může EU, ale nikoli tím svým posledním nařízením, ale likvidací soběstačnosti v základních potravinách u jednotlivých států.

2 0
možnosti
MC

Sneginka1

15. 3. 2012 3:35
Vážený pane Roučku...

..vaše "oranžová strana" a její ekonomičtí experti(Sobotka s Mládkem -bože chraň )vyjednávala přístupové podmínky vstupu ČR do EU. Můžu vám jen poděkovat za likvidaci našeho zemědělství (to jsou ty vaše rovné podmínky v dotacích),zcela zničený cukrovarnický průmysl(byli jsme ve výrobě cukru soběstační a ještě to byl dobrý vývozní artikl), "patřilii jsme"mezi zbrojní exportéry....no prostě na co "oranžáda "sáhla, to "šlo do kopru" a vy máte tu neskutečnou drzost, ctít nás Vašimi výšplechty"bruselských pohádek" Vy všichni politici jste si nějak zvykli na podstatně vyšší životní standard, než jakému odpovídají výsledky Vaší "práce"(pokud se tomu boření a ničení se zlodějinou může říkat). Chápejte pane Rouček, jste "zadarmo drazí"!!;-O

6 0
možnosti
C

Camino.

15. 3. 2012 6:01
vazena/y Sneginka1

to co jste vyjmenovala, slo vse vymennym trhem do satelitnich zemi SSSR, nic od nas neslo na zapad. Jiste, cukrovaru uz maji dost na Kube, Rusku,  KLDR i Angole, tak ted kam?;-O ? Ani vlastne cukr v domacnosti nemam.

3 0
možnosti
R

rehakkarel

14. 3. 2012 23:38
KVALITNÍ, KULTIVOVANÝ A VĚCNÝ ČLÁNEK

jaký rozdíl od stylu hradního demagoga, děkuji pane Roučku !!!!!!

9 0
možnosti
JV

Jan Vrana

15. 3. 2012 9:59
Re: KVALITNÍ, KULTIVOVANÝ A VĚCNÝ ČLÁNEK

Kvalitni, kultivovany a vecny clanek, ale presto naprosto nejapny a naivni. To umi jen pan Roucek po celozivotni absenci kontaktu s realitou.

0 0
možnosti
UH

Uhert Huiten

14. 3. 2012 21:14
Aby jednotný trh fungoval, je třeba

cituji "Aby jednotný trh fungoval, je třeba aby na něm platila stejná pravidla pro všechny. Čeští producenti investovali do nových klecí, ale jejich polští konkurenti to většinou neudělali." Tak fajn pane Rouček a co dělá Eropská Komise aby si vynutila stejná pravidla pro všechny?

odpověd je jednoduchá: NIC

citace "Tam, kde si občané uvědomují souvislosti a nechápou jednotný trh Unie

jako nějaký abstraktní pojem, ideologickým strašákům už neuvěří"

Zatím EK dělá vše pro to, aby dokázali, že jednotný trh je skutečně jen abstraktní pojem

2 0
možnosti
F

fackadluhouska

14. 3. 2012 21:15
Re: Aby jednotný trh fungoval, je třeba

polske farmy ktere do cervence nesplni normu budou uzavreny

6 0
možnosti
  • Počet článků 186
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1832x
Narozen 1954 v Kladně, v roce 1977 emigroval z politických důvodů do Rakouska. 1984 doktorát z politologie a sociologie na Vídeňské univerzitě.
1988-1991 redaktor Hlasu Ameriky ve Washingtonu. Je členem obnovené ČSSD od r. 1990. Mluvčí vlády ČR v letech 1998 - 2002, poté zvolen poslancem parlamentu ČR. Od r. 2004 je členem Evropského parlamentu, kde působí v Zahraničním výboru. V lednu 2012 byl zvolen místopředsedou Progresivní aliance socialistů a demokratů v EP. Dlouhodobě se věnuje otázkám mezinárodní a evropské politiky.

Seznam rubrik