Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

petrhajek.blog.idnes.cz

24. 8. 2010 13:24
svoboda ano - ale plati oboustranne?

Ja jsem zastancem svobody, v tomto pripade jaem ale taky na strane odpurcu mesity. A kdtyz uz jsme u te svobody - nejsou to hlavne muslimove, co nerespektuji pravo a kulturu zemi, kam dobrovolne imigrovali? Nesnazi se v zemi, ktere je prijaly jako hosty, aby se meli lepe, prosazovat pouze sebe na ukor puvodnich obyvatel? Jsou muslimove stejne tolerantni k krestanum nebo dokonce "psum nevericim" i ve svych zemich?

Ono neni mozne jen porad chtit rat, ale nic nedat... to je myslim ten zasadni problem, ne islam jako takovy. Stejne tak z techto duvodu se prosazuji fundamentalisti a teroristi - chcou proad vice a vice a vyhrozuji, kdyz to nedostanou.

0 0
možnosti
IH

misaviki

24. 8. 2010 9:03
Svoboda vyznání či neúcta a bezcitnost muslimů?

Dobrý den, i když s vámi nesouhlasím, váš článek se mi líbí a máte právo na svůj názor. Mě osobně na této stavbě vadí absolutní neúcta a absence empatie muslimů. Copak si neuvědomují, že lidé prostě 11 září mají spjato s islámem a není opravdu na místě jitřit rány stavbou mešity tak blízko tohoto místa? Tady přece nejde o svobodu vyznání, tu mají a můžou si vyznávat od Jehovi přes Budhu po Aláha koho chtějí. U této stavby jde o to, že se projevili jako smečka bezcitných parchantů - promiňte, jinak to vyjádřit neumím. Zakazovat to nemá smysl, dělali by z toho pronásledování věřících. Jde o to, že pokud by byli muslimové slušní, chtěli žít v míru, začlenit se a odsuzovali 11 září, tak by je ani nenapadlo stavět mešitu tak blízko tak citlivého místa. Nejde o nic jiného než provokaci a snahu poukázat na nadřazenost islámu všemu kolem, svoboda vyznání je zde jen trapná zástěrka.

0 0
možnosti
PH

petrph

24. 8. 2010 7:54
ale no tak

Skutečně si někdo myslí že zrovna mešita postavená na místě zničených Dvojčat má sloužit k šíření tolerance mezi muslimy a křesťany???? někdo už to tady napsal jasně - provokace.

Pokud snad měli a mají muslimové opravdové ambice k šíření tolerance, měli spoustu možností - mohli se finančně podílet na náhradě škody, odškodnit oběti, navrhnout vlastní (ale neutrální) nový památník a složit se na něj. Koneckonců, mohli sami vyhlásit islámské teroristy (a ne že nejsou) za zločince a spolupracovat na jejich dopadení, včetně jejich spolupracovníků a sponzorů. Pořád nic..??

No pak bych se mohl zamyslet nad tím že na místě bývalé křesťanské Konstantinopole stojí dnes islámský Istanbul. O nějakém šíření tolerance mezi muslimy a křesťany v Evropě poté co byla Konstantinopol muslimy dobita vydrancována a většina obyvatel vyvražděna, ani zmínky...:-/

0 0
možnosti
I

IRoman35

24. 8. 2010 8:03
Re: ale no tak

Ona má stát mešita na místě zničených dvojčat? 8-o Kdy došlo k takové změně? Já měl za to že se tam staví projekt "Zahrada světa" od Studia Daniela Libeskinda.  

0 0
možnosti
ČZ

český zeměhryz

24. 8. 2010 6:45
..už jsem to tu někam psal ...ale nešť

...sohlasím se stavbou mešity v NY...za předpokladu, že v Mecce bude stát synagoga a křesťanský kostel......:-P

0 0
možnosti
MC

greybeard-

24. 8. 2010 5:22
Pane autore,

je to váš názor, máte na něj samozřejmě právo, ale snad připustíte, že vyjádřit svůj názor máme především my, obyvatelé tohoto města. Podle názoru většiny zdejších občanů se jedná ze strany muslimů o obyčejnou provokaci. Proč o provokaci? Jak jste správně podotknul v celém městě je mnoho mešit a nikoho ani nenapadne proti nim protestovat, ale na místě na kterém vinou muslimské víry zahynulo tolik lidí? Proč? Znovu se ptám proč? Zároveň vám odpovím. Přečtěte si korán ve kterém je věta. A na místě našeho vítězství postavme mešitu. Stále před sebou vidím skupinu arabských mladíků, kteří při pohledu na hroutící se trosky WTC se velmi dobře baví, tenkrát v té chvíli jsme ještě nevěděli kdo to má na svědomí. Vaše tolerance je možná IN, ale abychom na tu přílišnou shovívavost takových jako jste vy, či pan Obama, nebo pan Bloomberg brzo nedoplatili.

0 0
možnosti

rezjirrezjir

24. 8. 2010 9:02
Re: Pane autore,

A proč to tedy ten orgán, který to má v kompetenci, schvaloval ?

0 0
možnosti
MR

iluminat

24. 8. 2010 4:35
uvidime jak tolerantni tito muslimove budou

az jim vystavi (jeden americky komika herec) gay center hnedlinko vedle. Doufam ze se budou jen libe usmivat a tolerovat.

0 0
možnosti
VTK

Více takových Kožených

24. 8. 2010 0:23
Ehm

Spekulace, že je Obama muslim? Je to úplně jinak, Obama je totiž Usáma bin Ladin.  http://www.youtube.com/watch?v=gIjxckc6Hk8

0 0
možnosti
H

hromo.bití

23. 8. 2010 22:51
Tak co se Obamy týče, nedělám si absolutně žádné iluze

http://www.otaulc.com/text/1372.htm

0 0
možnosti

Ormir

24. 8. 2010 11:22
Re: Tak co se Obamy týče, nedělám si absolutně žádné iluze

Jako vždy skvělý Ota Ulč. Žádná servilita a politická korektnost, pouze reálný pohled na věc. R^

0 0
možnosti
TKN

ta, která nejsem

23. 8. 2010 21:46
Ty spekulace až tak absurdní nejsou

Fakta: Husseinův otec byl muslim, syn je tedy podle práva šaría také muslim. V Indonézii chodil Hussein do muslimské školy (někteří učitelé si ho tam dodnes pamatují). V Bílém domě před dvěma týdny uspořádal slavnostní večeři na osmavu Ramrdánu (například Velikonoce neslavil). Jako jediný prezident USA se poklonil saúdskému králi.

Tak nějak to do sebe zapadá, že?

0 0
možnosti
NS

Neřízená střela

23. 8. 2010 21:49
Re: Ty spekulace až tak absurdní nejsou

jeho pokus s jinou virou skoncil u reverenda Jeremiahe Wrighta :-) a ten nesnasi USA snad jeste vic nez primy pribuzny nektere z civilnich irackych obeti ;-D Demokrat z EU se clankem projevil v "plne sile" Rv 

0 0
možnosti
JT

killy

23. 8. 2010 21:44
Obama, to je ten pravej amík, co se narodil...

.. v Indonésii ?

0 0
možnosti
TKN

ta, která nejsem

23. 8. 2010 21:47
Re: Obama, to je ten pravej amík, co se narodil...

Ne, v Keni.

0 0
možnosti