Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AR

Finrod Felagund

12. 4. 2011 12:20
Pane Roučku,

zapomněl jste dodat to nejpodstatnější. Kámen, na němž cedule je, je vlastnictvím města Smolensku, jehož starosta ho tam nechal dát, aby na něj byla umístěna cedule s textem, který bude dohodnut ruskou i polskou stranou. Kámen byl na místě připraven pro ceduli, která byla už vyrobená, když tam potají v noci a nelegálně umístili lidi z PiS svoji vlastní ceduli. Rusové ji nechtěli odstraňovat hned (byl by mezinárodní průser), ale několikrát za posledního půl roku upozorňovali Polsko, že je potřeba to změnit a dát tam ceduli, která byla dohodnutá. Polské MZV dělalo mrtvého brouka a tak to tam Rusové dali v poslední možný termín. Víc slušnosti vážně už Rusové projevit nemohli, a to říkám jako člověk, který Rusku nic jen tak nedaruje a žil tři roky v Polsku a má na Polsko poměrně silné vazby.

0 0
možnosti
PH

petrph

12. 4. 2011 11:55
smolenská tragedie a polská provokace

Což o to, " vnímat dějiny své země bez překrucování je hezká věc, ovšem v mezinárodním styku platí stále určitá diplomatická pravidla slušnosti. Takže, umístit na území sousedního státu a bez jeho povolení slavnostní desku a na ní ho otevřeně obviňovat "ze zločinu genocidy" (i když je to historická pravda), to ani dnes není samozřejmost. Ještě že to ti Rusové vzali v klidu, prostě desku vyměnili,text opravili  a pan polský prezident může v klidu přijet na oslavu.Že by se snad ještě pan Komorowski trhal, cestu bojkotoval, nebo snad diplomaticky vyžadoval aby se (zase pro Rusy) provokativní text na desku vrátil, radši nemyslet. On ten svět už tak dost nahnutý, než aby si snad za nějaký čas posílali přes hranici  místo věnců rakety..

Možná, poučení pro nás, jsou národy, které cítí hrdost na svou minulost i současnost, a jsou ochotné se kvůli tomu i poprat.. A pak jsou jiné národy, které si nechají kálet na hlavu a jejichž prezident se právě světově proslavil  tím, že krade propisky...

0 0
možnosti
ZK

SID09

12. 4. 2011 12:42
Re: smolenská tragedie a polská provokace

Lech Kaczynski způsobil víc škody, než užitku.

Na rozdíl od něj, je Komorowski pan politik, kterýho polsko potřebovalo jako sůl.

Škoda, že nám takoví politikové chybí. V řadách ČSSD a ODS nejsou a nebudou. ;-(!!!!

0 0
možnosti
  • Počet článků 186
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1832x
Narozen 1954 v Kladně, v roce 1977 emigroval z politických důvodů do Rakouska. 1984 doktorát z politologie a sociologie na Vídeňské univerzitě.
1988-1991 redaktor Hlasu Ameriky ve Washingtonu. Je členem obnovené ČSSD od r. 1990. Mluvčí vlády ČR v letech 1998 - 2002, poté zvolen poslancem parlamentu ČR. Od r. 2004 je členem Evropského parlamentu, kde působí v Zahraničním výboru. V lednu 2012 byl zvolen místopředsedou Progresivní aliance socialistů a demokratů v EP. Dlouhodobě se věnuje otázkám mezinárodní a evropské politiky.

Seznam rubrik