Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

stany111

10. 5. 2011 7:25
Daně a veřejná služba

Pane Roučku, když jste ekonomický patlal a politický korupčník, neblábolte o daňovém dopadu!! Díky prozíravosti vašich předchůdců má každý možnost se uplatnit v celé Evropě a poměrně velká část pracovitých a chytrých lidí tak činí. Kupodivu xenofobie za našimi hranicemi není tak patrná jako v ČR třeba vůči Ukrajincům či Vietnamcům, platy přistěhovalců musí být nediskriminační, výkon státní správy a moci probíhá bleskurychle, zjevně nezkorumpovaně a adekvátně .. Zrovna tak mohou a také budou lidé s vysokými příjmy odvádět daně tam, kde je to pro ně výhodné a ne v CZ, kde je platba státu ať již prostřednictvím daní či jiných poplatků již nehorázná a veřejná služba se dá označit debaklem.

Proto Vás vyzývám PŘESTAŇTE ROZKRÁDAT STÁTNÍ ROZPOČET TÍM, CO JSTE SEDŘELI Z OBČANŮ A ZASAĎTE SE O ROZKRYTÍ A ADEKVÁTNÍ POTRESTÁNÍ VŠECH PARAZITŮ STÁTU, POKUD MÁTE UDRŽET PODMÍNKY K ŽIVOTU V ČESKU. Nikde ve světě neplatí stát desitinásobné ceny oproti veřejnému sektoru, a to jste zavedli vy, socani !!!

0 0
možnosti

qetic

11. 5. 2011 21:57
Re: Daně a veřejná služba

ne, nezavedli.

0 0
možnosti

ezra

9. 5. 2011 10:33
slušný blábol ekonomického analfabeta vykopnutého

do Bruselu;-D

0 0
možnosti

pteryx

9. 5. 2011 9:50
dluhy je třeba platit

I na úrovni států. Vyšší zdanění přinese více peněz do pokladny. To není až tak jemná mechanika, to jsou kupecké počty. Bohužel, autor má pravdu v tom, že tato změna daňového systému přinese především zrušení daňové progrese, které nejvíce dopadne na ty méně majetné. Důvod proč se to dělá je spíše pravicová ideologie, než pragmatický ekonomický výpočet a úvaha o tom, co by přineslo prospěch společnosti jako celku. Příští socdem. vláda to zase zruší. To je špatně. Systém by se neměl měnit po každých volbách, na systému je třeba se dohodnout, jestli bude vládnout levice nebo pravice, tak se má měnit především nastavení parametrů.

0 0
možnosti

mican

9. 5. 2011 8:25
Japonsko má problém větší

Japonsko teď  v důsledku katastrof čelí škodám ve výši cca 20 násobku ročního rozpočtu našeho státu.

Uvažuje se o možnosti uhradit tyto náklady  zvýšením DPH. Tuto cestu však japonská vláda nebuduje prostým usnesením vlády s následným protlačením parlamentem / a při japonské mentalitě by k tomu jistě nebylo třeba vyhlašovat stav legislativní nouze /, ale nejdřív zahajuje diskuzi s veřejností, možná dojde i na referendum. Přitom by se jednalo o zvýšení několika málo procent. Prostě o mínění lidí a dopady této nepřímé daně na ně se japonská vláda velmi zajímá. U nás se to prostě protlačí, proválcuje a říkáme tomu vláda rozpočtové odpovědnosti.  

0 0
možnosti

AAA2

9. 5. 2011 10:40
Re: Japonsko má problém větší

hmm a kdyz v referendu lide zvyseni dani odmitnou? tak vlada penize natiskne? nebo necha postizene oblasti v rozvalinach?

0 0
možnosti

josef.szdimera

9. 5. 2011 6:20
Přečetl jsem si

názor politika z politické strany, mimo součastný establishment. V demokracii běžná věc, že se dává prostor různým názorům , různým proudům ve společnosti. No a přečtu si názory pod článkem a samá nenávist, urážky a zášť. Proč to říkám si ? No to pravicoví příznivci nesnesou jiný než ten svůj názor. Oblouk je uzavřený , bolševické uvažování se nezapře i když chodí v luxusním obleku.

0 0
možnosti

ezra

9. 5. 2011 10:17
Re: Přečetl jsem si

je zajímavé že pod pravicovými články jsou zase tvé názory samá nenávist, urážky a zášť, že soudruhu?;-D holt, bolševické uvažování se nezapře, i když chodí socky jako ty asi v luxusním obleku nechodí;-D

0 0
možnosti

Rodney dArmand

8. 5. 2011 22:45
Jake svycarske hodinky ?

Mam se smat nebo plakat ? Tohle je typicky blabol od politika.

Muzeme polemizovat o DPH, jiste to neni jednoznacne a vyroky o tom, ze pri zvyeni DPH nic neusetrime (ci nevydelame) me take drazdi.

Tenhle clanek jsem si opravdu chtel precist, ale vubec nechapu, co tim chtel pan Roucek rict a vzdy jsem se pri cteni zastavil s tim, ze uz nevim o cem byly vety pred tim :(

Hlavne vubec nechapu, co jsou ty svycarske hodinky. Pokud je to prirovnani k CR, tak autor clanku ztratil v Bruselu jiz zdravy rozum uplne.EURv

0 0
možnosti

kocourek25

8. 5. 2011 19:24
Pan spisovatel Rouček.....

má v Bruselu asi málý plat tak si vydělává žvásty a bláboly. Je poznat z které partaje

vyšel a za kterou kope. Rv 

0 0
možnosti

nechci vyrusovat

8. 5. 2011 20:05
Re: Pan spisovatel Rouček.....

Musí se zviditelnit, Bohouš přitvrdil. Trapně, ale přece.

;-D;-D;-DRv

0 0
možnosti

vlasta78

8. 5. 2011 14:41
mame to, co si zaslouzime!

ano, jsme tam, kde si zaslouzime byt. CSSD bude formovat koalici nebo alespon podporu s KSCM, kde se ozyvaji hlasy likvidace. Kalousek (z KDU-CSL, momentalne z TOP09, buh vi, co bude priste) umi skrtat a tudiz neumi udelat prorustovy rozpocet. Byli to jeho spolustranici, kteri se podileli na vladnuti v teto zemi od roku 1945 (at uz jako soucast narodni fronty, ci vlady primo). Ono zvysit dane a skrtnout umi opravdu kazdy, ale vybrat dane a neplytvat jimi uz jen tak nekdo nedokaze a Kalousek uz vubec ne!

0 0
možnosti

dampfer

8. 5. 2011 15:55
Re: mame to, co si zaslouzime!

soudružko, poraďte CO vyrábět, KOMU vozit aby také ZAPLATIL, bez placení jsme tu měli 40 let--nebýt německého Volkswagen, --mohli bychom vyváže pouze žgrindy a výpotky soudruhů z KSČSSD, kteří úplně všude přivedli své státy na buben. Zvednutím DPH se mnozí naučí konečně kapku šetřit a počítat. Jak vypadají naše ucpané silnice při 40 Kč za litr PHM??  Jak vypadají naše kauflandy, billy, přeplněné plnými vozíky a leistung--výkon nikde, jen skuhrání a blábolení o post se bojících prskajících odborářů.

0 0
možnosti

Mablung

8. 5. 2011 14:37
Budu zvracet

Tuhle závist nikdy nepochopím. Banky vydělávají. Strašně vydělávají. Nemravně vydělávají. ZDANIT, ZREGULOVAT a až budou v háji, zadotovat ...

Další věc, co se zdanění právnických osob týče. Nižší zdanění právnických osob znamená nižší nezaměstnanost. Zkuste se nad tímto zamyslet. Njn, ale autor studoval sociologii a politologii ...

DPH je jediná jakž takž férová daň. Musí jí platit všichni a pokud se nebudou zavádět hloupé vyjímky, ani jí nejde moc obejít. Proto je dobře když se objem peněz vybraných státem přesouvá do této položky

0 0
možnosti

Leopoldo

8. 5. 2011 15:43
Re: Budu zvracet

Pro komunisty,at uz se ke  komunismu otevrene priznavají,nebo ne, vse co znamená ztráta a deficit je dobré a zasluzí aplaus.A zisk (fuj) a supeavit  je nutno odmítnou,satanisovat a odsoudit.

Proc by to melo být tak tezké pochopit?

0 0
možnosti

dampfer

8. 5. 2011 14:30
A tak asi

vaše vzdělání neodpovídá vašemu projevu o neschopnosti vlády rozumně zabránit socdemáckému hýření a rozmařilosti, manifestačně prosazované celou levicí, nejhlasitěji z huby soudruha Špidly a Paroubka--NA VŠE ZDROJE JSOU. Jako sociolog můžete radít Castrovi nebo Chavézovi, ne však rozumné a střízlivé vládě, která ani zdaleka není pravicová, je to slabý odvar polit.středu. Opozice vedená Bohoušem Sobotkou je schopna v parlamentu odhlasovat, že není pondělí--- když to prohlásí TOP nebo ODS. DEMOKRACIE je DISKUSE---- to jste se možná v Rakousku při studiích dozvěděl, tak prosím vás poučte své levicové borce a pokrevní bratry soudruhy o významu tohoto atributu demokracie. Zatím Bohouš mele páté přes deváté, ale střepinku rozumu v té patlanině made in Russia nenajdeš.

0 0
možnosti

ladhela

8. 5. 2011 15:22
Re: A tak asi

R^ přesně tak

0 0
možnosti
  • Počet článků 186
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1832x
Narozen 1954 v Kladně, v roce 1977 emigroval z politických důvodů do Rakouska. 1984 doktorát z politologie a sociologie na Vídeňské univerzitě.
1988-1991 redaktor Hlasu Ameriky ve Washingtonu. Je členem obnovené ČSSD od r. 1990. Mluvčí vlády ČR v letech 1998 - 2002, poté zvolen poslancem parlamentu ČR. Od r. 2004 je členem Evropského parlamentu, kde působí v Zahraničním výboru. V lednu 2012 byl zvolen místopředsedou Progresivní aliance socialistů a demokratů v EP. Dlouhodobě se věnuje otázkám mezinárodní a evropské politiky.

Seznam rubrik