Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

pěnice

20. 1. 2012 14:30
A na co jste tam Vy,

když pracujete proti vlastní zemi.RvRv

2 0
možnosti

jrc

20. 1. 2012 13:49
Při našem téměř 40% HDP zadlužení je to nesmysl.

To by mohla požádat EU o příspěvek rovnou Řecko!;-D

0 0
možnosti
GMX

Glock Mark XXIII

20. 1. 2012 12:46
Post scriptum

"Evropské" dotace nejsou z Bruselu. To jsou peníze, které do kasy poslali Němci, Rakušané, Belgičané, Vlámové, Dánové, Švédové ... tj. všechno čistí plátci. A ČR se po roce 2013 též stane čistým plátcem - odvody do EU převýší čerpané prostředky.

Nijak moc se to neliší od postupně čerpaného úvěru poskytnutého bankou - úvěr vyčerpán, teď se začínají platit úroky. Tak jakýpak vděk? Bance? EU?

0 0
možnosti
ZK

SID09

20. 1. 2012 13:47
Re: Post scriptum

Roučkovi !!;-D

0 0
možnosti
PH

petrph

20. 1. 2012 12:31
jó -kéž by se nám (totiž našim politikům)

Podařilo vyjednat oněch " několik desítek miliard korun z fondů EU každý rok". tyto peníze dostáváme automaticky,již na základě našeho členství v EU. Kdyby je měli "vyjednávat " naši politici, tak nedostaneme ani halíř..Oni už teď mají problém je použít na účelově vázané použití a možná o ně stejně příjdeme...:-)

A ještě - drobné upozornění - ani MMF vždycky nevrací. Vrací - pouze pokud jemu splácí jeho dlužníci. Pokud tito nevrací (což se týká třeba afrických států), tak pak ani MMF nehodlá vracet svým věřitelům - a politicky je tlačí k tomu aby dluh odpustili...Tak pak uvidíme jak naši "politici" ten tlak ustojí a poženou třeba MMF do bankrotu, nebo na něj pošlou exekutora :-)

1 0
možnosti
J

jarno3

20. 1. 2012 11:41
Hezká slova, pane Roučku,

leč poněkud z cesty. Vámi opěvovaná Únie nám dala to, co jsme do ní sami museli vložit. A navíc nám direktivně nařídila, na co ty své peníze můžeme ve své vlastní zemi použít. Není to nic jiného než nástin toho, o co se Merkozy už nezakrytě snaží v plné šíři. O ekonomický diktát. Chápu, že  eurohujerům vašeho typu je mdlo při představě, že by tak výnosná korýtka mohla zaniknout. Ale kvůli tomu netřeba mít takové výlevy. Ostatně buďte klidný- on svazák Péťa poslušně sklapne kufry. Jen na to musí nějak připravit lidi, aby neztratil glanc. Rv

0 0
možnosti
P

pěnice

20. 1. 2012 12:17
Re: Hezká slova, pane Roučku,

Nečas glanc už dávno ztratil, spíše nikdy žádný neměl.

0 0
možnosti
H

Host8

20. 1. 2012 11:24
V současné době nejde pravici o vládnutí,

ale o totální změnu demokratického systému v systém, ve kterém si finanční skupiny upevní moc a změní ji na nekontrolovatelnou bez hranic. Současně s tím tu probíhá obrovská devastace sociálního systému, práva, policie, školství.

Taková situace vytvoří poptávku po vládě pevné ruky a bude tu totalita finančně - podnikatelských struktur. Ta hlasovací mašinérie, je jen vnější stránka probíhajícího procesu - tvrdě komerčního bez ideálů, bez zájmu o prosperitu celé společnosti. Nad vším je jediný zájem - co nejvyšší zisk vyvolených, co nejmenší práva a tvrdá kontrola těch dole. No a k tomu patří i patřičná mediální masáž.

Asi se s tím nedá zatím nic dělat, ale ČSSD by si měla připravit program demokratizace, vytvoření široké občanské společnosti, program intetrace občanských hnutí, aby mohla tento neblahý trend, co nejrychleji zvrátit.

3 0
možnosti
H

Host8

20. 1. 2012 11:32
Re: V současné době nejde pravici o vládnutí,

A ještě: ta blokáda určitých myšlenek je šílená. Téměř 100tis. podepíše během 14 dní petici za odvolání vlády a ČT  to komentuje stovy, že to není až tolik a jestli to má vůbec smysl a zlehčuje vůli takového kvanta lidí. A dál už o tom mlčí. V Rumunsku probíhají řadu dní nepokoje proti reformám, média až na krátkou zprávičku o tom mlčí. Přitom Líbii vysílali od rána do večera. Místo informací o změnách zákonů a jejich dopadech tu máme celý den vysílání o italském výletním parníku. A další a další přiklady.

1 0
možnosti
SS

strycek-Joe s.r.o.

20. 1. 2012 11:23
Místo tohoto rozpočtově nezodpovědného blábolení

podejte konkrétní návrhy, pane Roučku, kde na to chcete vzít peníze. Z měnových rezerv státu ??? To snad ne ! Snad byste mohl v europarlamentu podat návrh na rozpuštění unie, nebo třeba na snížení europoslaneckých platů na hodnotu životního minima, atd. - jinou cestu nevidím.

2 0
možnosti
P

pěnice

20. 1. 2012 12:16
Re: Místo tohoto rozpočtově nezodpovědného blábolení

Odpovím za něho. Oni mají jednoho kouzelníka ve svých řadách --zdroje jsou!!Rv

0 0
možnosti
VJ

velký jarda

20. 1. 2012 11:19
soudruhu

byl jste zvolen jako reprezentant ČR v Bruseli. Máte hájit zájmy české republiky a ne psát nesmyslné bláboly jako je tento. Nejvyšší čas aby jste skončil a odešel. Pro ČR jste vy neudělal nic !!!!!

Ještě vám zopakuji názor lidí v ČR ketrý tu již zazněl

 DOST BYLO BRUSELU!!!

6 0
možnosti
V

vipeeer5

20. 1. 2012 11:09
Rouček aspol.

Soudruhu Roučku, EU nám nic solidárně nedala, vše jsme si samozřejmě předplatili a teď o to žádáme a prosíme, jestli nám to bude milostivě přerozděleno zpět, ale co chtít po někom koho tahle instituce živí, zabezpečí a v kombinaci s vaším vyhlášeným patolízalstvím jste pro ní ideální úředník.

3 0
možnosti
ZK

SID09

20. 1. 2012 11:54
Re: Rouček aspol.

Kromě zbytečného plivání na současnou vládu, ( ne že by si občas nějaký ten plivanec nezasloužila, ale řeší mnohdy neřešitelné problémy, které navršily předchozí vlády, včetně té socanské ), tady Rouček více-méně jenom blábolí.

Nějak mu uniklo, že nedokáže ani vyčíslit kolik peněz na dotace jsme odvedli a kolik obdrželi. Navíc ty obdržené, byly z velké části rozkradené na administrativu a pro kmotry politických stran. Tyto peníze tedy zůstanou jen někomu, nikoliv nám.

k ostatnímu se raději nevyjadřuju,  protože na takového neschopného úředníka, či příživníka, jakým je Rouček, patří spíš pořádný potěh, protože naší reputaci v zahraničí rozhodně neprospívá. ;-)!!

0 0
možnosti
MK

thunder-bolt

20. 1. 2012 10:57
Co jste to za poslance, který nehájí názor lidu ČR?????

A názor lidu ČR je: DOST BYLO BRUSELU!!!!!!!!!

3 0
možnosti
  • Počet článků 186
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1832x
Narozen 1954 v Kladně, v roce 1977 emigroval z politických důvodů do Rakouska. 1984 doktorát z politologie a sociologie na Vídeňské univerzitě.
1988-1991 redaktor Hlasu Ameriky ve Washingtonu. Je členem obnovené ČSSD od r. 1990. Mluvčí vlády ČR v letech 1998 - 2002, poté zvolen poslancem parlamentu ČR. Od r. 2004 je členem Evropského parlamentu, kde působí v Zahraničním výboru. V lednu 2012 byl zvolen místopředsedou Progresivní aliance socialistů a demokratů v EP. Dlouhodobě se věnuje otázkám mezinárodní a evropské politiky.

Seznam rubrik