Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Alka.24

9. 3. 2010 14:44
Ach jo,

proč se jenom někdo cítí diskriminovaný8-o. Děkuji, jsem naprosto svobodná občanka, která se nikdy takto necítila;-€. A štvou mě lidi, kteří mají potřebu bojovat za utlačovné ženyRv. Všímejte si víc starých lidí, kteří potřebují pomoc a nemají už sílu a malých dětí  o které se rodiče špatně starají. Ti ostatní jsou snad dospělí a poradí si sami.

0 0
možnosti
PK

dolch

9. 3. 2010 14:52
Re: Ach jo,

Nemají co na práci, tak prudí. K lopatě bych je nahnal :-)

0 0
možnosti
G

Gmur

9. 3. 2010 13:37
hned za uvod KARMA

nasi politici se mi jevi dost zbabele. No neni divu, vzdyt i sam president odmita antidiskriminacni zakon.preci diskriminace ti preci vzdy byla!

0 0
možnosti
VC

jezecek2005

9. 3. 2010 14:24
Re: hned za uvod KARMA

Za zbabělost naopak považuji přijetí antidiskriminačního zákona z obavy ze sankcí EU.   

0 0
možnosti
VC

jezecek2005

9. 3. 2010 10:23
Lži soudruha Roučka

Soudruh Rouček se pravděpodobně bezděky dopouští několika lží:

 

1. MDŽ se neslaví 100 let, zaveden byl až v roce 1921 a to na konferenci komunistických žen v Moskvě na návrh dlegace bulharských komunistek a to u příležitosti vzpomínky na demonstraci bolševiček, která se konala 8.3.1917.  Je pravda, že už před 1.světovou válkou měla německá komunistka Clara Zetkin snahu tento "svátek" zavést, ale uskutečnilo se tak až v roce 1921. Podstatné je, že od svého počátku šlo o komunistický svátek, což soudruh Rouček zamlčuje (buď z nevědomosti nebo protio, že je sám kryptokomunistou)

 

2. Dle soudruha Roučka je Česko v EU na předposlední pozici před Estonskem v rozdílech mezi platy mužů a žen. Je velmi pozoruhodné, že právě včera tvrdil rakouský veřejnoprávní rozhlas totéž o Rakousku !!!!!!!!!! Nějak se to soudruhovi plete, v Rakousku žil a poskoka tamním socanům dělá dodnes, zvláště pak jednomu z nejodpornějších europoslanců - Hannesu Swobodowi.

0 0
možnosti
G

Gmur

9. 3. 2010 13:42
Re: Lži soudruha Roučka

1. MDZ slavi ve svete oficielne 100 let. Punkt.

2. Je velmi pozoruhodne, ze rozdil je evidentni a mnoho politiku to take verejne proklamuje. Kdo je kde nehraje az takovou roli. Ten ROZDIL tu je. Punkt.

0 0
možnosti
JM

Marcellus

9. 3. 2010 8:53
Jak se zde uz psalo..

nikdo neuvedl konkretni priklad toho, ze zeny dostavaji za nejakou stejnou praci stejne penez. Co se tyce kancelarskych praci, call center a tak dale, plat maji vsichni stejny. A je uplne jedno, jestli je to zena, muz, nebo martan. Vidim jedinou moznost, kterou popisu na prikladu. Muz a zena pracuji v dole. Zatimco muz za den narube dejme tomu 100 kg uhli, dostane za to nejake penize. Pokud zena narube jen 50, projevila nizsi pracovni vykonnost. Nejedna se o zadnou diskriminaci, ale jen o proste ohodnoceni odvedene prace. V dane chvili je zamestnavateli uplne ukradene, jestli narubala 50 kg uhli zena, nebo rachiticky muz.

Je to ponekud pritazene za vlasy, ale myslenka z toho vyplyva pomerne jasne.

0 0
možnosti
Z

Zabangovanbangem

9. 3. 2010 9:07
Re: Jak se zde uz psalo..

Žena nenarube nic, protože nesmí nosit nic těžšího než 15 kg. Párátkem se uhlí nerube:-) Maximálně by mohla u výtahu zametat mour. Práce v dole je práce týmová, ten kdo by měl výkonost poloviční než kolegové tak by letěl, protože by tím okrádal i ty kteří na jeho práci navazují. Uhlí se plní do vozíků, ten se musí odvážet....

0 0
možnosti
I

ika

9. 3. 2010 8:23
odměňování

Myslím, že pokud berou ženy na stejné pozici méně, není to diskriminací ze strany zaměstnavatele, ale tím, že jsou ochotnější méně placené místo přijmout.

0 0
možnosti
G

Gmur

9. 3. 2010 13:48
Re: odměňování

Vsechnyzeny doszanouz nabidku hure placeneho mista? V cele Evrope? Vzdy?

0 0
možnosti
JV

Jan Vrana

9. 3. 2010 8:15
Kecá

Kecá.

0 0
možnosti
JN

Já, Claudius

9. 3. 2010 7:28
Všichni mluví a píší o tom,

že ženy dostávají za stejnou práci méně peněz. Nikdo však nuvede jediný konkrétní příklad, kde se tak děje. Ve školství? Ve zdravotnictví. Nebo snad na dráze. Ach jo. a není to spíš tím, že prostě ženy o lépe placenou, tedy manažerskou práci, nestojí, A když už o ni stojí, opravdu dostanou méně?

0 0
možnosti
G

Gmur

9. 3. 2010 13:52
Re: Všichni mluví a píší o tom,

Konkretnich prikladu je habadej. Odrazi se to ve statistikach. Mozno prohlednou Cesky statisticky urad. To jako oficielne.

Nechapete, i nevyuceny delnik -muz-vydelava v prumeru lepe nez nevyucena delnice.

Nejde o manazeerske posty. Jde o kompletni strukturu platu ve state. A nejenom v CEskem, v cele Evrope.

0 0
možnosti
A

Alfie

9. 3. 2010 6:30
On je problém trochu jinde

Ty dobře placené manažerské posty sebou nesou neexistenci pracovní doby od-do, potřebu mimopracovních schůzek a akcí, i vícedenních služebních cest, apod. I když tyto akce obnášejí třeba golf nebo squash s obchodním partnerem, žena, která se stará o děti, je prostě absolvovat nemůže. Pokud je vdaná a manžel převezme péči o děti a domácnost, pak ano. Ale pokud je s dítětem/dětmi sama? Prostě nemá šanci zvládnout vše, co je s takovou funkcí spojeno. Ať už je chyba v tom, že tyto aktivity jsou na dobře placené pozice navázány, nebo v tom, že menšina žen má doma zázemí, které jí umožňuje toto zvládat, viděla bych v tom hlavní důvod, proč méně žen dělá špičkovou kariéru.

A týká se to často i nižšího managementu - muž nemusí odpoledne pro dítě do školky, nemusí s nemocným dítětem k lékaři, nebo jej doma ošetřovat. Tudíž bývá lépe placený, i když teoreticky má stejnou funkci jako kolegyně. Ale to není problém zaměstnavatele, to je problém toho, jak to mají lidé doma zařízené.

0 0
možnosti
Z

Zabangovanbangem

9. 3. 2010 8:44
Re: On je problém trochu jinde

Pokud žena vydělává hodně, není problém si vzít chůvu. Neznám ale moc žen které by toužily lítat někde po světě po poradách, místo toho aby byly se svými dětmi, viděly jak rostou, jak říkají první slůvka, jak spokojeně spinkají v bezpečí právě se svou maminkou, nebo naopak jsou smutné a právě ona je tou jedinou která umí pohladit, pofoukat. Tohle se koupit nedá. Na všechno ostatní je tady MasterCard. Až tohle pochopějí feministky a pár tupejch politiků kteří se chtějí jen zviditelnit, tak bude na světě líp.

0 0
možnosti

Libri

8. 3. 2010 23:34
řešme problémy a nevymýšlejme psudoproblémy

plakat nad nerovnoprávností je stejně účinné jako chtít po chlapech aby rodili. v tomto to nikdo nezrovnoprávní a vše ostatní jsou snahy úředniků zdůvodnit svou potřebnost, kdo jiný by bděl nad stejnými podmínkami pro nestejné. pochybuju že tabulky u státních zaměstnanců jsou dvojí pro muže a ženy (potud ať si to úřednící hlídají) ostatní sféry ponechejte v klidu na rozhodnutí majitele, myslíte že když si bude moct vybrat úspěšnější ženu, tak dá přednost méně úspěšnému muži? a pokud nabízené podmínky druhému nevyhovují, tak se to nesnažte narovnávat regulací. myslím že majitel je svéprávný aby věděl ,jak jeho rozhodnutí ovlivní chod jeho firmy.

0 0
možnosti
G

Gmur

9. 3. 2010 13:56
Re: řešme problémy a nevymýšlejme psudoproblémy

Rovnopravnost je ale v ustave. Proc by meli rosit muzi? Vy timzrejme chcete rici,ze rovnopravnost as muzi tu proste zeny mit nebidou a nemuzou a je to pro vas absurdni jako to rodeni. Ze? Rv

0 0
možnosti
PK

dolch

8. 3. 2010 23:32
Většina

mě zaujala hned úvodní věta - ženy tvoří většinu populace!!! To je úžasné, je vidět, že ČSSD je mistryní v interpretacích průzkumů všeho druhu. Mimochodem, víte, že "většina lidí má nadprůměrný počet nohou"?

0 0
možnosti
  • Počet článků 186
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1832x
Narozen 1954 v Kladně, v roce 1977 emigroval z politických důvodů do Rakouska. 1984 doktorát z politologie a sociologie na Vídeňské univerzitě.
1988-1991 redaktor Hlasu Ameriky ve Washingtonu. Je členem obnovené ČSSD od r. 1990. Mluvčí vlády ČR v letech 1998 - 2002, poté zvolen poslancem parlamentu ČR. Od r. 2004 je členem Evropského parlamentu, kde působí v Zahraničním výboru. V lednu 2012 byl zvolen místopředsedou Progresivní aliance socialistů a demokratů v EP. Dlouhodobě se věnuje otázkám mezinárodní a evropské politiky.

Seznam rubrik