Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Libri

13. 4. 2010 18:27
pokud nebude vítězit selský rozum jako v maďarsku

nečeká nás pod EU ingenýry nic pěkného

http://zpravy.idnes.cz/euro-muze-evropu-stahnout-do-pekel-du1-/kavarna.asp?c=A100409_183644_kavarna_chu

0 0
možnosti
L

Livrak

13. 4. 2010 14:36
První vlaštovka

A čemu se dívíte .

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

13. 4. 2010 12:45
dařilo by

se nám podstatně líp, než když tam sedí socialisté. Ti totiž nadělali ty nehorázné dluhy, rozhazovali, hlásali nevyhnutelnost "pokroku" a v Maďarsku přesvědčili lidi, aby si napůjčovali v Eurech protože kurs Forintu k Euru se bude jenom zlepšovat.  A že někde nadělala dluhy i pravice? A co měla dělat, když nechtěla nechat všechno rozkrást levičáky? Oddělit se od nich nelze, skrblit a přitom se koukat, jak druhá strana hýří je těžké z psychologického hlediska a jeden vypadá jako idiot. Takovéto "solidární společnosti" čeká jen úpadek, svrab a neštovice. Zlatí nacionalisti! Dost bylo Roučků!

0 0
možnosti
T

Tecumtha

13. 4. 2010 9:49
On pan Rouček na svou funkci a moc s ní spojenou

opravdu intelektuálně nestačí .  Říkal jsem to před mnoha lety, když jsem ho občas vídával v tv-debatách a situace se evidentně nadále zhoršuje. Je mi líto - do EP prostě pane poslanče se svým socialistickým fanatismem napatříte.  Uklidnit vás může pouze to, že tam máte selou silnou socialistickou frakci, takže vás tam takových je neurekom Rv

0 0
možnosti
VH

Totedyne

13. 4. 2010 10:45
Re: On pan Rouček na svou funkci a moc s ní spojenou

Rv Horší je, pokud se tam dostanou poslanci s jednoduchým viděním světa, tak jak ho máte vy.

0 0
možnosti
AK

Tonda Brno

13. 4. 2010 9:39
Čemu se divíte?

Nějak vám uniklo, že maďarská levice dovedla zemi pomalu až ke státnímu krachu. To jako očekáváte, že by snad zas mohli vyhrát? Lidi konečně dostali rozum a přestali věřit levicovým slibům. Je jen škoda, že to bylo bohužel až po tvrdém nárazu.

Teď čekám jak to dopadne u nás, jestli se začnem řídit rozumem hned a vezmeme si příklad z Maďarska a Řecka, nebo si taky nejdřív budeme muset natlouct hubu, abychom pochopili, že levice nás dovede tak akorát ke krachu.

0 0
možnosti
VH

Totedyne

13. 4. 2010 9:34
za 4 roky tam pravice zase prohraje

Tvrdé rozpočtové škrty, které prováděli socialisté, nejsou všelékem. Na druhé straně byly asi nutností a je otázka, zda pravice něco může zlepšit. Troufnu si předpovědět, že naopak. A že za 4 roky se socialisté k moci vrátí.

Problém Maďarska vidím v malém množství proexportně orientovaných firem, které jsou schopné se svým zbožím uchytit na světových trzích a do Maďarska přivést devizy. Nějací živnostníčci to moc nezachrání.

Národnostní nesnášenlivost bude muset EU krotit, ani ČR by neměla mlčet při překročení určité míry. Zvláště ze strany Maďarů, popřípadě i neadekvátní odpovědi ze Slovenska.  

0 0
možnosti
MN

boruvka

13. 4. 2010 9:31
V Evropě začíná vítězit zdravý rozum

V zájmu Evropy  je, aby ji začal konečně řídit někdo jiný, než socialisté. Třeba se to potom pohne i v zaprděném EUparlamentu a začne se používat zdravý selský rozum. Ale nejdřív musí vypadnout  socialističtí  byrokratičtí  prďolové,  kteří Evropu sešněrovávají  do nefunkčního uzlíku, se kterým lze potom snadno manipulovat a vést ho k úpadku. Jedním z nich jste i Vy pane Roučku, jenom  pějete oslavné tirády na EU,   ale od skutečného života a problémů Evropy jste na hony vzdálen.

0 0
možnosti
VH

Totedyne

13. 4. 2010 9:38
Re: V Evropě začíná vítězit zdravý rozum

Třeba na Islandu a v Řecku se pravice předvedla dokonale a od r. 2009 to tam přebrali socialisté....

0 0
možnosti
J

jjezekj

13. 4. 2010 9:29
Vy socani jste neuvěřitelný

Nejdřív tu kaši navaříte a pak brečíte. Sem vede to vaše všemožné protěžování a diletantismus a populismus v hospodářské politice. Vedete si ale furt svou a nejste se schopní poučit.

0 0
možnosti
AK

Tonda Brno

13. 4. 2010 9:46
Re: Vy socani jste neuvěřitelný

To jsou ty jejich sliby, že zdroje jsou, dluhy se neplatí, nám to nehrozí a pod.

Všichni nezávislí ekonomové varují před zadlužováním, jen socialisti stále opakují jaká skvělá budoucnost nás očekává pod jejich vedením a klidně slibují další a další zadlužování. 

0 0
možnosti
PH

petrph

13. 4. 2010 8:21
aneb politici konečně mají co chtěli

Ano,  máme Evropskou unií  vynucenou Evropskou ustavou, trapně přejmenovanou na Lisabonskou smlouvu, aby jí politici nemuseli předkládat ke schválení svým občanům. Máme Evropskou unii sešněrovanou spoustou byrokratických nařízení kterými obtěžují své občany a perzekuují drobné podnikatelé. Máme Eropskou unii která nařizuje plýtvání stamiliardami na komerční ekologii, pochybné projekty obnovitelných zdrojů  a bohapustou teorii globálního oteplování. Máme... ono je toho víc, na co mají občané  evropských států vzpomínat, když jdou volit ty, kteří budou hájit jejich zájmy nejen doma ale i v zahraničí

0 0
možnosti

Libri

13. 4. 2010 8:18
také doufám, že v evropě začne vítězit zdravý selský rozum

a pud sebezáchovy nad lživým umělým pseudohumánním multikulti, který nás vede do slepé vývojové uličky evoluce- vyhynutí. já na rozdíl od socialistických plánovačů nechci skončit v dějinách biologie jako nepovedený pokus přírody, který byl vytlačen úspěšnějšími entitami.

dovedete si představit dva kmeny žijící vedle sebe, jeden funguje zcela normálně, má pracovité členy, nemají problém s obživou. druhý kmen tak tak přežívá, není schopen si zajistit dostatek potravy. jaká je asi pravděpodobnost, že ten první přijme druhý kmen s otevřenou náručí a bude se dělit o své statky, aby se i ten druhý měl stejně dobře? pokud si ´tukáte na čelo, co je to za blábol, proč si neťukáte na čelo při pomyšlení na EU? vysvětlete mi logiku, že evropané by měli mít vrásky a zodpovědnost zda se dobře daří kmenům v africe či asii, ale naopak to funguje jako snaha evropu vysát , zlikvidovat , nahradit vlastním kmenem. a vývoz demokracie se nějak nedaří, notabene když se ukazuje její ekonomický průšvih

0 0
možnosti

Libri

13. 4. 2010 8:27
Re: také doufám, že v evropě začne vítězit zdravý selský rozum

Zamyslete se nad Al Caponovým bonmotem: "Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete mnohem víc, než jenom laskavým slovem."

Pokud nevěříte , že lupiče s pistolí odzbrojíte pravdou a láskou, proč doufáte, že se vám to povede i na úrovni národů a států.

a jak řekl můj oblíbenec Pepa Fousek: "Armády jsou mírumilovné.Slouží k potlačení válečných nálad obyvatelstva."

 

0 0
možnosti
  • Počet článků 186
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1832x
Narozen 1954 v Kladně, v roce 1977 emigroval z politických důvodů do Rakouska. 1984 doktorát z politologie a sociologie na Vídeňské univerzitě.
1988-1991 redaktor Hlasu Ameriky ve Washingtonu. Je členem obnovené ČSSD od r. 1990. Mluvčí vlády ČR v letech 1998 - 2002, poté zvolen poslancem parlamentu ČR. Od r. 2004 je členem Evropského parlamentu, kde působí v Zahraničním výboru. V lednu 2012 byl zvolen místopředsedou Progresivní aliance socialistů a demokratů v EP. Dlouhodobě se věnuje otázkám mezinárodní a evropské politiky.

Seznam rubrik