Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

přítel.agresivního.primitiva

4. 4. 2011 11:17
Že není vojensky řešitelný? To je omyl!

Jen se do toho nikomu nechce ... poněvadž by se TO muselo udělat pořádně.

Vaše tvrzení: Zpráv o zběhlých exponentech Kaddáfího režimu přibývá každým dnem. platí možná v Bruseli, já čtu denně dvoje tištěné noviny, poslouchám ráno zprávy na čt24 a čumím na idnes a to vám povídám,

TADY SE O TOM NEPÍŠE !

Možná to taky není pravda a oni vás tím v Bruseli zásobujou, aby vás zpitomněli a dostli vás tam, kde vás potřebujou mít.

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

4. 4. 2011 11:24
Re: Že není vojensky řešitelný? To je omyl!

Divíte se? Když naposled málem poslali toho německého důstojníka za katr protože v afgánistánu vydal strategicky rozumný rozkaz zničit ukradenou cisternu paliva bez ohledu na to kolik civilistů z ní v danou chvíli kradlo palivo.

0 0
možnosti
D

DanielPuschman

4. 4. 2011 11:05
libovej fór

"Zde se otvírají určité možnosti pro Evropskou unii, která má v oblasti veřejné správy co nabídnout."

To mě asi zabije. :))))

0 0
možnosti
PH

petrph

3. 4. 2011 15:31
správné otázky, špatná odpověď

Ano, všechna tato rizika zde hrozí. Ovšem velmi naivně zní doporučení "Zde se otvírají určité možnosti pro Evropskou unii, která má v oblasti veřejné správy co nabídnout.)..

Protože,EU nemá nabídnou co.Sice má silnou veřejnou správu,ovšem ta byla  dlouhodobě budována a reformována  postupnou decentralizací feudální moci do byrokratického vícestupňového řízení. Tento proces trval staletí, a dnes je ve stádiu lidem tolerované politicko-finanční  oligarchie s demokratickými prvky .Evropané už si za ti dobu prostě navykli  příkazy oné veřejné správy poslouchat.

Těžko lze tento proces EU naroubovat do napůl feudální Libýie. Pokud někomu nestačí  dnešní Afghánistán,kde se místní civilisté utrhli a vraždí  úředníky OSN,ať vzpomene na  arcivévodu Maxmiliána Habsburského, který jako najmenovaný císař dorazil roku 1846 do Mexika se silnými francouzskými oddíly,dvorními úředníky,českými hudebníky a vlastnoručně sepsaným dvorním řádem.Asi všichni víme jak dopadl když se francouzské vojsko stáhlo

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

3. 4. 2011 13:30
Vojesnké vítězství...

Západ naposled dosáhl vojenského vítězství v konfliktu v Druhé světové válce proti Itálii, Japonsku a Německu.

''K tomu aby kdokoli dosáhzl vojenského vítězství je napřed třeba absolutní destrukce veškeré ekonomické infrastruktury nepřítele. Dokud tento krok NATO neudělá v afgánistánu, Iráku a teď v i v Libyi tak není šance že efektivně zvítězí.

Prioritním cílem bombardování musí být továrny, silnice, farmy, vodovody. Veškerá ve zkratce veškerá ekonomická infrastruktura která živí nepřítele. Dokud ta stojí je vojenské cítězství zcela nemožné.

Protože i kdyby náhodou došlo ke svržení vlády ta se jen přesune do partizánského stavu. K vojenskému vítězství je totálně zničit veškeré prostředky s kterými lze i pouze teoreticky vést válku.

 

0 0
možnosti
JP

John Pitralon

3. 4. 2011 10:51
Ukázka dalších a dalších nehorázných lží

"Odešel jsem z ARD - ZDF, protože už jsem dále nechtěl lhát"

Rozhovor s bývalým dopisovatelem německé veřejnoprávní televize ARD - ZDF, specialistou na Blízký východ, Christophem Hörstelem (27.3.2011)

Praktiky médií, management teroru, Blízký východ a další témata:

http://vimeo.com/21563166

0 0
možnosti
SS

strycek-Joe s.r.o.

3. 4. 2011 10:17
Za co berete peníze člověče

místo abyste hájil mezinárodní právo, a kritizoval bombardování bez mandátu OSN, tak se klidně smiřujete s agresí proti suverénní Libyi. Pokud nechcete hájit postoje většiny rozumných občanů Česka a svých voličů, tak raději mlčte a budte rád, že Vás stát živí Rv

0 0
možnosti
JB

baranka

3. 4. 2011 10:32
Re: Za co berete peníze člověče

A Vy jste ten rozumný ?;-D;-D;-D

0 0
možnosti
JP

John Pitralon

3. 4. 2011 10:06
Ale, ale mistře

Tuto akci v Libyii vymysleli humanitární demokrati typu Adolfa Hitlera. Ještě povězte, že Adolf měl pravdu, byl demokraticky zvolen, a že polský maršál Śmigły-Rydz byl v podstatě diktátor, Stalin samozřejmě také. Neuvěřitelné.

0 0
možnosti
A

ajsek1

3. 4. 2011 10:01
řešení je jedoduché...

... jednat s plukovníkem o milosrdenství pro povstalce, o jeho odstoupení ve prospěch někoho jím zvoleného, povstalcům říct sbohem a mějte se a doufat, že to tam zůstane relativně v lati;

0 0
možnosti
  • Počet článků 186
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1832x
Narozen 1954 v Kladně, v roce 1977 emigroval z politických důvodů do Rakouska. 1984 doktorát z politologie a sociologie na Vídeňské univerzitě.
1988-1991 redaktor Hlasu Ameriky ve Washingtonu. Je členem obnovené ČSSD od r. 1990. Mluvčí vlády ČR v letech 1998 - 2002, poté zvolen poslancem parlamentu ČR. Od r. 2004 je členem Evropského parlamentu, kde působí v Zahraničním výboru. V lednu 2012 byl zvolen místopředsedou Progresivní aliance socialistů a demokratů v EP. Dlouhodobě se věnuje otázkám mezinárodní a evropské politiky.

Seznam rubrik