Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MJ

Martin Jirousek

12. 3. 2010 14:31
Ano

R^!

0 0
možnosti
VC

vena65

12. 3. 2010 14:16
Rozumím tomu dobře pane Rouček?

Vám je jasné kdo a jak krizi způsobil. Na místo abyste viníky odstřihli, aby se to nemohlo opakovat, tak jejich činnost zdaníte, abyste vybrané peníze mohli použít na "Poručíme větru dešti". Mezi řádky čtu, že další krizi prostě neumíte zabránit, ale když už má krize někdy přijít, tak ať si na tom alespoň vy, coby politici, namastíte kapsu.

Když tak voláte po potrestání viníků krize, co takhle to vzít jedním vrzem u všech, padni komu padni. Z vašeho článku vyplývá, že za krizi mohou především ti, co umožnili žití na dluh. To u nás prosazuje především ČSSD!!!

0 0
možnosti
JN

honzajaka

12. 3. 2010 12:18
ta

krize v 30tých letech měla stejnou příčinu, a to nerovnováhu na straně financí s reálným majetkem zaviněnou finančními machinacemi, to všichni znají a finančníci platit nic nebudou, protože jejich příjmy jsou formálně legální

0 0
možnosti
MP

admiral666

12. 3. 2010 14:22
Re: ta

V 50. letech mnozi velkobankeri a financnici se lopotili v dole a mohli pritom premyslet nad svymi zlociny R^

0 0
možnosti
PH

hekp

12. 3. 2010 11:30
marná snaha

 Vopraudu, typicky levičácká představa, zdanit co se dá a přerozdělit to potřebnejm. Že ty potřebný nakonec na to dojedou už je vedlejší.

0 0
možnosti
P9

pavel 99

12. 3. 2010 11:21
Ještě Vám tam chybí

"vrazi z vólstrýtu" a mandelinka bramborová.;-D

0 0
možnosti
F

faceman

12. 3. 2010 11:16
Rouček

EU poslanec s nízkým IQ , který poslouchá socialistické kecy Havla a B.Sobotky a zde to ventiluje. Kdybych byl hrdý na to, že jsme v EU tak bych se za něho i styděl. Tak Eurohujerům jen dělá ostudu sám i se svou sqadrou od Paroubka.

0 0
možnosti
JC

Jarcho

12. 3. 2010 11:15
Oni mají ve svých bankách naše peníze.

Když pitomí oranžgutáni a rudoši oberou banky a jiné finanční instituce, oberou právě nás obyčejné lidi o naše malé a pracně získané úspory.

0 0
možnosti
JN

honzajaka

12. 3. 2010 12:16
Re: Oni mají ve svých bankách naše peníze.

a kdo je obírá o co konkrétně

0 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

12. 3. 2010 11:07
ma to jeden hacek ...

a to, ze ti opravdu bohati zadnou krizi platit nebudou ... a to ani kdyby se na tom usnesla cela eu i s usa dohromady. VZDYCKY bude nejaky ten ostruvek v karibiku, ktery beztak zije pouze z turisrtickeho ruchu a kteremu je nejaka eu pomerne silne ukrad ... pardon, socialne spravedlive prerozdelena, a ktery se ochotne zhosti role danoveho raje ... a NIKDO, ani sam velky obama, jim v tom nezabrani, i kdyby nahodou chtel. ten danovy raj ma totiz jednu pomerne zajimavou vlastnost: je vyhodny jak pro ten ostruvek, tak pro ty, kteri tam maji registrovane sve spolecnosti. jediny, pro koho to vyhodne neni, je nejaky ten "socialni stat" ... a popravde, na ten socialni stat kasle jak zminovany ostruvek v karibiku, tak ti, kteri vyuzivaji jeho sluzeb, takze to vlastne nikomu nevadi ... rozhodne ne nikomu, kdo by toho mel co mluvit.

0 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

12. 3. 2010 11:14
Re: ma to jeden hacek ...

a pokud se tyka nejakeho toho "zdaneni spekulativnich transakci" ... opravdu se z nejakeho duvodu domnivate, ze se techto aktivit bude ucastnit bez vyjimky KAZDA banka, napriklad bank of china, pripadne nejaka ta bank od papua and new guinea ? proc by to delaly ? jedine, ceho eu podobnou regulaci dokaze je to, ze spekulativni ocbhody budou probihat stejne jako dosud, ovsem nikoliv pres evropske banky, ale pres nejake jine, kde se ta "spekulativni dan" vybirat nebude. a znovu opakuji, NIKDY se vam nepovede k te regulaci presvedcit bez vyjimky VSECHNY staty a VSECHNY banky, vzdycky se najde nekdo, pro koho bude vyhodnejsi se te vasi dohody neucastnit a jet si pekne po svem ... uz jenom proto, ze zrovna v tomhle pripade je to pomerne jisty zpusob, jak k sobe dostat opravdu majetnou klientelu.

ano, globalizace samozrejme JE svinstvo ... ovsem je  to take naprosto prirozena a primerena reakce tech uspesnych na jeste mnohem vetsi svinstvo s nazvem "socialni stat".

0 0
možnosti
P

petrhajek.blog.idnes.cz

12. 3. 2010 10:14
vse dulezite je v diskuzi nize....

me jen zaujala veta:

"Otázkou pro Evropskou komisi je také to, jak by nově získané prostředky mohly pomoci rozvojovému světu s bojem proti klimatickým změnám."

Takze jetli to chapu, tak vy chcete opet danit, coz se dotkne vsech klientu (a ne, ze ne, banky na to nemuzou vzit penize ze vzduchu, ale sveho zisk - > a zisk jim generuji klienti) a kdyz uz teda tu socialistickou blahodarnost zavedete, TAK ZISKANE PENIZE VYHAZITE DO VZDUCHU ZA CHIMERY? (aneb - jak chcete oblivnit Slunce a nebo prirozene prirodni cykly, aby nebyly klimaticke zmeny? A proc jsou vlastne klimaticke zmeny spatne, je to prirozeny jen klimatu zeme od jejiho stvoreni - kdyby nebylo klimatickych zmen, stale tu mame atmosferu plnou metanu a CO2, prakticky bez kysliku).

Cely clanek Rv <a blici smajlik>

0 0
možnosti
J

jirkaknop

12. 3. 2010 10:19
Re: vse dulezite je v diskuzi nize....

Tohle jsem ani nechtěl komentovat, z důvodu naprosté deb... Je to jako - Mámo, nemáme kde bydlet. Táto, pojedem k moři? Je tam lepší vzduch!

0 0
možnosti
J

jirkaknop

12. 3. 2010 10:10
Krizi zavinili dlužníci!

Tedy ti, kdo si půjčovali a NEVRÁTILI půjčky! Žádný bankéř nikoho nenutí si půjčovat, nikomu nesjednává cenu, nikomu nevnucuje úrok. Lidé si vyhlédnou byt, dům atd. a protože na něj nemají peníze, jdou si půjčit! Jaké podmínky si sjednají, je jejich problém. Socialistická vláda Clintona ovšem chtěla v zájmu udržení se u moci (jak Paroubkovské!) poskytnout bydlení i sociálně slabým. Tak garantovala ceny úvěrů - později od toho odstoupila (jak socialistické!). V době konjunktury, kdy si dělník s platem 1500USD došel pro hypotéku na 40let na 200.000USD na dům, domy rostly svojí hodnotou, protože byla POPTÁVKA. Později přestali dělníci splácet a když nespláceli, ceny domů díky obrovskému převisu NABÍDKY, klesaly a nebylo možné zaplatit úvěry!! Krizi tedy zavinila socialistická vláda svými sliby a obyčejní občané, kteří jí uvěřili. Dluží snad Gates peníze a nesplácí? Chtělo by to mít základní ekonomické znalosti.

0 0
možnosti
MP

admiral666

12. 3. 2010 10:17
Re: Krizi zavinili dlužníci!

Hele ty zakladni ekonomicka znalosti, kdyz podelis vysi obrich bilionovych ztrat bank behem krize cenou prumerneho domu i kdyz byla zrovna nejvyssi, tak ti vyjde pocet domu takovy, ze v USA by nebyl kousicek volne plochy :-P

0 0
možnosti
  • Počet článků 186
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1832x
Narozen 1954 v Kladně, v roce 1977 emigroval z politických důvodů do Rakouska. 1984 doktorát z politologie a sociologie na Vídeňské univerzitě.
1988-1991 redaktor Hlasu Ameriky ve Washingtonu. Je členem obnovené ČSSD od r. 1990. Mluvčí vlády ČR v letech 1998 - 2002, poté zvolen poslancem parlamentu ČR. Od r. 2004 je členem Evropského parlamentu, kde působí v Zahraničním výboru. V lednu 2012 byl zvolen místopředsedou Progresivní aliance socialistů a demokratů v EP. Dlouhodobě se věnuje otázkám mezinárodní a evropské politiky.

Seznam rubrik