Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

BoboHml

9. 4. 2010 18:07
Asi vyzním jako cinik a kdo ví co ještě.

tento typ omluvy mi připomíná omluvy za kolonizaci,otrokářství,zabíjení indiánů....

Omlouvat se má ten co to udělal či ten kdo to nařídil či toleroval.

Do jak vzdálené historie bude nutnost se za něco omluvit?

Jak velká musí být ta omluva a jakým stylem?

:-/

0 0
možnosti

rezjir

9. 4. 2010 16:05
I Churchill sdělil Majskému, že

na katyň je nutné pohlížet z hlediska nutnosti vyhrát válku. Oni ti Rusové zmasakrovali ty důstojníky, když se je předtím snažili získat pro účast na tajné přípravě preventivního útoku na Německo, proto, že měli strach, že by jim došlo, že chtějí tu agresi proti tehdy oficiálně nejlepšímu spojenci Německu.

Je dokonce možné, že díky odmítnutí Poláků provádět výzvědnou činnost ve prospěch SSSR k té agresi nedošlo.

0 0
možnosti

Saltos Alim

9. 4. 2010 17:44
Re: I Churchill sdělil Majskému, že

Vaši zasvěcenost může každý jen závidět - Vy jste u toho byl, znáte situaci, mluvil s těmi důstojníky a nenašel ani jednoho který  by byl  zastřelen neoprávněně. Fuj tajbl.    8-o 

0 0
možnosti

kaktusak

9. 4. 2010 1:08
Copak je dal postřílet Putin?

Za co by se tedy měl omlouvat? A Jelcin se spíš měl omluvit obětem moskevského masakru, když nechal tanky rozstřílet ruský parlament, popř. obětem čečenské války.

Jestli někdo nese odpovědnost za Katyň, potom je to Gruzie, ale polsko gruzínské vztahy jsou kupodivu vynikající a žádné omluvy nejsou vyžadovány.

Poláci by měli být Rusům vděčni za osvobození, bez nich by dnes polský národ neexistoval. Řadoví Poláci taky určitě vděčni jsou, to jen vládnoucí klika pořád rozdmýchává nenávist.

0 0
možnosti

Saltos Alim

9. 4. 2010 18:04
Formalismus na nic

Rozhodně je důležitější  sama účast obou premierů, i Putinova slova jako doklad lítosti i upřimného vidění té kruté a zrůdné akce v minulosti , než jakákoliv slovní omluva která, jak dobře víme, dovede být  zcela povrchní, formální, a dle formulace někdy i kontraproduktivní.  Slova hýbají ale příklady a řekl bych též fakta táhnou.   8-o

0 0
možnosti

strycek-Joe s.r.o.

8. 4. 2010 23:01
Vaše informace nejsou ověřené

, proto byste to jako seriozní politik měl v článku uvést. Počet mrtvých v Katyni ve výši 22.000,- není doložen a rozkaz podepsaný J.V.Stalinem k jejich likvidaci rovněž chybí.

Máte-li vše ze své hlavy, jen dobře. Pokud jste však na zjištění uvedených informací vynaložil nějaké prostředky ze státního rozpočtu, pak šlo o vyhozené peníze.

0 0
možnosti

rezjir

9. 4. 2010 16:06
Re: Vaše informace nejsou ověřené

Ti mrtví nejsou jen v Katyni, ale také v Starobělsku atd.

0 0
možnosti

da.rock

8. 4. 2010 22:57
Za vším jsou prachy

My jsme jen na okamžik uznali (a to ještě jen někteří), že odsun Němců bylo vyhnání a hned se ze stran sudetských Němců objevily požadavky na revanš, respektive finanční vyrovnání. Je jisté, že totéž by se konalo i v tomto případě. Pro Rusko by jistě nebyl problém odškodnit pozůstalé po  20.000 zavražděných Poláků, jenže by se tím otevřela Pandořina skříňka. Brzy by se ozvali se svými odškodňovacími požadavky Ukrajinci, pak Litevci, Estonci, Lotyši, Čečenci.... a kdy by tomu byl konec? Nakonec by se celá Evropa vzájemně odškodňovala až někam k Sámově říši. 

Není lepší tedy udělat tlustou čáru za minulostí? Zločin se stal a viník to přiznal. Tím je to uzavřeno a dál se v tom nevrtejme.

0 0
možnosti
  • Počet článků 186
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1832x
Narozen 1954 v Kladně, v roce 1977 emigroval z politických důvodů do Rakouska. 1984 doktorát z politologie a sociologie na Vídeňské univerzitě.
1988-1991 redaktor Hlasu Ameriky ve Washingtonu. Je členem obnovené ČSSD od r. 1990. Mluvčí vlády ČR v letech 1998 - 2002, poté zvolen poslancem parlamentu ČR. Od r. 2004 je členem Evropského parlamentu, kde působí v Zahraničním výboru. V lednu 2012 byl zvolen místopředsedou Progresivní aliance socialistů a demokratů v EP. Dlouhodobě se věnuje otázkám mezinárodní a evropské politiky.

Seznam rubrik