Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KML

Královna Medvědice LXXXVIII

6. 7. 2010 23:06
záleží jak definujete onu výhru

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

7. 7. 2010 10:28
Re: záleží jak definujete onu výhru

Existuje jediná definice výhry která v historii obstála: Ve válce člověk vítězí v okamžiku kdy zníčí všechny nepřátelské prostředky s kterými se dá vést válka nebo zlomí vůli k vedení války.

To znamená buď zabít všechny nepřátele nebo jim sebrat naprosto vše s čím se dá alespoň teoreticky vést válka.

NATO by si mělo především vzít příklad z toho jak za WWII spojenci zlikvidovali němecho Německo a Japonsko:

Nepřítel používá most- zbořit, Nepřítel bere vodu z přehrady(studny) přehradu rozbít. Z tohohle pole bere nepřítel jídlo- vypálit.

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

6. 7. 2010 23:02
Jakákoli válka se dá vyhrát.

Jenom musíte zvolit vhodnou strategii. Naštěstí pro generály je tady několik tisíciletí válečné z historie z které by se měli poučit.

Partizány lze zničit, dokázal to už Gaius Julius Caesar když válčil s galy.  Když Galové utekli do lesa kde se římské legie nedokázali sformovat a snadno podléhali i "slabším" nepřátelům.

Ceasar prostě zvolil vhodnou strategii- zapálili celý les a nechali v něm shořet vše co v něm bylo.

0 0
možnosti
H

hafusak2

6. 7. 2010 14:47
Podívejte se na dějiny Afghanistanu:

Třikrát tam neuspěli Britové, jednou Rusové a teď se v tom plácají Američané. Doporučuji si přečíst jednu jedinou větu z Knihy džunglí R. Kiplinga, z kapitoly o hovorech  zvířat ve vojenském táboře: "V Afghanistanu nikdy nepovládne pořádek a řád, neboť tam poslouchá každý jenom sám sebe." - To bylo napsáno před více nežli 100 lety. Rovněž je vysoce pravdivé hodnocení, které poslal ruský velvyslanec carovi někdy kolem r. 1865, jako o zemi, kterou nestojí za to připojovat k říši, neboť se tam nejsou schopní o ničem dohodnout, jeden druhému v něčem ustoupit a je to jen země nekonečných svárů mezi jednotlivými primitivními pasteveckými kmeny.

0 0
možnosti
JT

Barry Goldwater

6. 7. 2010 16:08
Re: Podívejte se na dějiny Afghanistanu:

Nějak vám uniklo, že Rusové i Britové chtěli Afghánistán připojit ke svému impériu, zatím co Američané chtějí vybudovat nezávislý Afghánistánn jehož vláda je volena lidem, tak jako se jim to povedlo v Německu, Japonsku, na Filipínách a jsou na půl cesty od tohoto cíle v Iráku. Bohužel, tím největším nepřítelem se kterým musí Amerika bojovat není Taliban, ale hordy evropských levicových užitečných idiotů, na které se mohl vždy spolehnout Hitler, Lenin i Stalin a na jejichž pomoc spoléhal Saddám a stále spoléhá Talibán. Jenom kvůli tomuto odpadu lidské společnosti jsou prováděny sebevražedné atentáty a využíváné ženy a děti jako lidské štíty, což by jinak nemělo žádný vojenský efekt.  Ale islamisté vědí, že s pomocí užitečných idiotů mají šanci na vítěztví nejen v bitvě o Afghánistán ale i v celé válce islámu proti demokratickému světu. 

0 0
možnosti
LH

acvil

6. 7. 2010 11:45
...vyhrát se dá vše - i volby...!!!

;-D;-D;-D

0 0
možnosti
ML

meyla

6. 7. 2010 9:50
S vámi se to vyhrát opravdu nedá

Válka v Afghanistanu (i.e. preventivní a spravedlivá válka) se nedá vyhrát se salónními levicovými žvanily v zádech jako jste vy. Jednou je pro vás válka moc vojenská, jindy zase civilní, jindy nebere v potaz věci, které vy předem jako Nostradamus vidíte už dávno. Vsadil bych se, že jste v životě nevedl žádný větší lidský kolektiv a že jste nikdy nenesl za svá rozhodnutí odpovědnost v podobě lidských osudů. Vy jen žvaníte - a problém je, že když se dostanete k moci, žvanilové jako vy a Zaorálek nás jen přiblíží k Putinovi. Užívejte si svou bruselskou odměnu a žvaňte dál. Jen se proboha nehrňte nikam, kde se rozhoduje s nějakou odpovědností.

0 0
možnosti
O

Obludni_K

6. 7. 2010 10:49
Re: S vámi se to vyhrát opravdu nedá

preventivní a spravedlivá? uf....! Nechcete se u mně přihlásit, že bych vám způsobil preventivně a spravedlivě svou pravicí nějaké fyzické násilí, když vám levice nevoní? Třeba by se vám v hlavě rozsvítilo. ;-D

0 0
možnosti
O

Obludni_K

6. 7. 2010 9:47
Generál tak mluví,

protože jinak ani mluvit nemůže. Nakolik to odpovídá (či spíše v tomto případě neodpovídá) skutečnosti, už je zcela irelevantní ;-D

0 0
možnosti
D

Dr_Britva

6. 7. 2010 15:12
Re: Generál tak mluví,

R^

0 0
možnosti
P

poiuyt

6. 7. 2010 2:19
stahnout armady domu a vyhlasit vitezstvi

a tu valku vyhrajete,jak Amici zvykli z Vietnamu.

0 0
možnosti
OL

kocourek-černý

6. 7. 2010 1:50
Jeden rusky general

rekl, byla to chyba vstoupit do Afganistanu, ale rychle odejit odtud byl zlocin......................;-O

0 0
možnosti
B

bullterrier.se.nesmeje@seznam.cz

6. 7. 2010 0:52
Nedá,

ale jako odplata za Kosovo je to pro americké vojáky dost dobrý ;-D.

0 0
možnosti
D

Dr_Britva

5. 7. 2010 22:30
:o) ...

//1) v zemi objevena ohromná ložiska kovů za bilióny dolarů, především lithia, železa, zlata, kobaltu a mědi //2) Rusové dobívají polovinu území během chvilky //3) Talibanci vyzbrojeni US proti ruským vrtulníkům a obrněným jednotkám //4) Rusové se stahují //5) září 2001 //6) US útočí na Talibance. //7.)Těžební centra ropy a zemního plynu ve střední Asii jsou uprostřed kontinentu. Jejich energetické bohatství je nutno vyvážet prostřednictvím dlouhých ropovodů. //8.) Svět se odnepaměti řídí bojem o strategická území nic víc.

0 0
možnosti
DM

Der Maschinist

6. 7. 2010 9:18
Re: :o) ...

jestli ono to nebude trochu jinak :-)

...jestli to s odhady budoucích ropných polí v Iráku nebude podobné jako se zprávou, která se objevila nedávno, o nalezení mohutných ložisek řady kovů v Afghánistánu. Když se podíváte blíž, uvidíte, že třeba odhady obrovských zásob lithia jsou založeny na rozboru jediného vzorku z jediné lokality… To vypadá spíš jako snaha říci Američanům, že nejsou v Afghánistánu zbytečně, než jako opravdu seriózní hodnocení...

http://www.e15.cz/nazory/rozhovory/vaclav-cilek-zchudnuti-lidstva-by-bylo-jen-navratem-k-normalu

0 0
možnosti