Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
C

ctenar1970

11. 10. 2009 3:50
Kolik meritek?

Vsechno,co delal Stalin,povazujete za zlocin,pozadujete od Rusu odpovednosti. Proc podporujete jeho rozhodnuti udelit Gruzii Osetii a Abchzii ?Proc podporujete samostatnost Kosova a ne Abchazii a Osetii?Toto uzemi je Ruske.Nic nemuze zmenit skutecnost,ze znovu bude Ruske.

0 0
možnosti
ZK

SID09

11. 10. 2009 20:59
Re: Kolik meritek?

Kdo chce chápat, pochopí. Kdo chápat nechce, nikdy nepochopí. !!

0 0
možnosti
M

maxas

11. 10. 2009 1:30
Na celé věci je nesmutnější,

že situaci musí hodnotit švýcarský úředník, což takhle uspořádat referendum a kdo chce kam pomozme mu tam. Proč nemohou o své příslušnosti rozhodovat lidé, kteří příslušné území obývají? V čem spočívá ono "právo na svrchovanost a územní nedělitelnost" Gruzie nebo ostatních podobných? Jenom nástroj jak rozhodovat o jiných samozřejmě bez nich. Proč by mělo být ruské uznání samostatných rusky mluvících enkláv protiprávní, uznat přece mohu  co chci, kdy chci a jak chci, je to můj  demokratický názor?? Podivné úvahy.

0 0
možnosti
JP

Pouštní ještěrka

10. 10. 2009 22:46
Drobnost:

Ty tanky v šedesátém osmém byly SOVĚTSKÉ. Ne ruské. Je to "krapet" rozdíl v národech. Místopředseda Evropského parlamentu by mohl být v takových věcech přesný.

0 0
možnosti
A

antizelenka

10. 10. 2009 19:34
rusové dodnes tvdí, že v 39 Polsko osvobozovali

a ne okupovali,

jinak na Gruzii je pěkně vydět politická příslušnost, levice v celé Evropě má větší simpatie k Rusku, naše levice pak rusům leze přímo do zadele

zpráva EU pouze skomponovala dva odlišné názory do jednoho kompromisu a ještě opatrně, aby nám Putin nevypnul plyn.

0 0
možnosti
ZK

SID09

10. 10. 2009 21:23
Re: rusové dodnes tvdí, že v 39 Polsko osvobozovali

Kdepak - to je velký omyl. Pravice v EU má v tom celkem jasno. Pouze někteří naši vlezdop *rdelkové prostě neví do kterého análního otvoru mají vlézt.  Jedni jsou zvyklí na US otvor, druzí na ruský. Ti co lezou do US rektusu, prostě nemůžou připustit, že je Rusko v právu. No a ti co tam lezli Rusům už 50 let, nemají tady o čem diskutovat. ;-D!!

0 0
možnosti
B

bull.terrier.pro.cenzora

10. 10. 2009 16:08
Mě zajímá chronologicky jiná věc.

Před útokem navštívila šaška Viliho Cundolíza a něco řešili. Potom se v zálivu dislokoval větší svazek, než když provedli agresi do Iráku. Rusové útok gruzínců odhalili a Specnaz obsadil přístupový tunel a tím umožnil vjezd na rychlo svolaných jednotek a ty vgruzínce vyprášili. Při tom zabavili tajné materiály z jeepu US "pozorovatelů". Proběhla diplomatická přestřelka a svazek v zálivu byl rozpuštěn. Takže by mě skutečně zajímalo, o co šlo. Šašek Vili byl podle mě obětí něčeho mnohem většího, co nevyšlo.

0 0
možnosti
ZK

SID09

10. 10. 2009 21:18
Re: Mě zajímá chronologicky jiná věc.

I to je možné. Ten Šaškavili se naparoval jak páv a myslel si, že když bude mít na svém území  US vojenskou základnu, že si na něho nikdo nic nedovolí - škaredě se spletl. ;-D!!!!

0 0
možnosti
KA

krabi

10. 10. 2009 14:11
kudy chodil tudy krad, sociální demokrat

a taky lhal Rv

0 0
možnosti
VK

vit.kucik

10. 10. 2009 13:51
Ze strany Ruska šlo o nepotrestanou agresi...

... Gruzie je malá země, ve které se demokracie teprve rodí, bez historických tradic. Saakashvili není žádný ukázkový demokrat a hrál vskutku politický vabank, stejně jako chorvatský president Tudjman, když vojenskou silou znovu připojil rebelující Krajinu. Tujdmanovi to vyšlo, Saakashvilimu ne. Nikoho teď nenapadne zpochybňovat územní celistvost Chorvatska. I přes svou nešikovnost a chyby byl Saakashvili v právu, stát v krajním případě i silou může sjednat pořádek ve svých rebelujících provinciích, navíc je jasné, že Abcházci a zejména Osetijci jsou jen prodlouženou rukou ruských hráčů. Jejich provokace by nebyly únosné pro žádný suverénní stát světa.

Jako poučení plyne, že svět se stále dělí na silné a slabé, svět přes hlasitou podporu nehnul ani prstem a malé státy jako my a Gruzie si mají hledět budovat efektivní armády a sdružovat se do paktů, jako je NATO. Není to sice 100% ochrana, ale alespoň to rušští hegemoni a jejich páté kolony budou mít těžší...

0 0
možnosti
JJ

Libovůle

10. 10. 2009 14:17
Re: Ze strany Ruska šlo o nepotrestanou agresi...

..ať je to jakkoliv, Rusové napadli suverenní stát - šli tam údajně chránit svoje zájmy, přijdou i do K.Varů ? I zde se nachází jejich obyvatelé...možná i Čechy utlačováni. Zkusili to v Gruzii a prošlo jim to. Zkusí to i podruhé - EU tenkrát nehla ani prstem, když porušili výsostné hranice jiného samostatného státu... ;-€

0 0
možnosti
ŠS

CHYREN

10. 10. 2009 13:00
Ty oranžová .upá hlavo..

EU se v době konfliktu jednoznačně stavila za Gruzii. Náš prezident byl jednoznačně, pevně a nekompromisně na straně vyváženosti v pohledu na tento konflikt. Nikomu nestranil. Ohýbáš fakta jako bruselská lůza..teče vám do bot, protože Saakašvili je tlačen do rohu a stává se z něj diktátor stále víc.. měli by ti za ty lži dekapitovat vyschlou švestku. ;-DRv[>-]

0 0
možnosti
ZK

SID09

10. 10. 2009 13:16
Re: Ty oranžová .upá hlavo..

R^ ;-D Po pravdě řečeno, CHYREN má pravdu. Všechny naše sdělovací prostředky a politikové vykřikovaly tyto nesmyly o ruské agresi. A Klaus opravdu mírnil tyto nekompromisní soudy, za což sklízel opovržení. Kdo si dovolil na těchto stránkách IDNESu zastat Ruska a odsoudit Sakašviliho, byl označován za komunistického fanatika ( slušně řečeno ). Politikové EU hodnotili situaci většinou podle své politické příslušnosti a nikoliv podle faktů. Že to ale té EU trvalo než přišli na to, co my jsme věděli už po týdnu.  ;-D!!

0 0
možnosti
K

karell

10. 10. 2009 11:41
pop

;-O

0 0
možnosti
MV

Martin V

10. 10. 2009 10:30
jiný konflikt?

Já sem slyšel o konfliktu, kde naopak Gruzie provokovala Rusko a chtěla vědět co jí ještě projde a její "západní" spojenci na pomoc nepřišli.

Informační technologie - nevím jaké máte představy o informačních technologiích, ale na začátku toho informačního řetězu musí být člověk a když na místě není nebo je přehlušen propagandou ze všech stran, tak mu jsou informační technologie spíše na škodu.

0 0
možnosti

CART09

10. 10. 2009 10:38
Re: jiný konflikt?

Chtěl bych mít Vaši jistotu...

Hilter taky tvrdil, že válku začali Poláci přepadením vysílačky v (tehdy německých) Gliwicích, a ochotně nechal cizí novináře nafotit mrtvá těla ve zbrusu nových polských uniformách...

0 0
možnosti