Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

M

30. 1. 2008 15:52
Volební právo

Možná by neškodilo kdyby volič musel prokázat určitou míru inteligence a vzdělání.

Děsí mne, že o radaru na našem území by v referendu mohl rozhodovat člověk s IQ rovnajícím se číslu jeho bot, a nebo někdo, kdo neumí ani vyměnit žárovku v lustru.Na mikrovlnou techniku se však cítí být expertem. !

0 0
možnosti
P9

pavel 99

30. 1. 2008 21:44
Re: Volební právo

abyste neurazil ty s hooooooodně velkými botami;-)

0 0
možnosti
S

sinatra

30. 1. 2008 15:23
Libore..

Libore co Vám za onu slátaninu  odpovědět?Jedině  zvoláním:Proletáři všech zemí polibte si prdel.(Y):-P

0 0
možnosti

Jan Ziegler

30. 1. 2008 14:52
Mým kritikům

Připouštím, že výraz lůza byl poněkud ostřejší. Tím jsem se samozřejmě nechtěl dotknout těch, co poctivě pracují a řádně platí daně, tedy i dělníků. Těch slušných si samozřejmě vážím a ať volí dál! Ale bandy rudých násilníků, které při zasedání MMF ničily Prahu, byly jsou a budou lůzou, kterou je třeba zničit. Děkuji čtenářům, kteří oba články spavedlivě posoudili.

0 0
možnosti

Mirek

30. 1. 2008 14:12
Dnešní stav je ten,

že i ten kdo nepřispívá do společné pokladny má přesto právo prostřednictvím voleb rozhodovat o tom, jak s penězi bude naloženo. Pochopitelně vždy volí (tedy rozhoduje) tak, aby měl bez práce co největší koláče (sociální dávky).

jediný spravedlivý systém je tedy přímá vazba na odváděné daně. Tedy čím více platíš daní, tím větší váhu má tvůj volební hlas. Neplatíš daně - nevolíš. A okopíroval bych i tzv. stropy daňového zatížení, tozn. že od určité výše daní by se váha volebního hlasu už nezvyšovala.

(není to můj nápad, už jsem to někde četl). 

0 0
možnosti
WD

wildge

30. 1. 2008 14:57
Re: Dnešní stav je ten,

Ma to jediny problem. Nefunguje to tak dobre. Cilem soucasne spolecnosti, ackoli se to mnohym nelibi, neni neomezena moznost zvysovani bohatstvi jednotlivce. Nezbyva nez se smirit, ze jste soucasti lidstva a vyuzit vsechny sve schopnosti k tomu, aby vyzirku bylo co nejmene.

0 0
možnosti

Milan Krajčovič

30. 1. 2008 13:36
Ale no tak.

To bylo něco z historie s nadsázkou aplikované na dnešek. Proč se zlobíte ? Dnešní systém má hodně daleko alespoň ke zdánlivé dokonalosti. Možnosti ve volbách zvolit "správně" jsou malé. Do politiky chodí ti, co sice mají nějaké vzdělání ale nikde se neuplatnili z mnoha důvodů. Zkušeností moc nemají ale touhou po hmotných statcích to vyrovnávají. Jsou jich plné kandidátky a je jednou na jaké listině. Ano je tam i lůza - to je nemorální, poplatná, poživačná osoba a je jedno jaké má vzdělání. Je jen škoda, že tato lůza se nadá označkovat jako dobytče (tomu se omlouvám za srovníní s politikem) aby nemohla nikdy a nikde škodit. Takových 5 na stole v českých je plejáda lůzy. Pořád myslíte, že lůza u nás není ? A možná by ani neměla právo volit - to by mohla být výsada lidí co nepáchjí zlo. Pak by se k tomuto právu i jinak přistupovalo.

0 0
možnosti

pefben

30. 1. 2008 13:21
Krásné!

Ale má to celé jednu chybu.

Mrzká lůza se nenachází v jedné z kast, nebo snad v několika kastách ale zcela mimo kasty, resp. napříč kastami.... (např. - kampk by autor zařadil ty, kteří nedělají nic?).;-D

0 0
možnosti

Bedrich

30. 1. 2008 13:02
Já bych mistra Zieglera spíše podezříval,

že ty svý úchylný úvahy posílá z laptopu minimálně po desátém budvárku z budějický hospody Mastné krámy. Včera jich ovšem musel mít nejmíň patnáct, když psal tu hlubokomyslnou úvahu "Jánošík - :-)Fico - Paroubek - zloději a vrazi."

0 0
možnosti

Eva

30. 1. 2008 13:38
Re: Já bych mistra Zieglera spíše podezříval,

Copak jste nepochopil, že Vás a Vám podobné chce pan Ziegler pouze vyprovokovat? Každému jen trochu inteligentnímu člověku musí být jasné, že je to nadsázka.To, že jste se chytil svědčí o mnohém.

0 0
možnosti
RR

rezjir

30. 1. 2008 12:50
Zapomněl jste podktnout

že výsledkem toho kastovního rozdělení byla naprostá stagnace Indie viditelná ve vztahu k Západu, vedeného lůzou. Totiž předpokladem společenské dynamiky je, nakolik jsou hořejší společenské vrstvy propustné pro nižší, tedy pro vertikální mobilitu. A vzhledem k tomu, že všeobecné volební právo je určitým znakem teto vertikální mobility (můj hlas je stejně platný jako hlas Kellnera) a velí všem starat se o věci veřejné, tak všeobecné volební právo je důležitým dynamizace a pružnosti společenského uspořádání. Od doby všeobecného volebního práva v zemích, kde bylo zavedeno, tak počet sociálních revolucí klesl k nule.

0 0
možnosti

tir

30. 1. 2008 12:47
Co takhle něco o vůdci

že by někteří z nás byli nadlidi a někteří podlidi. Toto se hodí k dnešnímu dni, alespoň vidím, že se zase dostávají na světlo názory jako před 75 lety.

0 0
možnosti