Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BT

zajímavá myšlenka ovšen naprosto zcestná, vyroba palné zbraně předpokládá jisté technologie, technologie které by se daly použít i jinde než vev výrobě zbraní, leč nedělo se tak jelikož se nedochoval jeden jediný výrobek který by znalost technologií naznačoval,

smůla

0 0
možnosti
JM

Zkuste najít po 1000 letech kousek železa v zemi. A zde se jedná o delší dobu.

A některé technologie, které odporují dnešním představám o dávných civilizacích se opravdu našly, například elektrolytické články, podobné dnešním bateriím. ;-)

0 0
možnosti
DT

A měli oni taky Aztékové hutě na zpracování oceli, obráběcí stroje a uměli vypočítat balistiku? Znali výbušniny? A proč se z všech těchto ostatních vymožeností nic nezachovalo? 

Neměli žádné takové zbraně, neměli technologii, aby si je vyrobili. Neměli znalosti o všech těch podpůrných vědách, které by na to byly potřeba.

0 0
možnosti
AG

A12l44e78x 20G96r34e82g16o30r

19. 5. 2015 11:00

A kdo říká, že Aztékové tohle všechno věděli?

Aztékové mohli a asi i měli své učitele, kteří jim předali spoustu vědomostí daleko potřebnějších ,než je výroba střelných zbraní. Naučili je vše co ve svém vývojovém stádiu potřebovali k životu. Zbraně o kterých je řeč klidně mohli mít oni sami  a neměli v úmyslu je tady zanechat .

Myslíte si, řs kdybyste se dostala do prvního století nl , tak že by naši předci dokázali vůbec pochopit o co jde v dnešním světě? Spíše by potřebovali naučit jak orat a spoustu jiných dovedností, než vyrábět tak složité věci jako jsou palné zbraně.

0 0
možnosti
AG

No historie lidstva je jednou velkou neznámou.

A některé archeologické nálezy vyvolávají v hlavách vědců nepředstavitelný chaos a někdy takové zděšení, že je raději ani nekomentují.

0 0
možnosti