Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EH

V případě úspěšné soudní žaloby vypnutých webů máme dvě možnosti.

- vláda nechá cz.nic na holičkách, ať si to zaplatí

- zaplatí to daňoví poplatníci

Vyplývá z toho jedno. Hysterie se nevyplácí. Lynčování je už dávno nezákonné, i kdyby oběť byla arciviník.

2 0
možnosti
DR
Foto

Shrňme si, o co šlo. 8 nejhorších dezinformačních webu bylo kvůli šíření lží vypnuto na základě doporučení vlády. Zdůrazňuji - nešlo o vypnutí všech dezinformačních webů, ale jen těch nejhorších, vyhodnocených kompetentní institucí. Nešlo tedy o žádnou cenzuru svobodného slova, ale o cenzuru při šíření lží a dezinformací. Vládu lze kritizovat za mnoho věcí, ale zrovna za tohle doporučení bych jí spíše pochválil.

Svoboda slova není bezbřehá - šíří-li své polopravdy a lži

představitelé politických stran, aby rozeštvávali společnost, je to smutné, ale je to jakási daň, že žijeme v demokracii. Založí-li si ale totalitní ruská vláda web, aby šířila na našem území "objektivní názory", kterými zpochybňuje své válečné zločiny, pak je třeba zasáhnout.

Vypnutí Aeronetu evidentně vadilo a vadí především těm, kteří se zaštiťují svobodou slova a přitom vykřikují cosi o cenzuře. Demokracie není o to, že všichni mohou všechno - to už je totiž anarchie. Chceme-li žít i nadále v demokracii, pak musíme její principy bránit, třeba i vypínáním proruských webů....

10 5
možnosti
MS

V pořádku. Tak ať se laskavě vláda a Národní úřad pro kybernetickou bezpečnost teď neschovávají za trapné "doporučení" a postaví se k těmhle žalobám čelem!!! Chtěla proti dezinformacím vyrazit do boje vláda s národním úřadem, nebo CZNIC s mobilními operátory? Akorát na ně přehodili zodpovědnost, přesně čecháčkovsky "Já nic, já muzikant". Ve finále to do budoucna poškodí jakýkoli obecný boj proti dezinformacím, protože vláda s národním úřadem pro kybernetickou bezpečnost - oba se v plné nahotě ukázali jako prachsprostí drzí manipulátoři a spratci, kteří něco připraví, někoho přemluví (doporučí) a pak zbaběle utečou.

17 0
možnosti
JB

J87a13n 63B97e78r94t21l

22. 3. 2024 12:15

"Největším nebezpečím pro demokracii jsou opatření na ochranu demokracie"

Bohužel nemohu dohledat, kdo to řekl.

10 0
možnosti
RK

Je to jen otočený výrok Václava Havla:

„Přirozenou nevýhodou demokracie je, že těm, kdo to s ní myslí poctivě, nesmírně svazuje ruce, zatím co těm, kteří ji neberou vážně, umožňuje téměř vše.“

3 0
možnosti
Foto

Tak já vám nevím. Vždyť toto je přesný příklad jak to má fungovat v demokracii. Někdo někomu něco zakáže. Ten, komu je zakázáno se jde bránit k moci soudní. Soud zasedne a jasně rozhodně, že bylo zakázáno v rozporu s právem. Tady je něco špatně?

Vy, ufňukánci, kterým stále někdo ubližuje, vůbec neřešíte, že obsah oněch webů je útok na demokracii, kterou se tak vehementně snažíte bránit.

13 13
možnosti

Po dvou letech? Pěkně děkuji za takovou demokracii. Díky zákazu webů, mému blogu na toto téma a diskusi pod ním, jsem dostal půl roční ban. Ještě jednou pěkně děkuji za takovou demokracii.

Řekl bych, že útok na demokracii jde z úplně jiné strany.

15 2
možnosti

A Kačenáček z toho má druhé Vánoce.

1 1
možnosti
Foto

Se vším souhlasím, ideální by bylo, pokud by CZ.NIC finančně jejich rozhodnutí hodně, opravdu hodně bolelo. Což bohužel asi nebude.

Nerad bych to ale vztahoval k jedné konkrétní vládě, obávám se, že i jiné strany, nyní nevládní, by občas rády něco "doporučily zcenzurovat". Aby se jim lépe vládlo.

5 0
možnosti
Foto

J78o32s15e89f 50B37á64r87t50a

22. 3. 2024 11:09

Kdoví, jak by dopadlo zažalování KRITu?

4 0
možnosti
  • Počet článků 288
  • Celková karma 36,89
  • Průměrná čtenost 4881x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik