Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

S články, kterými autorka tepe proti politické korektnosti, souhlasím, ale sama sebe podraží takovouto obhajobou Babiše.

u nás je inflace větší než ve většině okolních zemí právě díky tomu v jaké míře napumpoval nekryté peníze a zároveň znemožnil mnoha profesím pracovat opět ve větší míře než třeba v Maďarsku nebo Polsku.

0 0
možnosti
JK

Babišova vláda k inflaci samozřejmě přispěla, to snad nevidí jen ekonomický ignorant :-P

1 1
možnosti
TT

a) Fialova energetická politika vypadá tak, že rekonstrukce Dukovan je zapomenuta, o dostavbě Temelína raději pomlčme.

b) Ukrajince, kteří tady makají, zajímá válka na Ukrajině jen z hlediska udržení jejich předválečného stavu.

0 0
možnosti
IM

I45v92a68n 41M51i45n10á66ř

11. 3. 2022 10:40

Zajímavý je autorčin - ekonomicky příznivý názor - na absenci ČR v Eurozóně. Je velmi pravděpodobné, že přinejmenším nepostrádá logiku.

2 0
možnosti
PN

Tu silniční daň nechápu, pro většinu firem je to naprosto marginální výdaj a rozpočet bude minus 4 mld., což je pár km dálnice.

2 0
možnosti
JK

Přesně tak. Pokud kamion za rok vydělá miliony, pak těch 40 tisíc daně jsou jen drobné a na ceně zboží se nijak neprojeví. Pokud chce vláda pomoci lidem, pak bych se spíše zabýval spotřební daní.

2 0
možnosti
JS

Nejen v Cesku. Joe Biden oznacil astronomicky rust cen pohonnych hmot za "putinovu drahotu". Od sveho nastupu do uradu udelal vse, aby zablokoval domaci produkci plynu a nafty. Drahy benzin pry donuti nezodpovedne automobilisty, aby si kupovali elektricka auta. Green Deal ma prednost pred Ukrajinou.

7 0
možnosti
Foto

No to byla doba, než se koblihářka Lhotská naplno projevila. :-/

4 17
možnosti
Foto

Sice nejsem jejím pravidelným čtenářem, ale co na tom chcete rozporovat ? ODS rozjíždí svou poslední vládu, než bude následovat sesterskou ČSSD do propadliště dějin. Nicméně, ještě si to užijeme...

7 0
možnosti
MK

Babišova vláda poslala do ekonomiky spoustu peněz, které nebyly kryté žádnými statky. Tím klesla cena peněz a tomu se říká inflace. A osud k nám nebyl příliš milostiv, protože na nás seslal další problémy, které se s tou Babišovou inflací sečetly.

Kdyby Babiš v dobách prosperity neutrácel, ale šetřil, byly by tu dnes naspořené rezervy. Ty by mohly dnešní situaci zmírnit. Ale Babiš po sobě zanechal místo rezerv dluhy a to je situace, se kterou by si neporadil ani kouzelník Žito.

22 2
možnosti
MV

+ to rozfrcani státních rezerv.

Ale o tom pí L také raději až cudně mlčí.

10 0
možnosti
LC

Při současném způsobu obchodování s elektřinou mně připadá, že dostavba JE, či výstavba jakýchkoli dalších zdrojů, jako nesmysl. Vliv na cenu pro koncového odběratele bude nula. Pokud se nám teda ten eurokolchoz nerozpadne. Kurňa, nepočítají s tím nakonec?

2 1
možnosti
RC

???? A tu elektrinu si tedy budeme vyrabet ebonitovou tyci a liscim ohonem?

1 0
možnosti
ZZ

A čím si tu Fialovu drahotu zdůvodníme ?

Covid už prakticky pominul a všichni mohou vyrábět, ale některý vstupní materiál za poslední měsíc zdražil až o 100 % !!! A navíc mnohde ani není nikde na skladě !!!

8-o

1 2
možnosti