Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vám a někomu připadá pan Rychetský, že ví přesně, kdy co říct a ...od Vás by se to měl ovšem nechat doučovat. Že Vás pokládám léta za sociálně hloupou, až zlou, manipulativní víte, zato že víte i to, co kde na koho vytáhnout, v tom jste místní jednička.

Samozřejmě, že ta paralela se tam najít dá. A pokud Vás mám pokládat za chytrou, neříkejte, že ten políček, co tam vyšvihnul a uštědřil, není mířený jen komu by se to prvoplánově napasovat mělo. Je to kritika zcela všech bez pardonu. Politika nepolitika. Rychetský mluví o lhostejnosti...je to daleko a ne moje starost...honění si bodů a zájmů zemí v oblasti, kde jde chvílemi o mnohem víc než o záchranu obyvatel...viďte?. Budou vždy velmi čistá místa přístupu k holokaustu kdysi a budou vždycky temné stránky plné lhostejných, kteří tehdy dobře věděli, a dělali že nic. A stránky těch, co to šlo mimo ně z neznalosti... Znáte málo zpráv lidí té doby, že vůbec nevěděli, co se s Židy děje? Jak se věcem nevěřilo? Kolik manželek nacistů nemělo potuchy, co vzorný otec vlastně dělá? Kolika lidem se muselo vyvrátit množství mýtů o spořádaném pracovním táboře, kde mají děti dokonce krásná hřiště? Osvětim...Svět vědět nechce. A o tom to je. Děkuji za zprostředkování moudrých slov někoho, kdo pro mne představuje gardu těch s humanistickými principy.

8 17
možnosti

Hezky jste si ublinkla.

6 2
možnosti
Foto

Ale to je ještě mírné hodnocení... a já kvůli uviseným milujícím a zadosti i kvůli pologramotům nebudu tvrdit, že kohosi miluji. To po mně prosím nechtějte:)fajn den přeji:)

4 5
možnosti
Foto

Troufla jste si nezaujatě objektivizovat. Ti Vám tady dají, co že jste si to dovolila.

2 1
možnosti
Foto

Tak mi popiš, která smrt je vážnější, kdyz je komukoliv ukradená. Povídej ...předveď se, kolego Martine Komárku..co znás z holokaustu. Kolik muzeí a památníkú jsi mejen u nás, ale i ve světě osobně navštívil, kolik židů žilo v ulici, kde bydlíš? Kolik se jich tam k vám domů vrátilo a kolik ne... kolik jich znáš jako vědce a umělce...povídej. Ať vidíme, jaké chucpe to je..., učiň zdroj, podepři paní Kateřinu. Dělej. Kdo, kdy když ne Ty..kdy, když ne teď..hmm?

2 4
možnosti

Tak ukradená smrt není nikomu ,ale není řešením sem všechny vozit..a o tom to je.......když už jste to zmínila, která smrt je vážnější: toho, kterého umučili v nacistickém lágru, nebo toho, který lehkovážně skočil na vratký člun a chtěl bláznivě přeplavat moře? ;-)

9 1
možnosti
Foto

jste hloupý?... Vaše jasná lehkovážnosti...Kniha V zajetí geografie. Pokud se někde v zemi, kde významnou roli hraje geografie, ke všemu přidá válka... máte opravdu málo možností, jak se ze země dostat... nemáte-li třeba kvůli horám z několika stran kam zmizet do bezpečí...tonoucí se stébla chytá, jestliže dobře víte, co činí místnímu obyvatelstvu ti, co to tam vzali do svých rukou. Nesuďte jako bombardón s lorňonem s pozadím v teple. děkuji.

1 5
možnosti

Pro hloupého každý hloupý....

5 0
možnosti
Foto

to jsem ráda, že jsem pro Vás chytrá... no vidíte. Takže mne obejděte, což?Nebo k tomu něco máte? tu problmatiku geografie znáte? A jaké je podle Vás řešení? tohle mne zajímá...Pokud víte, že něco není řešení, jistě víte, co řešení je...nejen já a velmoci čekáme...hmm?;-)

1 1
možnosti