PC

Za mne jednoznačně karma

P.S. Škoda, že někteří diskutující podstatu Vašeho blogu vůbec nepochopili.

VF

Dobrý den. Ano, souhlasím s tím, že běžný člověk zkrátka nemá reálnou šanci ověřit pravdivost nějakého tvrzení pokud není expertem na danou oblast. Dovoluji si k tomu připodotknout, že způsob, míra a rozsah toho jak, proč a kolik čeho si běžný člověk takzvaně všímá k tomu aby vůbec začal uvažovat čemu věří (nebo resp. chce věřit) závisí na velkém množství nejrůznějších vlivů a faktorů. Nejprve vše závisí na věku a prožitých zkušenostech, dosaženém vzdělání a celé řadě dalších subjektivních i objektivních vlivů. Drtivou většinu takzvaného mediálního smogu si běžný člověk v návalu svých vlastních existenčních starostí vůbec nepřipustí do svého myšlenkového okruhu.

Úplně jiný úhel pohledu ale začíná tam, kde někdo svůj názor (víru) označuje za jediný správný, vnucuje ho ostatním a ty, kteří mají názor jiný označuje nenávistnými nálepkami. Tak se točí celá historie lidstva a krvavá řeka všech konfliktů.

JK

S tou nepřítomností hasičů bych nebyl tak konsekventní. Nikdy nevíte, kdo je hasič. Popíšu vám jeden příběh.

V zahradní restauraci seděl chlápek a před sebou měl párek s hořčicí a pivo. Druhý chlápek jej pozoroval, jak vždy vzal párek, namočil do hořčice, pak do piva a ukousl. A tak pořád dokola. Pozorovatel najednou vstal, přišel k tomu prvnímu a řekl: "Pane, vy jste hasič." A otázka zní, jak to poznal?

No nebudu vás napínat. Pán s párkem a pivem seděl v restauraci v hasičské uniformě.

PB

..... nikoliv vlastní prožitek, zážitek, životní zkušenost, vědomosti, dovednosti, kritické myšlení,- (na to se v progresivismu nehraje), nýbrž: "Máňo, věř mi, říkali to v televizi!" ..... a tím je řečeno vše

JR

J95a92n 71R35á46ž

22. 6. 2024 21:59

"Za pravdu můžeme stoprocentně považovat jen to, co jsme sami prožili nebo čeho jsme byli sami svědky.". Už nevím, kdo to řekl, ale moc se mi to líbí!

JZ

Já ale nemohu věřit tomu, že lokomotiva strhla trolej nedaleko Kobylí. Stanice Kobylí se nachází na trati Zaječí - Hodonín, která není elektrifikovaná.

KL

jj. Máte pravdu, opraveno. Nějak jsem si ty názvy popletla. Díky za upozornění. Paní redaktorka tam sice viděla neexistující hasiče, ale název vesnice má správně

Foto

Ano, u Vás to tak platí. Normální člověk si ověřuje, zda to, co se někde dozví, se tak skutečně stalo.

ANEB: Souzi, to nejsou fakta, to se doopravdy stalo.

Foto

Píšete nesmysle.

Moje otázka zní - na základě čeho se v životě rozhodujete?

VT

Já tedy nejsem autorka ale pokusím se napsat jak jsem to pochopil já. Autorka se dle mého rozhoduje na základě toho a čem si myslí, že je pravda.

A to co je asi pravda posuzuje subjektivně, dle svých zkušeností a dle svého vnímání světa. Svoji pravdu nikomu nevnucuje a z textu vyplývá, že není přesvědčena o své neomylnosti.

Na rozdíl od mnohých.

  • Počet článků 286
  • Celková karma 36,43
  • Průměrná čtenost 4904x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik