Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

A Vy byste migraci dokázala řešit? V blogu žádné řešení nenabízíte. Migrace je objektivní problém, který souvisí s oteplováním a komunikačními technologiemi. Někde se už žít nedá, někteří jdou prostě za lepším. Jenže planeta je už přelidněná a nelze kočovat jako v dávné historii. Pokud je volný pohyb osob, musí tu být celoevropské řešení, které předpokládá vnější ochranu hranic, solidární přístup všech k těm na vnější hranici i delegování některých pravomocí na celoevropské orgány. A to naráží na populistické sobectví a nefunkční rozhodovací pravidla v EU. Další možností je nechat migranty utopit nebo střílet, ale tak bychom snad klesnout neměli.

1 2
možnosti
ZZ

Co to plácáte za blbosti ?

0 0
možnosti
Foto

Voda na mlýn pro strany jako je SPD. Kdo za to může? Opět politici, jen z jiných stran. A pak si čtu o tom, co se dnes děje ve sněmovně..... Karma, Katko

2 0
možnosti
DR

Tomu mlýnu se ale není třeba divit. Nalijme si totiž čistého vína. Ač ho nemusím, tak ten zloduch Okamura na tohle upozorňoval už od toho roku 2015 a nikdo z politiků těch správných stran ho nechtěl poslouchat.

5 0
možnosti
Foto

Aby nevznikol omyl, nie som úplne proti prijímaniu odídencov a migrantov, len celé toto dianie má veľký vplyv a rôzne uhly pohľadu. Slovenské správy zapĺňajú obrazy migrantov, ktorí prúdia do stanov a iných provizórnych príbytkov. Drvivá väčšina z nich tvrdí, že smeruje do Nemecka, a tak máme pocit, že sa nás to až tak veľmi netýka.Keď (dnes už bývalý) sociálny demokrat Thilo Sarrazin v roku 2010 napísal knihu Nemecko pácha samovraždu, bol obvinený z rasizmu. Medzitým sa počet cudzincov takmer zdvojnásobil. V súčasnosti žije v Nemecku 13,4 milióna cudzincov, pričom ľudí s „migračným pozadím“ je celkovo 23,8 milióna. V samotnom Berlíne tvoria zhruba polovicu detí do šiestich rokov deti s tzv. migračným pozadím. Ak by príval cudzincov pokračoval rovnakým tempom ako poslednú dekádu, tak by sa Nemecko zmenilo na nepoznanie.

2 1
možnosti
LP

musíte zaujmout jednoznančný postoj. buďto souhlasíte nebo nesouhlasíte. nic mezi neexistuje.

Čekám...

1 0
možnosti
PB

..... pamatujete,- "humanismus, hodnoty, solidarita",- nóóó, a potem přišel na scénu "nařízený humanismus, hodnoty a solidarita",- vzápětí dokonce povinnost(!) přerozdělování spojená s peskováním, ultimáty a vydíráním členských zemí EU - pamatujete Visegrád byl tenkrát ještě jakštakš funkční a odolal, ale namachrovanej Západ to dostal rovnou z první!, - nogo zóny, války gangů, brutální nárůst kriminality a teror - pamatujete,- tak bylo nařízeno mediálním korporátem "semknout sa, nic nesouviselo s ničím, islám byl umírněný a obohacující, teroristi byli slušně vychovaní a zdravili sousedy - pamatujete,- ....... rácio bylo nahrazeno stupidní, zvrhlou, korektní politikou a zrazu, po dekádě "epochálních úspěchů" v oblasti migrační politiky EU, někdo(?) zjistil, že sa to sype jak domek z karet?!? - neuvěřitelný!!!

6 1
možnosti
MS

Dočkejte času, za pár let budete podobně psát o Green Dealu. Taky se varuje a taky se varování úspěšně ignoruje.

9 1
možnosti
RJ

No však za ním stojí stejní lidé jako za tou migrací.

7 1
možnosti
RJ

Je třeba se podívat na příčiny neřešení migrace. Chyba nebyla u paní Merkelové, ta ostatně celkem záhadně otočila svůj názor o tom, že integrace selhala ale v cíleném nedodržování svých vlastních zákonů z pozice EU. Zcela se rezignovalo na základní rozdíl mezi legální a nelegální migrací, na jakoukoliv kontrolu a pravidla. Otázka je proč a kdo to zavinil.

Proč je nasnadě. Do státních i jiných institucí se díky svému "dlouhému pochodu" dostali levicoví až komunističtí politici razící tezi o rovnosti. Ve všech možných kritériích budující "spravedlivou společnost". Podporováni všemi možnými "neziskovými" organizacemi které pomáhali stvořit a financovat.

Kdo to zavinil? My všichni, nechali jsme se uštěkat právě těmi hlasitými řvouny o "lidských" právech. Volíme stále dokola stejné politiky kteří za tohle nesou odpovědnost.

Náprava je se současnými politiky nemožná. Jak chtít nápravu od politiků kteří tleskají pašeračce lidí dokonce v Evropském parlamentu a politiků kteří financují dokonce pašerácké lodě prostřednictvím právě těch "lidskoprávních" organizací.

Dokud se nevymění politická garnitura, řešení neexistuje. Naskýtá se ovšem otázka zda už na nějaké "demokratické" řešení není pozdě.

10 1
možnosti
Foto

Je pozdě, včera jsem četl přepis stenopisu při ineterpelacích ohledně ceny CV-90 ze strany Růžičky (ANO). To, co tam Černochová a Stanjura předvedli, to je doslova horor. Ty lidi by neměli řídit ani MŠ. Ani jeden z nich vůbec neví o čem mluví, v korporátu by tak mohli dělat úklid. A tohle je všude.

2 0
možnosti

J17a62k15u56b 95Š38o13l70c

27. 10. 2023 11:40

Dobrá práce, všem nám "obyčejným" to je jasné, tak v čem je problém? Popravdě není moc politiků, kteří by si to vzali za své a současně to nebyli prokremelské kremrole či zloději. Koho třeba volit v ČR?

0 0
možnosti
Foto

"tak v čem je problém?"

V tom že 98 % lidí je líných podílet se na práci politických stran.

0 0
možnosti
Foto

J65o40s31e95f 62B84á40r74t83a

27. 10. 2023 11:17

V kontextu s migrací si představte situaci, kdy neodjedete na dovolenou, protože váš pas už platí jenom 4 měsíce.

3 0
možnosti
RJ

O tom to je, o absolutní rezignaci na zákony.

2 0
možnosti
Foto

Celé neštěstí je v tom, že pokud někdo dříve na tyto problémy upozorňoval, byl mediální mašinérií, která papouškovala tehdejší politickou linii, stavěn do role rasisty a xenofoba, div ne na hraně zákona. Dnes v podstatě Ti samí správní politici, budou proti migraci bojovat.

18 0
možnosti
MM

Poněkud zjednodušené hodnocení. Vše se odehrává v řase a prostoru.

0 4
možnosti
MM

Když to politici nedokážou, tak kdo tedy? Dejte návod kdo a jak to dokáže.

1 1
možnosti
SB

Od toho jsou politici. Ti se na tu práci dali. Instalatér nebo pingl mají jiné pracovní povinnosti.

6 1
možnosti