Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Co je pro nácky Mein Kampf, to je pro liberální totalitáře Velký Reset od Klause Schwaba. Princip ESG je v tomto novodobém bolševickém pamfletu popsaný jako jeden za základních důležitých článků, který je třeba svobodné pluralitní společnosti vnutit na její cestě k budoucí rovnostářské liberálně-socialistické totalitě.

Je třeba zmínit, že ESG nebude sloužit pouze k další kontrole společnosti z hlediska politické angažovanosti. ESG bude sloužit i jako prostředek např. pro určování, kdo úvěr od banky dostane a kdo ne. ESG bude hlídat, jak intenzivně a "ochotně" budete spolupracovat s neziskovkami všeho druhu, kolik trans budete mít ve vedení společnosti či zda ženy čirou náhodou nepobírají nižší mzdu než muži . ESG tak bude plnit jeden z vytčených cílů Velkého Resetu - všechny subjekty donutit, aby přestaly myslet na zisk a začaly se věnovat obecnému blahu.

Na závěr snad jen malá připomínky toho, co napsal F.A.Hayek ve své Cestě do otroctví:

"K efektivnímu fungování totalitního systému nestačí přinutit všechny občany, aby pracovali pro tytéž cíle. Je nezbytné, aby je lidé přijali za vlastní. Názory je třeba lidem vybírat a vnucovat, ale nakonec se z nich musejí stát jejich vlastní názory."

6 0
možnosti