Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LV

Někteří se snaží zdůvodňovat oprávněnost Pirátů být součástí vládní koalice tím, že je vlastně nikdo ani vykroužkovat nechtěl, protože voliči PirSTANu sice dávali přednost Starostům, ale to neznamená, že by Piráty odmítali.

Zdroj: https://lhotska.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=777555

Ale ono to tak prostě je. Starosty volili lidé starší, zodpovědní, kteří své kandidáty vybírali pečlivěji, než voliči Pirátů, mladí, často prvovoliči, kteří to prostě "hodili Pirátům". Neuvědomili si, že je voliči STAN mohou překroužkovat.

Nikdo nespočítá, kolik hlasů šlo skutečně STAN a kolik Pirátům. Volební systém to neumožňuje. Ale naprosto jistě si troufám tvrdit, že pokud by STAN kandidovalo samostatně, rozhodně by na 33 mandátů nedosáhlo, naopak Piráti by si výrazně polepšili. A je logické, že tento fakt zástupci obou uskupení v koalici zohledňují.

Zajímavé je, že to, kolik si Piráti nárokují křesel ve vládě, nebo to, že ustavili poslanecký klub, vadí právě voličům uskupení, která skončila v opozici či mimo Sněmovnu.

0 0
možnosti
JF

Jedinna možnost je buď koalice stran zrušit protože neni žádný důvod je vytvářet když každá strana má svůj program (nebo se mohou skoucit) - možná tak v rámci tzv. liberální demokracie kdy je vše možné nebo budou v parlamentu zástupci těchto koalic nikoliv stran. Toto je typický kockopes kdy jednou budou tak jindy onak přesně jak se to bude hodit a nikdo se v tom nevyzná. Fiala pk volbách mluvil ze je tu pět stran teď už zas mluví o koalicích. Je to cirkus na odlákání pozornosti ... nemluvě ze titíž po minulých volbách vytvářeli vítěznou stranu po volbách které nebyli demokratické zatímco ty současné jsou ;-D

1 0
možnosti