Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DV

D55a98n 68V12l89k

19. 9. 2020 10:48

Je více než zřejmé, že se nakonec dostane na všechny. Většina z nás chodí do práce, do škol, do obchodů, značná část pak jezdi prostředky hromadné dopravy a je nemyslitelné, aby nemoc, proti které zatím není ani lék, ani sérum, nepronikla, kam jen to trochu jde. Pokud chcete mít absolutní jistotu, odstěhujte se na Mars. Roušky mají smysl opravdu jen v počátcích, pak (po rozšíření nemoci) budou účinné méně a méně, v závislosti (nepřímé) na tom, kolik korony mezi lidmi bude.

Jo, a nejsem epidemiolog, ale něco málo vím o proudění (plynů, kapalin i aerosolů).

0 0
možnosti
MZ

Ano, dostane se na všechny. Ale opravdu to musí být během pár měsíců. Fakt chceme přetížit zdravotnictví tak, aby nezbyly kapacity třeba na screaning rakoviny nebo transplantace?

0 0
možnosti
JZ

Už jsem to psal jinde - roušku klidně budu nosit i na dobrovolné bázi (alespoň tedy tam, kde je nejvíc potřeba), ale jestli se zase začnou zavírat krámy, tak půjdu poprvé v životě demonstrovat proti Babišovi, klidně i s trubkama z Milionu chvilek :-)

4 0
možnosti
IM

A proč jsou nákazy i v zemích,kde se pravidla velmi přísně dodržují???

4 0
možnosti
MZ

Protože se všude najdou "ochcávači ".

0 0
možnosti
KT

Babišova holka pro všechno.

Ale jinak hodná!

12 4
možnosti
AJ

Ježíši Kriste, to je blábol. Ty co nemají roušku zastřelit, za vše může opozice a Bureš je je Bůh ;-D;-D;-D

8 2
možnosti
OL

Roušky jsou absolutní nesmysl.... v přímém přenosu můžete vidět jak nefungují...

9 2
možnosti
PK

Absolutní ne, ale v tomto pojetí ano. Zafungují dobře u čloěka, který kašle, zafungují dobře v čekárnách a MHD (neznámí lidé delší dobu na jednom místě), ale obecně v obchodech samozřejmě smysl nemají.

5 0
možnosti
PK

"Tento překotný vývoj je podle mne jednoznačně důsledkem toho, že jsme přes léto až příliš polevili v opatřeních bránících koronamršce v šíření."

Já si to nemyslím.

Tento překotný vývoj je podle mne jednoznačně důsledkem toho, že se s koncem prázdnin začalo víc lidí setkávat (o prázdninách byly individuální dovolené), jak s přáteli, tak v zaměstnání, a stejně tak děti s kamarády a ve školách. Během prázdnin byla situace klidná a viróza se nešířila, protože počet společenských kontaktů byl podstatně snížen.

1 1
možnosti
TK

Musím říct, že jsem smutný z toho, kolik lidí, včetně Babiše, nyní argumentuje stylem "Všichni jsme si v červnu mysleli, že nebezpečí pominulo." To opravdu tak málo lidí používá mozek? My jsme pouze rozšíření viru v populaci omezili přísnými efektivními opatřeními, nic víc, nikdo nenahlásil přelomový úspěch v léčbě, prevenci, nebo že by vir zmutoval do neškodné formy. ( Což pokud trochu přemýšlíte ani není možné, ten vir se rozšířil do celého světa v milionech organismech, šíří se rychleji, než chřipka a v různých podmínkách mutuje nezávisle a kdykoli kterákoli jeho forma může být převezena přes půl zeměkoule.) Tedy vypnout na prázdniny téměř všechna opatření bylo stejně stupidní, jako v dešti plechem zakrýt díru ve střeše a přestože venku stále prší ten plech po chvíli zase sundat, protože "všichni jsme přece viděli, že stropem už nekapalo." No jistě že ne, protože tam byl ten plech.

Babiš prostě selhal. Ne v tom, že by byl populista, to bych mu nevyčítal a to je vlastně jeho bonus oproti profláknutým stranám, které na voliče z vysoka. Selhal v tom, že nerozpoznal, že opatrná mlčící většina preferuje bezpečí a nošení roušek v mhd a vnitřních prostorech i přes prázdniny přežije (ostatně toto je jádro jeho voličů) a skočil na hlasitý křik egocentričtější (můžeme říct pravicovější) menšiny, menšiny, která ho nevolila a volit nebude.

1 2
možnosti
PK

"opatrná mlčící většina preferuje bezpečí a nošení roušek v mhd a vnitřních prostorech i přes prázdniny"

To je lež. Toto si přes prázdniny přála (a i nyní si přeje) menšina.

0 0
možnosti

Na slovo koronamrška začínám být alergická...:-/

7 0
možnosti
Foto

Tady v pohodě. Je to totiž lidové, něžné a skoro vstřícné, a tedy velmi účelné...:))

1 0
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 39,28
  • Průměrná čtenost 4952x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik