Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Boj proti manželství pro gaye má stejnou hodnotu jako boj proti ponožkám v sandálech nebo boj proti ananasu na pizze.

- Pro běžného člověka se nic nemění.

- Nikomu se nic nevnucuje.

- Registrovaní si stejně říkají manželé.

- Pokud je manželství taková svátost, proč polovina žije na hromádce a z druhé půlky se polovina rozvede?

Dříve se bojovalo proti volebnímu právu pro všechny, školství pro všechny, rozvodům atd. Dneska nám to přijde naprosto normální a předchozí stav scestný.

8 7
možnosti

No je to tak, ale ty fusekle v sandálech to teda příjemný pohled není...;-D;-D;-D

1 0
možnosti

Vezl jsem dceru a vnoučka na koupaliště a tak jsem tam šel také, i když koupaliště nesnáším, protože jsem nechtěl v tom vedru sedět v autě, a pohled na 99 % koupajících se osob mi byl nepříjemný, a nejspíš ani jejich pohled na mě jim nebyl příjemný. A co by z toho jako mělo vyplývat?

5 0
možnosti

Z toho nevyplývá vůbec nic, protože na základě toho nemáte žádné požadavky na změnu legislativy. Pokud byste chtěl ale kvůli tomu nějakým způsobem měnit zákony, tak už by to bylo jiné.

1 0
možnosti

Reagoval jsem tím na příspěvek "...ale ty fusekle v sandálech to teda příjemný pohled není." Nechápu, proč v této souvislosti píšete o změně legislativy.

1 0
možnosti

No to jsem psal proto, protože právě změna legislativy je to klíčové v celém problému. Pokud situace s těmi ponožkami v sandálech na koupališti bude jen taková, jak popisujete (budete se všichni na sebe jen s odporem dívat), bude to v pořádku. Pokud ale budete chtít prosadit, aby lidé tolerovali a nekritizovali Vaše ponožky v sandálech, a budete chtít úpravu legislativy, aby např. vyjádření odporu k osobě s ponožkami v sandálech bylo trestným činem (nějaké šíření nenávisti apod.), tak už je to něco jiného. A to je analogické problému s manželstvím pro všechny. Legislativou donutit lidi, aby akceptovali něco, s čím vnitřně nesouhlasí a nesměli to ani kritizovat.

0 2
možnosti

Pletete všechno dohromady, ale já zrovna nemám chuť na eintopf. A kdybych někdy potřeboval někoho na vymýšlení analogií, vás bych si nevybral.

2 0
možnosti