Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RP

Správná analýza.

Jenže Nečas musel padnout hlavně proto, že odesáčtí vepříci už přílš moc a okatě chrochtali u koryt. S dalšími spřízněnými vepříky z jiných stran. (dnes DEMOopozice) A Nečas sám byl slabý a nedokázal je krotit.

Kauza Jany Nagyové Nečasové byla jen záminkou přicházející v pravý čas.

Proto je logické, že nakonec tato kauza vyšuměla.

Zároveň je logické, že jakýkoliv další politik už sám od sebe nikdy z funkce neodstoupí, pokud se bude jednat o politikou vyvolané kauzy, ne čistě kriminální. Viz třeba Babiš. Žádný politik si nenechá zničit politickou kariéru osmi nebo kolika lety tahání po soudech, aby po těch letech potom musel v politice začínat znovu od začátku někde v komunální nebo regionání politice.

Pokud takový politik není ve věku Dominika Feriho nebo snad ještě mladého Bendy v době, kdy začínal, tak prostě už zkrátka nemá čas se na ten vrchol vyšplhat znova.

0 0
možnosti
JZ

První půlka souhlas. K té druhé - oni obvykle už znova do vrcholové politiky nelezou, neuspěli by. Maximálně se v některých případech napojí na státní penězovody z pozadí.

0 0
možnosti

I36v30o 59Ž61á13č65e51k

28. 8. 2020 23:19

Bylo by krásné, kdyby nám vládli ušlechtilí a velmi inteligentní lidé. Takoví lidé existují, ale politika je jaksi moc neláká. A pokud do ní výjimečně vstoupí. tak nebývají moc úspěšní.

2 0
možnosti
JZ

Argumentace politickou kulturou je obecně vrchol naivity. Když politik odstoupí v důsledku nějaké aféry, tak to udělá pouze proto, že má spočítané, že takový postup je pro něho nejvýhodnější (mimo jiné v důsledku různých zákulisních tlaků). Ze studu to opravdu není, to mi můžou všichni sluníčkáři věřit:)

Babiš je trochu anomálie v tom, že jemu se kvůli Čapímu hnízdu odstupovat nevyplatí. Takže neodstoupí, stejně jako by to na jeho místě neudělal nikdo z těch, kdo reprezentovali "politickou kulturu" v minulosti.

1 1
možnosti
ZD

Plně souhlasím s Vašim názorem. To co zdejší vševědoucí vynášejí na světlo jako ukázku čistoty - například problém pana Grosse s bytem - je jen úlitba politiků mezi sebou, že se nevyvalí vše a použitelný argument pro média a hltače nadpisů. A Babiš jim do jejich zahnívajícího, ale výživného rybníku vstoupil z boku a je to zkrátka kluk z jiné party. A to je zle, protože se stávající politici navzájem výhodně drželi pod krkem a najednou je tam štika, která je nejen schopná, ale také toho dost ví.

3 1
možnosti
JN

J60i65ř82í 73N53ě26m19e43c

27. 8. 2020 20:55

Tak jistě, že policie v kauze Čapí hnízdo nic nového nenajde. Také souhlas s účelovým vyčleněním tohoto majetku z koncernu, za účelem dotace. Jenže to, co je účelové a nemorální, ještě nemusí být nezákonné. Tzn. policie by mohla Babiše a spol. stíhat v případě, že by:

1) do žádosti o dotaci uvedli nepravdu,

2) nebo by v zadávacích podmínkách bylo uvedeno, že taková firma nesměla být před žádostí vyčleněna z většího celku.

Nic z toho nemají? Smolík, ať to zabalí a jde se dál. Ono toto totiž proběhlo po celé EU daleko více a tyto podmínky byly doplněny později.

Takže co dál? Zrušit alespoň 80% EU dotací, což by přineslo zpět jak pěkný kus svobody, tak by omezilo podvody.R^[>-]

2 1
možnosti
Foto

Uvedli nepravdu,

Účelové vyvedení je samo o sobě nezákonné.

1 1
možnosti

Politici konci v pruzkumech vazenosti a duvery jako uklizecky. Polotila je nutne zlo.

1 0
možnosti
TT

Politika není nutné zlo. Leda tak v banánové republice, kde se smějí k moci dostat pouze mafiáni - čímž Česká republika je.

0 0
možnosti
JSS

PANÍ LHOTSKÁ - vrcholní představitelé musí- MUSÍ být morálním vzorem. jinak patří na smětiště. o tom se nediskutuje. Bohužel tady kultura spadla a je brakem. A tak to vypadá vespolečnosti!

8 1
možnosti
ZD

Volíme jen z těch kteří se o to ucházejí. Vaše podmínka, že prostě MUSÍ, vyznívá v tom případě poněkud dezorientovaně.

2 0
možnosti
Foto

Limonádový Joe byl mnohem lepší, než Marmeládová Katy :-)

2 0
možnosti
JF

J26i81ř51í 86F68o48g84e43l

27. 8. 2020 12:29

Potáhne se to ještě rok, protože se určitě ještě bude muset pátrat v zahraničí a podobně. Jak jinak to podržet, jako téma předvolební kampaně.......

1 0
možnosti
SB

Píšete tady o tom, proč odstoupil Petr Nečas.

Ve vašem jinak znamenitém blogu mi chybí jedna věc (ale přesto mu dávám karmu, protože to chybění ze stoprocentního blogu dělá devadesátiprocentní, ale 90% už je dost na to, aby tam ta karma náležela).

Ta chybějící věc je to, že tyhle problémy, které jsou navenek prezentovány jako důvody k demisím, jsou hodně často jen záminkami. Prostě politik nevyhovuje z jiných důvodů, o kterých veřejnost často vůbec nic není, nebo chce odejít sám, a tak najednou "začne vadit" něco, co tady bylo už hodně dlouho a nikomu to dosud nevadilo.

Ve skutečnosti to vadit nezačalo. Proto jsem ta slova dal do uvozovek.

Byla to jen záminka, jen takový tyjátr pro oči veřejnosti. Pravý důvod byl někde jinde.

2 0
možnosti
JR

J96a60n 80R30á53ž

27. 8. 2020 12:57

Nečas odstoupil, alespoň jsem o tom přesvědčen, že se ukázalo jaký je submisivni kačer ve vleku své tehdejší milenky. To nemohl ve vlčí rezervaci, jakou politika je, ustát.

4 0
možnosti
Foto

U Nečase se nejen nic neprokázalo, ale ani se nijak neobohatil, neobíral stát o peníze,....prostě vůbec nic. Celé to byl výmysl policie, protože to tzv. Korupční jednání (úplácení poslanců) byl jen zcela obvyklý politický postup. Je totiž naprosto normální, že součástí polotických dohod je i dohodana obsazení určitých postů a lze jen stěží považovat za korupci když někomu nabídnete hůře placené a méně prestižní místo.

Naproti tomu Babiš "okradl stát" o dotaci, která mu nenáležela (byť se nemusí prokázat vina v trestněprávním řízení), Babiš zneužil korunové dluhopisy ke svému obohacení (tedy opět okradl stát byť nemusí být odsouzen). Babiš jako premier ovlivňuje rozdělování dotací a obchodvání se státem. Jednou z firem, která pobírá dotace a obchoduje se státem (a patří k v tomto k největším u nás) je holding Agrofert, který je jak u nás tak v zahraničí tak i EU vyšetřován pro různé daňové úniky, zneužívání dotací,....Ten Agrofert, kvůli kterému jsme na "pranýři" v EU a přesně ten Agrofert, který byl účelově "zaparkován" ve svěřeneckém fondu, ale konečným příjemcem peněz z něj je náš premier.

Takže srovnávat kauzu Nečase, který si maximalně nechal vztah přerůst přes hlavu s kauzami Babiše je naprosto nechutná slátanina.

7 11
možnosti
JD

J28i32ř53í 45D89a75n87i98š

27. 8. 2020 19:10

Pane Polický, podle mého názoru paní Lhotská tyto kauzy neporovnává, pouze je zmiňuje jako dva různé přístupy k pokleskům politiků. Hned ho/ji odvolat, nebo si ho tam dál nechat.

Ten rozdíl mezi nimi (Nečas vs Babiš) mi též přijde evidentní. Pan Nečas patřil k "demokratickým" politikům a jeho odstranění bylo součástí víceméně normálního politického boje. Nehodil se opozici a nakonec ani spolustraníkům. Zatímco pan Babiš je klasický oligarcha, situaci má pevně v rukou a jeho voliči ho volí i přes jeho viditelné korupční jednání.

0 1
možnosti
  • Počet článků 286
  • Celková karma 36,43
  • Průměrná čtenost 4904x
Jsem člověk snažící se používat hlavu i jinak, než aby mu jen nepršelo do krku. Třeba aby bylo kde nosit náušnice.

Seznam rubrik