Obhájcům vrahů snad již sklapne tipec

Žaloba na neostalinistického pohrobka Martu Semelovou snad konečně bude mít úspěch. Věřím v to už jenom proto, aby se restaurovala identifikace Čechů s vlastním státem, aby jej nevnímali jako nepřítele, kterého se musejí bát.

Mgr. Michal Kincl z brněnské organizace TOP 09 se rozhodl zažalovat Martu Semelovou (KSČM), potažmo i její stranickou organizaci, a zároveň podat návrh na výmaz KSČ. Strana pod tímto názvem stále skutečně existuje a o to více to vnímám palčivě, že má úřední sídlo na území mého milého bydliště Prahy 8.

Musím se vyznat z toho, že se mi dme hruď pýchou na mého stranického kolegu. Ač mě dlaň po shlédnutí Hyde parku na ČT 24 s pí. Semelovou notně svrběla, sám jsem pasivně vyčkával se zdravou dávkou optimismu a víry ve zdravý rozum na rozhodnutí Městského státního zastupitelství v Brně, bude-li se pokračovat v trestním stíhání, k čemuž nakonec nedošlo z poměrně alibistických důvodů, že soudní znalec závadnost ve slovech pí. Semelové, taktéž známé pod přezdívkou "Rudá Marta", neshledal.

Ačkoliv se považuji za demokrata vyznávajícího liberálně-konzervativní hodnoty - a nebo snad možná právě proto - jsem si jist, že pro svobodu projevu existují etické a ústavně-právní limity. Jistě by se dnes nikdo neodvážil zpochybňovat zločinnost nacismu nebo popírat holocaust, což je ostatně trestné, nebo si libovat v protektorátním zřízení (až na slova býv. ministryně spravedlnosti Válkové /ANO/). Táži se tedy, jak je možné beztrestně ospravedlňovat vlastizradu (Vasiľ Bilak a další), kolaboraci (vpád vojsk Varšavské smlouvy), genocidu (justiční vraždy, vraždy na státní hranici), týrání (výslechy StB) a potlačování svobody projevu a individuality (mj. akce Asanace), které často vyústilo v kriminál nebo zbavení občanství.

Paní Semelové bych doporučil návštěvu Jáchymova. Také by se mohla jet postavit do Bartolomějské ulice v Praze před "kachlíkárnu", nebo se projít po Ďáblickém hřbitově, kde je masový hrob obětí komunismu. Jestli jí ta místa budou něco evokovat. I když, raději ne. Třeba by se tam mohla cítit příjemně. Jako na koni, jak to onehdá bylo skvěle zařízeno.

Pokud se KSČM dostatečně hlasitě nedistancuje od své temné minulosti své předchůdkyně, a pokud bude na své kandidátky do voleb umísťovat lidi jako pí. Semelovou, nemůžu jí upřímně věřit, že chce být plnoplatnou součástí demokratického státu.

Lukáš Lexa

Zdroj obrázku:
http://pravyprostor.cz/pripad-semelova-komunisticke-zlociny-oslavovat-lze/

Autor: Lukáš Lexa | čtvrtek 27.8.2015 0:38 | karma článku: 24,52 | přečteno: 1351x