Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
E

egoista

20. 8. 2010 23:41
super clanek

drzim palce, a na tech par multikulti blabolilu nedejte...

znam jen dva druhy lidi - jedni islam poznali a jsou oproti, a ti druzi ziji v iluzi a nevadi jim.

0 0
možnosti
H

hiddenwars

21. 4. 2010 13:11
Správně

s*át na politickou korektnost a psát pravdu! To je jediná správná cesta. KarmaR^

0 0
možnosti
D

DanielPuschman

12. 4. 2010 21:58
výborný článek,dík, a z toho jeku si nic nedělejte

0 0
možnosti
HU

hilsner_urquell

12. 4. 2010 22:13
Re: výborný článek,dík, a z toho jeku si nic nedělejte

díky za podporuR^

0 0
možnosti
DK

Dante_

12. 4. 2010 21:34
bonus pro nevzdelance

A jeste neco pro nevzdelaneho autora. Tabari byl uznavan jako skvely historik, ale kontroverzni teolog. Sice rad uzival idztihadu, tedy vlastnich uvah, ale dalsi ucenci te doby jej kritizovali za tendencni vyklady a zachytavani se velmi slabych hadithu (tedy zkazku co rekl Prorok, nepodlozenych v Koranu) a to jak se mu to hodilo. Patril s safijovske pravni skole, ale kolegove jej casto kritizovali za prilisne zpatecnictvi a nazory, ktere odpovidaji spise hanbalovskym konzervativcum.

Sotva jej bude cely islamsky svet naveky brat jako bernou minci. Nedelo se tak ani v jeho dobe.

0 0
možnosti
HU

hilsner_urquell

12. 4. 2010 21:45
Re: bonus pro nevzdelance

;-D;-D;-D

0 0
možnosti
K

kaktusak

12. 4. 2010 21:17
Komunisti Evropě svou prací prospěli

a ještě prospějí. Rozhodně víc, než různí ti liberálové nebo konzervativci.

0 0
možnosti
HU

hilsner_urquell

12. 4. 2010 21:25
Re: Komunisti Evropě svou prací prospěli

;-D;-D;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti
DK

Dante_

12. 4. 2010 20:08
Nevzdelanec

Prosimvas, nesnazte se byt odbornikem na islam. Najdete si vyrazy jako hadith, silsila, hodnovernost hadithu. Slovo onoho teologa neni urcujici jako zakon, jeho hodnovernost jako zprostredkovatele Prorokova slova muze byt a je zpochybnovana.

Debata o islamskem feminismu se vede doted a prispevky jako tyto jsou urazkou vsech tech zen a muzu, kteri bojuji i dnes za zmenu postaveni zeny. O tom, co je pro muslima slovo Prorokovo a co jen nazor teologa, navic ve sve dobe nijak vyjimecneho zjevne nevite ani zbla. A jeste si dovolite napsat, ze debata konci. Jste hlupak, naopak probiha a velmi aktivne. Jen nevzdelanci jako vy, kteri jsou i mezi muslimy mohou toto brat jako definitivum. Jdete se s nejakym podobne zabednenym muslimem obejmout, jsem si jist, ze byste si hodne rozumeli...osel k oslu seda.

0 0
možnosti
HU

hilsner_urquell

12. 4. 2010 20:33
Re: Nevzdelanec

čili Alláh toto neřekl? ten teolog tedy lhal? Jaktože potom není doteď oficiálně odsouzen a vyškrtnut ze všech dějin islámu?;-€

0 0
možnosti
1

1.ovce

12. 4. 2010 19:12
Evropské ženy jsou ale opravdu hloupé (nějaké to procento)

Bohužel, nějaké to procento je opravdu dosti hloupé. Jak si jinak vysvětlit totální slepotu evropských žen, nechat se oblbnout islámskými mladíky, při snaze získat občanství v EU? Většinou svoji islámskou víru přiznají až "po tom".

0 0
možnosti
KS

Tuubeen

12. 4. 2010 18:03
?

To, co tu citujete, je výklad Koránu jednoho konkrétního teologa před 11 stoletími.

Nikde se nepraví, že to Tabarímu našuškal Bůh osobně, a Tabarí byl jako teolog znám tím, že neváhal vyjadřovat vlastní úsudek a vyvozovat z přečteného vlastní závěry.  Nezmiňujete ani to, že Tabarí založil vlastní právnickou školu, která se (narozdíl od jiných) nedochovala.

Stejně dobře můžete citovat Tertulliana, pravícího, že žena je vstupní brána ďáblova, či vzpomenout četných z dnešního pohledu děsivých výkladů biblické pasáže "Velice rozmnožím tvé trápení i bolesti těhotenství, syny budeš rodit v utrpení, budeš dychtit po svém muži, ale on nad tebou bude vládnout.". Seznámíte-li se s myšlenkami Honoria nebo Tomáše Akvinského nebo Alberta Velikého, dozvíte se, že žena ani není člověk, a ještě i na začátku 16. století autor Disputatio nova dochází k témuž závěru. A přece by vás asi nenapadlo prohlašovat to za hlavní názorový proud dnešního křesťanství, kteří všichni křesťané dnes sdílejí...

0 0
možnosti
P

polibek

12. 4. 2010 17:24
proboha

o vám ta Soňa Diartová udělala;-D

0 0
možnosti

Mablung

12. 4. 2010 16:48
omezenost

Lidé jako Vy nikdy nepochopí že muslimové mají stejný počet tupců, zabedněnců a fanatiků jako jiná náboženství a stejný počet umírněných, inteligentních a chápavých věřících.

Nehodlám se zastávat Islámu, je to agresivní náboženství plné netolerance. Nehodlám se ani zastávat muslimské invaze do Evropy, kterou také považuji za špatnou. Ale rozhodně budu proti tahhle hloupě generalizujícímu názoru. Tupci v Čechách se realizují na fotbale, v hospodě či sdružováním u nácků či anarchistů, v Islámských zemích se cpou do náboženství.

0 0
možnosti