Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A jak by jste to řešil Vy. Jak odstranit problém vyžírků sociálního systému. Máte alespoň představu jak to řešit?

0 0
možnosti

Nikdo nemá zájem to dotáhnout do konce. Je to jen předvolební šaškárna na oblbnutí pracujících z jejichž dávek tito nefachčenci žijí.Rv

4 0
možnosti
Foto

Celkem s vámi souhlasím, ale musím vás upozornit, že mezi dlouhodobě nezaměstnanými nejsou jen nemakačenkové a ti co si přivydělávají bokem. Mám známého věk něco přes padesát, který trpí silnou cukrovkou a astmatem, ale na invalidní důchod nemá nárok i když je často na nemocenské. Takový člověk, podobně jako ten, kterému chybí do důchodu několik let je prakticky nezaměstnatelný a nevím proč by měl být trestán, když celý život přispíval na sociální pojištění.

14 0
možnosti

J83a60n 84P50a75v80e21l

6. 1. 2017 16:35

JJ, souhlas. Ale, upřímně řečeno, je to kapku nenávistné. Já jsem racionální člověk a když s Vámi souhlasím, nesouhlasím se stylem. Podle mě to šlo napsat racionálněji, bez nenávisti.

Současní lidi, co nepracují, už do práce většinou nepřinutíme. Nemají pracovní návyky, disciplínu, ... . Důvod, proč by měli pracovat, není o nich, oni jsou už většinou pro normální společnost ztraceni, ale o jejich dětech a zamezení práce načerno. Jestliže uvidí, že jejich rodiče jsou v práci (i kdyby to mělo být pletí záhonků) 8 hodin denně a mají minimum, zatímco Fero maká v montovně a má o pět tisíc víc, naučí je to, že pracovat je normální a vyplatí se to. A až uvídí, že Dežo, který se vyučil elektrikářem, si vydělá o 10 tisíc víc než jejich otec, naučí je to, že vzdělání má význam. Ale k tomu by bylo potřeba, aby tak dvě generace byla povinnost pracovat, aby člověk dostal vůbec nějaké dávky.

4 0
možnosti

J84a10n 39H36r53u37z63a

6. 1. 2017 16:44

A proč by měl Dežo pracovat za nějakou mizernou dvacítku měsíčně, když to prodej marijánky nebo pastevectví mladších sester přináší za den? V té komunitě je práce neslušné slovo.;-D

6 0
možnosti
Foto

Nejsou to dávky jako takové, které stojí za tolik dnes diskutovaným zne­užíváním sociální pomoci. Za jejím zneužíváním stojí instituce, které s dávkami nakládají, ale i pravi­dla pro jejich přidělování, která to umožňují. Veřejná správa, pokud vidí, že dávky v některých oblas­tech neslouží účelu, pro který byly zavedeny, by měla reagovat úpravou nejen co do jejich výše, ale i způsobu jejich distribuce.

3 0
možnosti
Foto

No, jo jenže pane Wágnere, takový úředník (či úřednice Úřadů práce a ještě před Drábkovou reformou sociálních odborů obecních úřadů) už přes 25 let moc dobře ví, co je to břitva, a že by po skončení úředních hodin a po jejich odchodu z úřadu na ulici by se živí a nebo aspoň zdraví domů již vrátit nemuseli.

1 1
možnosti
Foto

K43a79r82e95l 33C74a83c60h

6. 1. 2017 14:09

Vždy budou lidé, kteří jsou v soukromém sektoru z různých důvodů nezaměstnatelní, protože žádnému podnikateli nelze nařizovat, že musí někoho zaměstnat. Pro takové lidi by měla mít práci obec. Bez práce pro obec by tito lidé neměli mít nárok na žádné dávky. Na sociální dávky by měl mít nárok jen ten, kdo není schopen pracovat ze zdravotních důvodů. Samozřejmě, že by měla zůstat v platnosti podpora v nezaměstnanosti, protože ten, kdo pracoval a o práci přišel, by měl mít možnost po nějakou určitou dobu práci hledat. Jestliže by ji však nenašel do stanovené doby pobírání podpory, musel by pak přijmout práci pro obec, nebo žít z vlastních zdrojů. Práce pro obec by byla na plný úvazek a povětšinou placena minimální mzdou. Obec by měla mít právo určité práce ocenit i vyšší než minimální mzdou, podle charakteru této práce a její potřebnosti pro obec. Peníze, které se dnes vynakládají na různé sociální dávky, aniž by za ně byla odvedena jakákoli užitečná práce, by tak byly využity ke zvelebení obcí. Ten, kdo pracuje načerno, by tak nemohl současně pobírat sociální dávky, když se neúčastní práce pro obec. Myslím, že to není nic složitého, jenom by musela být vůle toto prosadit i přes řev určité vrstvy našich občanů a jejich četných občanských iniciativ. Jo a protože se jedná povětšinou o lidi, kteří nejsou schopni plánovat na delší dobu, měly by obce provádět výplaty těchto prací na konci každého týdne v hotovosti a nikoli na bankovní účet.

7 0
možnosti

J35a15n 49H68r31u22z80a

6. 1. 2017 16:41

Toto pravičácké polovičaté opatření zavedené Drábkem socialisti s velkou slávou zrušili a zdejší diskutující by je ještě tvrdší jak Drábek zavedli. Tak tak jsme si to soudruzi nepředstavovali. ;-D

0 3
možnosti
Foto

Stát má už dnes dost pák, jak ty lidi potrestat - když odmítnou vhodnou práci, tak je vyřadí z evidence a tím o dávky příjdou. A ruku na srdce, o některé lidi fakt zájem nebude. Nářky firem berte s rezervou - i když si stěžují, že nemají lidi, tak já vím o lidech, co se v těchto některých firmách ucházeli o práci a stejně je nevzali.

Ještě také platí, že kdo je na UP, tak nemusí být nutně pobírač dávek - někteří se nechají živit jinými, někteří jsou tam jen dočasně, že čekají na vhodnou pracovní nabídku, třeba na výsledek výběrka.

2 0
možnosti
Foto

Vyřazení z evidence UP myslím znamená stop pro dávky v nezaměstnanosti, ale ne stop pro dávky v hmotné nouzi.

7 0
možnosti

Je celkem všeobecně známo, že nezaměstnanost kolem 5% už nelze moc snížit, protože tato část populace, pokud je nějakým způsobem nucena k práci, spíše škodí a přidělává starosti těm, kteří je musí zaměstnávat. Dávky pro 5% populace by asi měly být trvale zapracovány v rozpočtu, je to víceméně hospodárnější.

6 0
možnosti

vypadáte jako mladý člověk, kolik je vašim rodičům? 55? A pracují? No, zítra už pracovat nemusí. Do montovny je nevezmou, na pohovor je personalista vašeho věku ani nepozve, protože všechno nad 30 je out. Takže přijdete domů a řeknete: "milí moji rodičové, od teď jste příživníci a jako takoví si nezasloužíte žádnou pomoc od státu, maringotka stojí před barákem..."

9 4
možnosti
Foto

Jenže tady v principu vůbec nejde o ty pro montovny "nepotřebné pětapadesátníky", kteří mohou mít již teoreticky odpracováno 35 let, jako spíše o ty, kteří naposledy pracovali snad v říjnu 1989 a od té doby neodpracovali vůbec nic a pobírají dávky.

8 0
možnosti
  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2059x
Zajímám se o aktuální dění v naší společnosti a rád bych nějak přispěl svou troškou do mlýna. Dva a půl roku jsem žil v Anglii, takže jsem měl šanci poznat jinou zemi a kulturu. Díky tomu mohu porovnat, jak dané problémy řeší v jedné z nejdůležitějších zemí světa a jak je řešíme u nás doma.

Seznam rubrik