Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jsem chlap, ale zajímá mě, kde jste slyšela, že plenky se musí vyvařovat. To se dělalo dřív, kdy se vyvařovaly v hrnci na plotně. Dnes se hodí do automatické pračky a za hodinu jsou vyprané. Žehlí se jenom první várka a pak se jenom skládají. Je lékařsky prokázáno, že dítě, které má látkové pleny se naučí dříve, než děti s papírovými plenami chodit na nočník. Zkuste si zjistit kolik papírových plenek vyhodíte za den a jak zaplní jednu popelnici. Látkové plenky vyjdou levněji než papírové. Protože látkové pleny točíte stále dokola. Když dítě je velké a už je nepotřebujete, dají se látkové plenky využít na úklid doma. Když dítě má rýmu, tak jsou vynikající jako kapesník.:-)

1 2
možnosti
JC

Látkové pleny v šestinedělí je třeba vyvařovat z důvodů hygienických. Později pak z důvodů estetických. Žehlit se musí po celé šestinedělí, ale i potom je třeba je žehlit, aby se daly dobře skládat a byly příjemnější na dotyk. Látkové pleny vyjdou draho, neb hodně peněz stojí vyvářka, praní a žehlení. A samozřejmě je k tomu i problém se sušením, tedy místem na sušení. A stojí to všechno velice moc času a čas jsou peníze. Já jsem si v roli otce vyzkoušel obojí a dávám jednoznačně a bez nejmenších pochyb přednost plenám papírovým.

(A to jsme ještě nemluvili o cestování s miminem.)

2 2
možnosti
Foto

pobavilo mě, že všechny děti mají stejnou maminku:-) Žehlení je opruz, životní prostředí důležité, co říct více?:-) Je důležité, že už se žehlit nemusí!

1 0
možnosti
JC

Vás to pobavilo, ale faktem je, že dnes to není zvykem.

0 0
možnosti
JC

Mám tři děti (všechny mají stejnou maminku). První měl jen plenky látkové, neb jiné za komunistů prostě nebyly. Druhý již sem tam vyzkoušel pleny papírové, i když látkové ještě převažovaly. A třetí byl jen na plenách papírových.

A protože jsem plenky pral a žehlil, volám nahlas: SLÁVA PAPÍROVÝM PLENÁM!

3 0
možnosti
  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 770x
Píšu o knihách, lidech a názorech, se kterými se setkávám.

Seznam rubrik