Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Desperado

21. 12. 2007 12:03
Mít takové starosti

Zřejmě zase nějaká emancipovaná  nedoceněnáRv

0 0
možnosti

Simona

21. 12. 2007 11:14
:-))))

Santo,vzbuď se;-)!;-D

Jsem ženská a ani mě se Xena nelíbí,je to kravina...Ale to stejné je i KOBRA 11,Dr.House,MEDICOPTER a další výplody především německé TV....

Jasně,spousta reklam je pro ženy,máš pravdu,ale už se to začíná lámat(např.ta děsná s hl.hrdinou serálu Ztracení-mmch taky kravina-na jakýsi krém proti chlapským vráskám.....nebo ta nejnovější ze Sibiře na Vodku,kde maník zapálí svým dechem saunu).

Má oblíbená  je na Frenet,kde manžel vyfoukne svou prudivou ženu;-D...

Tak neplaš...práskni do sobů,odleť do USA a vezmi s sebou i ty stupidní reklamy na sebe(Coca-cola)...počkám si na Ježíška ;-);-)

0 0
možnosti

Santa

21. 12. 2007 11:27
Re: :-))))

No, když jsme u těch reklam na Coca-colu, není na nich taky něco genderově závadného? Myslím, že by to stálo za rozbor. Jsou soby Santa Klause alespoň z poloviny ženského pohlaví?Má holčička v reklamě dostatečně oduševnělý výraz?

A o co je méně zásadní zobrazování mužů v seriálu Xena, než zobrazování holčiček v reklamě na dětskou výživu?

A za mou přezdívkou bouhužel ten Klaus chybí, takže posílat mě do Ameriky nemá příliš smyslu. I když pravda, lepší do Ameriky než do (Y)

0 0
možnosti

Santa

21. 12. 2007 11:04
Protééést!!!

Já protestuji proti seriálu Xena. Muži jsou zde vykresleni jako

zbabělci a slaboši. Také my vadí genderová nevyváženost reklam na

vložky, řasenky a krémy na holení nohou - kdy se v nich naposledy objevil nějaký muž? Kdy už tato diskriminace skončí?

Vždyť já se až z té te televize dozvídám, jak vlastně žiju.

0 0
možnosti

Simona

21. 12. 2007 11:01
a proč se ned tím nepozastavit?

nerozumím,proč by se nad tím autorka neměla pozastavit....je to přesně ta cílová skupina,které je taková reklama určena a řekla bych(podle zkušeností s PR přístupem a strategií reklamy),že výrobce přesně ví,co dělá a proč takto vytvořená reklama.Jedna skupina maminek si se zájmem přečte jednoduchou formou poskládaný text,který je psán tzv.pocitem dítka a druhá skupina se pozastaví nad některými nesmysly,o kterých se zmiňuje i autorka.

Btw,po přečetní tohoto bloggu mi hned nakočil varovný vykřičník,kterého se bojím a kterému se,doufám,vyhnu jako čerstvá matka....a to je používání 1.os.plurálu tam,kde to přímo "rve uši"...Příklad? "My jsme udělai dnes první bobek,my jsme hapali "etc...Brrr...

Jasně,že povím:"My jsme byli na procházce",ale tomu prvnímu se vyhnu a pokud mi přece jen mozek lehounce změkne,pro tento případ jsem požádala své soudné okolí o připomenutí....

0 0
možnosti

Martin

21. 12. 2007 11:14
Re: a proč se ned tím nepozastavit?

No vidite, u nas to rika temer kazdy, kdo je u nejake "dulezite" veci jako bobek, myti, jidlo, .... a prijde nam to roztomile, usi mame vsichni cele ;-)

0 0
možnosti

tady žena

21. 12. 2007 10:26
zakomplexovaní muži

myslím, že se zase ozývají zakomplexovaní muži, kteří se cítí ohrožení, když se nějaká žena ozve. S  tím, co popisuje autorka, se my ženy setkáváme dnes a denně. Stateční jsou vždycky jen princové, jsou důvtipní a mají všechny možné kvality. Princezny jsou jen hezké. Ve filmech a seriálech, kdy se stane nějaká nepředvídaná situace, ženy jen ječí, zatímco muži statečně řeší situaci. Přitom ženy jsou na stresové situace daleko více adaptabilnější než muži. No, všichni koneckonců známe, jak vypadá "mužská" chřipka.

0 0
možnosti
JF

Jaroslav Fikar

21. 12. 2007 10:31
Re: zakomplexovaní muži

Mám ženy moc rád, ale tohle, co tu předvádíte vy a autorka, to je jako když se muslimové vztekají kvůli znaku Barcelony. Prostě hledáte problémy, kde nejsou, resp. kde by je normální člověj nehledal. Takže přeji příjemný den a trochu méně rozumování, hned bude veselejší :-)

0 0
možnosti

kubicula

21. 12. 2007 9:58
posuďte

Myslím, že je tady někdo zakomplexovaný.

0 0
možnosti

Honza

21. 12. 2007 9:28
Pořiďte si nějakou práci,

abyste nemusela mozek zaměstnávat takovou kravinou. V životě by mě nenapadlo, že nad něčím takovým bude kdokoliv přemýšlet. A co ostatní reklamy, kde chlapečci chodí domů v novém, leč brutálůně zamazaném tričku, aby ho mohla maminka následně vyprat opět doběla? Kristepane, kašlu na to, vona mě do toho vážně zatáhla... Jdu něco dělat.

0 0
možnosti

Pavlis

21. 12. 2007 9:26
Žasnu...

Kam až se ta emancipace dostala! Autorko, zkuste být trochu nad věcí, jinak je to na mašli ;-D

0 0
možnosti

Saša

21. 12. 2007 8:39
Pořiďte si také nějaké děti,

abyste nemusela hodnotit chování cizích dětí v nesmyslných a nezajímavých historkách televisní reklamy.

0 0
možnosti