Diskuse

Pasák Masaryk

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
O

oooo

9. 11. 2009 11:50
Grafomani všech zemí počtěte si

Větší blbost jsem v životě nečetl.Rv

0 0
možnosti
PM

pm61

9. 11. 2009 10:34
Je to jedno...

Na Hradčanském náměstí v Praze stojí už socha Masaryka čůrajícího, což je zvlášť patrné při pohledu z boku od Arcibiskupského paláce. Proč by v Lánech nemohla být socha masaryka pasáka? :-)

0 0
možnosti
P

Pavel_D

9. 11. 2009 10:12
Myslíte to vážně?

Nevím, jaké zkušenosti s konmi má autorka. Já měl 16 let anglického polokrevníka jménem Albatros (vysloužilého závodníka), byl temperamentní a přitom hodný a milý. Naše vyjížďky byly pohodové - když byl vhodný terén, vzali jsme to tryskem, když byla někde pěkná tráva, nechal jsem ho popást. Přesně tak, jak jsem viděl na obrázku navrhované sochy.

Právě tato pozice vyjadřuje postoj TGM ke svobodě - tam, kde to není nutné, nemusíme vládnout otěžemi. A jako myslitele jej asi většina lidí vnímá, jako drezurního jezdce sotva.

Podobně vypadá i Alšův sv. Václav na koni. Světec se modlí, otěže jsou volně položeny na koňově šíji. Kůň se téměř usmívá a po očku kouká, kde by co dobrého ukousl. Jukněte na ten obrázek.

O tom, že TGM nechával Hektora popásat, svědčí tato historka. Kůň spořádal záhon květin před malým domkem. Vyběhla babka a začala nadávat. TGM se jí omluvil a škodu uhradil.

0 0
možnosti
MB

buxus

9. 11. 2009 8:52
Myslím si, že tuto

.. problematiku již řešili v případě sochy Járy da Cimrmana. Tam se nabízela - porostorových důvodů pod tramvajovým vedením - varianta "brod".

0 0
možnosti
PK

dolch

9. 11. 2009 9:28
Re: Myslím si, že tuto

Také si myslím, že by ho mohl prezident Masaryk vést. Ale v tom případě by byl koněm ze severní strany zcela zakrytý :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 92
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2894x
publicistka

www.zahadno.mysteria.cz

Seznam rubrik