Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HF

Hana F.

15. 5. 2009 9:59
Super

Super vystižená realita. Na jedné straně chtějí ,aby je ženy respektovali jako živitele a pány tvorstva a  když jim teče do bot, tak se schovávají za ženskou sukni.

Je jasné, že tuhle pravdivou realitu  ješitové neunesou, tak že to pěkně schytáš :-)

0 0
možnosti
JL

Jitka Lenková

15. 5. 2009 10:29
Re: Super

Dík - existuje ještě jeden zajímavý psychologický poznatek, který jasně říká, jak to v životě je. Když je muž v nějaké krizi (zdravotní, ze ztráty zaměstnání, jakékoliv). má jeho partnerka tendenci reagovat na tuto situaci svojí podporou (alespoň ze začátku, když vidí, že to nikam nevede, tak toho časem samozřejmě nechá). Když je v krizi žena, muž ihned reaguje zneklidněním až podrážděním. To je mu nepříjemné  a snaží se proto zdroj tohoto nepohodlí zlikvidovat, obvykle v duchu své hormonální výbavy, tedy agresí - napadne partnerku, "vybouchne" vzteky, práskne dveřmi a opusti prostor, kde mui hrozí konfrontace s krizí parnerky (dočasně či navždy),  napadne kohokoliv jiného (děti, zvířata, souseda, rozbijí věci). Čí strategie je potom pro pár v době krize efektivnější? Mužská nebo ženská?

0 0
možnosti
G

Gmur

11. 5. 2009 17:55
Zeny by tu krizi nai neudelaly

je to dokazano. Banky , kde jsou zeny nemely takovy propad jako panske. kriticek napriklad na Islandu bylo dostatek, aloe panove se o "baby" nezajimali.

0 0
možnosti
J

Jervin

11. 5. 2009 21:14
Re: Zeny by tu krizi nai neudelaly

Jistě nezavinily, ženy přece nikdy nic nezavinily, ale ona každá mince má dvě strany. Jestli nic nezavinily, pak nic nevytvořili, jelikož neexistuje pokrok bez chyb a cest do slepých uliček.

0 0
možnosti
J

Jervin

11. 5. 2009 14:56
Milá paní

opravdu svůj článek považujete za víc, než jen feministický blábol?? Vy a vám podobné ve mě probouzí starý dobrý šovinismus, ale pššt to je přece dneska zakázané, ještě by z toho nějaká redaktorka dostala krámy :-©

0 0
možnosti
G

Gmur

11. 5. 2009 17:55
Re: Milá paní

tak to byl RACIONALNI, LOGICKY  a hlavne prispevek zcela bez emoci, ze?

0 0
možnosti
ZK

SID09

11. 5. 2009 13:37
Paní,

vy jste obchodník s deštěm, prodáváte pouze iluze a o skutečné práci pravděpodobně nemáte ani ponětí. 

0 0
možnosti
JK

Terrurek

11. 5. 2009 12:33
jako muž co dostav k rizi výpověď

jsem se během krátké chvíle rozhodl tak jak jsem se rozhodl a moje rodina má teď na rok a něco živobytí (nikoliv živoření) aniž bych musel hnout prstem. A vzhledem k tomu že prstem asi načerno hejbnu... i že sehnat práci nebude problém (jen ne za míň jak to teď všude zkoušej) na tom celkem slušný kachle vyvaříme. :-)

0 0
možnosti
J

jirkaknop

11. 5. 2009 12:51
Re: jako muž co dostav k rizi výpověď

Ale takové případy evidentně autorka znát nechce..

0 0
možnosti
M

Míra2

11. 5. 2009 12:19
Jste poněkud mimo!

Píšete "Zvláště pak na pracovním trhu na tom byly a jsou ženy vždy hůře než muži..." - to je velmi zavádějící tvrzení, např. v současné krizi je průkazné, že mnohem více ztrácejí práci muži spjatí s technickými obory automobilového průmyslu. Velká část mužů má ráda svou ženu doma - domácí pohoda je často cennější, než druhý příjem do rodiny. Ale na to feministky neslyší...

0 0
možnosti
J

jirkaknop

11. 5. 2009 12:12
Obecné řeči

se vedou a voda plyne..Tak bych nazval toto povídání,protože o rozpadu mužských hodnot se píše a mluví staletí. Třeba v Římě ženy požadovaly,aby je muž zásobil řadou otrokyň , které by je myly , česaly a opečovávaly. A poté si stěžovaly,že sice mají kolem sebe mnoho služebnic , ale s některými sdíli nejen péči , ale i muže. Nebylo by v rámci každého psaní rovnou sdělit , který muž Vás zklamal a nezajistil,než aplikovat něco,co není pravda?

0 0
možnosti
AA

Saša

11. 5. 2009 12:01
Co jsem vypozoroval:

Když muž ztratí zaměstnání, vede to často k rozpadu vztahu, k rozvodu manželství.

Když žena ztratí zaměstnání, rodinné vztahy se zlepší.

Nikdy ještě jsem neslyšel žádného muže pořvávat na svou ženu: jsi neschopná, ani místo sis neudržela, já tě pořád živit nebudu a radši se s Tebou rozvedu. Tato a podobná slova jsem však slyšel již od několika žen na adresu jejich mužů. A dokonce i veřejně.

Musím říci, že mne to velice zaskočilo, takovéto chování jsem od žen opravdu neočekával.

0 0
možnosti
  • Počet článků 92
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2894x
publicistka

www.zahadno.mysteria.cz

Seznam rubrik